GOT QUESTIONS?

bilde

E-mail:
jessiewald@hotmail.com

SEARCH

WHO'S READING?

SYMBOLS

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Jeg er bedre enn deg


Category: thoughts // 24.09.2017 at.13:35 o' clock // 2 comments


Som blogger føler jeg det er viktig å ta opp en del temaer som kanskje er litt tabulagt / provoserende. Det enkleste ville selvsagt vært å stikke hodet i sanden og holde munn, men det er vel ikke derfor man oppretter en blogg.

Slik jeg ser det har vi alle et visst samfunnsansvar; Noen må drive verden fremover i form av nye oppfinnelser, mat - og klesproduksjon, nye veier, vedlikehold av kjøretøy og så videre, mens andre bidrar til å drive verden fremover ved å fjerne tabuen rundt enkelte temaer, plante nye tanker i folk, og åpne øynene deres. Jeg tilhører sistnevnte kategori; Jeg er her for å stille spørsmål ved lover, normer og regler, ting du leser i pensumbøkene eller lærer av media.Du har helt sikkert blitt fortalt at alle mennesker er like verdifulle; ingen av oss er bedre eller verre enn andre. Akkurat dèt skurrer litt i mitt hode. Jeg er, selvsagt, enig i at alle mennesker er født med lik verdi; men jeg mener også at nevnte verdi kan både øke og minke basert på valgene vi tar. Om vi skal følge samfunnsnormene og praktisere denne "alle er like mye verd, uansett" - greia vil det i praksis si at Mor Theresa ikke er et dugg bedre enn Anders Behring Breivik, eller, for å snu på det; Anders er ikke noe verre enn mor Theresa. Dèt klinger ikke helt greit i mine ører. Klinger det ikke helt riktig i deres ører heller, har dere på en måte allerede akseptert at noen mennesker er bedre eller verre enn andre basert på valg. I så fall er vi på samme side.

Mennesker som bruker livet sitt til å gjøre godt mot andre er, i mine øyne, langt mer verdifulle enn mennesker som bruker livet sitt til å gjøre andre vondt. Det spiller ingen rolle hvordan du ble oppdratt. Selv vokste jeg opp i fosterhjem og gjennomgikk et mobbehelvete fra jeg var 6 til jeg ble 23-ish. Kan jeg gå gjennom dette uten å bli en massemorder, en overgriper, en mobber eller generelt et ufyselig rasshøl, kan du også.

Jeg er på ingen måte en slags messias; det finnes mange mennesker som er bedre enn meg. Det finnes mange mennesker som gir enorme summer med penger til organisasjoner som hjelper vanskeligstilte. Jeg har ikke enorme summer med penger, ergo gir jeg heller ikke enorme summer til noen andre, verken de som trenger det mer, eller de som trenger det mindre, enn meg.

Men til deg som sitter på sosiale medier, i grupper på facebook, og spør om tips til pelsluer på eBay med ekte pels på. Til deg som sitter der, blir sur og tverr og ber folk "finne noen andre å frelse" når de forteller deg om pelsdyrenes lidelser. Til deg som ikke gidder å se filmene du blir linket, til deg som ikke bryr deg, og som ikke vil vite, fordi det ikke er ditt problem. Til deg som tenker: "Det er jo bare et dyr". Til deg som ikke forstår hvorfor folk engasjerer seg så voldsomt. Til deg som ser på hele dyreverngreia som en irriterende religion;

DEG.

Deg er jeg bedre enn. Og det finnes ingenting ved deg som er så fantastisk at andre skapninger skal være nødt til å bøte med livet for at du skal se fjong ut.


2 commentsJeg fråder av raseri


Category: thoughts // 22.09.2017 at.23:05 o' clock // No comments


Jeg fråder av raseri her jeg sitter. Eller, jeg skulle i alle fall ønske at jeg gjorde det, så jeg kunne si at jeg gjør det. "Jeg fråder av raseri" høres liksom litt mer kraftfullt ut enn "jeg sitter med resting bitch face og tenker at folk er noen nek".

Hvorfor jeg sitter her med resting bitchface og tenker mindre hyggelige tanker grunner i en samtale jeg hadde med ei gruppe jenter over facebook her forleden dag. Ei av disse jentene befant seg på buss i daværende øyeblikk og ble i den forbindelse nysgjerrig på om noen hadde opplevd å få 'nei' når de spurte om de kunne sitte ved siden av noen. De aller fleste kunne berolige jenta med at de aldri hadde fått nei. Bråk oppsto da en liten håndfull jenter sa at de selv faktisk pleide å si nei til fremmede som spurte om å sitte ved siden av dem. De begrunnet dette med at de slet psykisk og derfor ikke orket å ha noen ved siden av seg.

Dette igjen førte til at en del andre jenter oppfordret til å bare sette seg ned på et ledig sete, og la være å spørre om de kunne få sitte der. Dette begrunnet de med at sidemannen antagelig ikke hadde betalt for to seter på bussen, og det dermed ikke var noen grunn til å spørre han eller henne om tillatelse til å få sitte ved siden av.

Jeg valgte da å fortelle at jeg, personlig, alltid sørger for å ha vesken eller bagen min stående i setet slik at folk faktisk må spørre før de setter seg ned. Dette begrunnet jeg med at jeg en gang opplevde å bli befølt av en fremmed mann på bussen, og siden den gang har følt meg utrygg med fremmede mannfolk sittende ved siden av meg. Jeg la imidlertid til at jeg alltid sier ja når folk spør, men ville oppfattet det veldig frekt om noen bare dumpet ned ved siden av meg uten så mye som et ord.

Dette fikk kommentarfeltet til å koke over.
"Er det så vanskelig å bare spørre, da? Jeg sier jo som sagt ja uansett", spurte jeg. "Ikke vanskeligere enn å ha vesken på fanget i utgangspunktet", smalt det eplekjekt tilbake fra Ramberg. Slik fortsatte det, til jeg til slutt ble lei av Ramberg og Velands stadig mer nedlatende kommentarer, og slettet alt sammen.

Jeg skal ikke, for å bruke Velands ord, 'ikle meg en offerrolle', men må ærlig si jeg lurer på hvor verden er på vei når vi på død og liv skal presse oss ned ved siden av andre mennesker og mye heller vil krangle på vår 'rett' til å være så nær fremmede folk på bussen som overhodet mulig, istedenfor å være høflig nok til og enkelt og greit spørre: "unnskyld, kan jeg sitte her?".

Selv spør jeg alltid om det er greit at jeg setter meg ved siden av fremmede mennesker på bussen, og vet dere hva? Det å avse et par usle sekunder til å praktisere normal folkeskikk og høflighet ovenfor personen jeg er i ferd med å invadere intimsonen til, har faktisk ikke drept meg ennå. Har ikke engang gjort meg forkjøla ;)


0 commentsVi er så lykkelig uvitende


Category: thoughts // 18.09.2017 at.21:53 o' clock // One comment


OBS: Dette blogginnlegget inneholder bilder som kan virke støtende på noen.

 Det er mandag attende september. Klokken er litt over fire. Jeg har nettopp skrevet dagens første blogginnlegg, og setter meg utendørs for å få litt luft. Jeg blir sittende og nyte den fine høstluften, mens jeg scroller gjennom facebook. Ikke lenge etterpå hører jeg en bil i det fjerne. Espen er på vei. 

Det knaser i grusen idet bilen kjører opp bakken. "Jævlig som kattene tar dyr nå da", sier han til meg idet han kommer gående mot meg. "Hva mener du?", spør jeg. Han ser på meg, litt forvirret, "har du ikke sett det?".

'Det' viser seg å være et dødt ekorn, skjult bak naboens bil. Pelsen er rødbrun. Vakker. Nesten litt som revepels. Jeg har aldri vært så nært et ekorn før.

Jeg blir stående og bare se litt, før jeg legger en finger på dyret. Håper at kanskje er det ikke dødt likevel. Kanskje vil det reagere om jeg tar på det. Kanskje er det puls der, om enn svak. Kanskje er det håp. Men fingeren min møter ikke noe varmt og mykt, slik jeg hadde trodd. Dyret er steinhardt. Stivt av rigor mortis. Jeg grøsser litt inni meg.

"Det er nok ikke kattene som har drept det", sier Espen. Nå ser jeg at det stikker et bittelite ben ut av en av de bakre potene, og at pelsen under er farget rød av blod. "Det har nok blitt påkjørt og krabbet opp hit for å dø", legget han til.

"Vi får begrave det", sier jeg rolig, mens tusen tanker spinner i hodet. Hvor lenge har ekornet ligget her? Var det i live da jeg kom ut? Kunne jeg ha gjort noe for å redde stakkaren? Kunne jeg, om enn, ha strøket ham over pelsen og gitt ham litt sinnsro, en trøstende hånd å klamre seg til, i hans siste minutter? Lå han her fortapt, redd og døde, mens jeg satt bare noen skritt unna? 

"Du får kaste det, det er jo ikke lov å grave her", sier Espen. "Kaste det?", spør jeg, "i søpla, mener du?".

Jeg får meg ikke til å gjøre det; kaste den lille kroppen i søppeldunken, som om den skulle være søppel. Som om hele dens eksistens bare er verdiøst skrot. Matrester som ikke ble spist opp, leker som man ikke lenger synes er gøy å leke med, en ting som ikke fungerer som den skal.. Nei. Jeg får meg ikke til å gjøre det. Den lille kroppen er ikke søppel. For bare noen timer siden var det et liv. Et bankende hjerte. To øyne som kunne se. To ører som kunne høre.

Jeg henter meg en av de rosa hundeposene vi har liggende inne. Trer den over hånden, og løfter ekornet opp. Legger det til sides, så ikke naboen skal rygge bilen over det i morgen tidlig.

Og så blir jeg stående og tenke.

Tenke over det faktum at hver eneste dag ser vi mennesker og dyr som vi aldri skal se igjen. Hver eneste dag passerer vi noen som vil dø senere samme dag. Hvert eneste år passerer det som en dag skal bli dødsdatoen vår. Og vi er så lykkelig uvitende...
 


1 commentFølelsen av å møte seg selv i døra


Category: thoughts // 15.09.2017 at.13:21 o' clock // 4 comments


-  GENSER HERFRA  -

 

Har du noen gang hatt den skikkelig ekle følelsen av at noe er fryktelig, fryktelig galt? Den følelsen har jeg sittet med de siste dagene. Det er noe som ikke er som det burde være. Tanken på at det kan være meg, har slått meg. Jeg føler ikke lenger at jeg kjenner meg selv. En gang i tiden trodde jeg at jeg var smart, fornuftig og reflektert. Nå vet jeg bedre. Jeg har lært nå, at jeg er tjukk i hodet. At jeg er dum, og at jeg er barnslig.

Det er en vond følelse å sitte med; følelsen av å møte seg selv i døra, og oppdage at man egentlig ikke er slik man hadde trodd.

Og ikke vite om man kan klare, eller i det hele tatt burde, leve med det, eller om man burde trykke på livets stoppknapp og si "her skal jeg av".

 

//affiliatelink
 


4 commentsIf things were different...


Category: thoughts // 11.09.2017 at.14:15 o' clock // No comments


 Splat, splat, splat.

The sound of water falling from the sky.
Hitting the ground.
Splashing all over the place.

As I walk towards my mail box I notice how all the cars seem to be parked outside people's houses. As if no one has any intention of going to work today.
 

For a moment I stop and stare.

At the dark clouds in the sky, blocking any potential sunlight from getting through.

At the raindrops making circles in the puddles.
 

A leaf catch my eye.

It has raindrops on it.

It's beautiful.
 

 

"Make a wish", I think to myself,

as I spot a dandelion,

knowing it's most likely the last one this year.I see Sophie running towards me,

and for a moment I wonder how many cats have been left to themselves this summer.

How many don't have a place to come home to

when they need shelter from the rain.

How many are cold and lost

abandoned

and unwanted.

And I wonder what the world would be like,
if it wasn't filled with so many shitty people.


0 commentsNo, you can't have as many kids as you want


Category: thoughts // 08.09.2017 at.14:16 o' clock // 2 comments


Selfiegame was weak today, so I decided to do a video-selfie instead.

Not too long ago I read an article about a young woman, her husband and their eleven children. The comment section was mostly filled with heart emojis, smiley faces and phrases like "I'm so happy for you!" and "every child is a miracle!", which, of course, is nice. I'm glad people are so supportive and friendly towards others. What really upset me, however, was the comments encouraging her to 'don't listen to haters' because they 'don't know what they're talking about', and to have as many children as she wants, because it's nobody's business but hers.

"Wrong!", I wanted to shout. Because it is my business. It's your business, it's my business, it's your uncles business, your teachers business, the old catlady's business..

It's not our business what she names her children, what she feeds them, or how she dresses them. It's not our business what she teaches them, how old they are when they learn to walk or what their first words are. But I'd argue that it is, in fact, my business how many children she wants to give birth to. Let me tell you why:

In late 2016, there were 7,442 billion human beings living on this planet. According to UNICEF, 353,000 babies are born every single day. That is four births per second. The amount of people dying per second is two. So to summarize, for every person dying, two more are born. According to SOS there are 153 million orphans in this world. Last year only 9 thousand orphans were adopted worldwide.

What this means is that there are far more babies alive than there are people willing to care for them, which is sad.

As most of us are very well aware of, the world is already severely overpopulated. In fact, there are so many people living on this planet that scientists believe we only have a few years left until the damages caused by overpopulation wipes out the entire human race.

SO WHAT ARE THE EFFECTS OF OVERPOPULATION?

01 The Earth can only produce a limited amount of water and food, which is falling short of the current needs. Most of the environmental damage being seen in the last fifty years is because of the growing number of people on the planet. They are cutting down forests, hunting wildlife in a reckless manner, causing pollution.

02 The overuse of coal, oil and natural gas has started creating some serious effects on our environment. Rise in the number of vehicles and industries have badly affected the quality of air. Rise in amount of CO2 emissions leads to global warming. Melting of polar ice caps, changing climate patterns, and rising sea level are some of the consequences that we have to face due to environment pollution.

03 Overpopulation in developing countries puts a major strain on the resources it should be utilizing for development. Conflicts over water are becoming a source of tension between countries, which results in wars. Starvation and diseases are also big issues.

04 When a country becomes overpopulated, it gives rise to unemployment as there fewer jobs to support large number of people. Rise in unemployment gives rise to crime as people will steal various items to feed their family.

05 As difference between demand and supply continues to expand due to overpopulation, it raises the prices of various commodities including food, shelter and healthcare. This means that people have to pay more to survive and feed their families.

I'm not a cold and heartless person, and I'm not saying "don't have children". What I am saying, is "think twice about the amount of children you give birth to, because there are no actions without consequences". I understand that having a child that is biologically yours, a person carrying your DNA, is important to a lot of people, so by all means, have a child. In fact, have two. But if you want a big family, why not, instad of giving birth to four, five, six ++ children, give birth to two, and then adopt the rest? That way, you get the big family you want, but instead of adding to the (over)population, you are actually making yourself useful by giving an orphan a home.

Don't be so (excuse my language) fucking selfish, because taking care of the planet is also your responsibility, as much as it is mine, the kings' and f'ing Donald Trumps!

 


2 commentsRe-watching "Buffy The vampire slayer" in 2017


Category: thoughts // 25.08.2017 at.23:03 o' clock // 6 comments


The first season of Buffy the vampire slayer aired in 1997, when I was only seven years old. I didn't understand much english at the time, and my mother wouldn't let me watch the show, so I would sneak up past bed time, sit quietly on the stairs and watch from there, hoping that she wouldn't notice me. The vampires never terrified me, but they did scare my older sister, who insisted I slept in her bed so she'd feel safer.

When all the other girls wanted to wear pretty dresses and be Disney princesses, I wanted to be just like Buffy. I didn't want to be a pretty girl, waiting for prince charming to come and find me. I wanted to be a strong girl, who could take care of herself. When all the other girls were pretending to be popstars and celebrities, I was pretending to be Buffy. As I watched Buffy and Angel fall in love on screen, I, too, wanted a vampire boyfriend. As I watched Willow practice witchcraft, I, too, wanted to learn how to cast spells. But, of course, I knew it was all fiction.

Once in a while there were a few episodes that gave me nightmares. One of them was "Killed by death" (season 2, episode 18), in which there's an invisible demon that only sick children can see. As someone who was often suffering from fever due to an allergic reaction, you can imagine how terrifying this was for me. Especially once the fever fantasies kicked in. I consider it a miracle that I didn't scare myself into an early heart attack when I was younger.
 

Re-watching Buffy as an adult makes me realize things I didn't notice as a child. Like how they used low quality cameras throughout all seven seasons, and how some episodes seem to be a quick fix, as in 'something went wrong, let's fix it with a spell'. I can't help but notice that the werewolf costumes look like they've been bough on some left over halloween sale.

Re-watching the show in 2017 also makes me wonder if it was the love story between sixteen year old Buffy and the two-hundred-and-something year old vampire Angel that inspired the writers of modern vampire movies such as the twilight saga and the vampire diaries.

As a twenty six year old I can also understand many of the sexualized jokes in the show, that I didn't understand when I was younger, and appreciate how creative the show really is.

Even today there are some epsiodes that gives me the creeps. Such as "hush" (season 4, episode 10) and "normal again" (season 6, episode 17). There are episodes that breaks my heart, such as "passion" (season 2, episode 17) and "the body" (season 5, episode 16), and there are characters that I appreciate even more now than I did when I was younger, and relate to on a much deeper level, such as Anyanka. 

 

DID YOU WATCH BUFFY WHEN YOU WERE YOUNGER?
(if not, get season 1-7 here! DVD, area code 2; europe)
 

//affiliate


6 commentsSpend a day...


Category: thoughts // 30.07.2017 at.18:38 o' clock // No comments


July's coming to an end, but we've still got about four weeks left of summer, so here's a few things you can do before going back to school or work. 

Spend a day organizing your pinterest albums. If you're anything like me, they're probably a mess.

Spend a day reminding the people in your life that you value and appreciate them. Call your grandparents. Text your siblings. Show up at your BFF's house and invite them out for lunch. Send a letter to your mom or dad (if they live far away), ++.

Spend a day going through all your clothes and give away clothing you don't want anymore. Give it to your local second hand shop, a homeless person who needs them more than you, or siblings / friends who wants them.


Spend a day watching all those popular movies that everyone's always talking about. Dirty dancing, star wars, Harry Potter, lord of the rings, star trek, the Blair witch project, titanic, avatar, the notebook, the lost boys, interview with the vampire, the fault in our stars, twilight, fifty shades... You probably won't like all of them, but at least now you've seen them. 


Spend a day alone and just think. What are you looking for in a partner? In a best friend? What are your career goals? Dream job? How can you reach your goals? How can you fix your problems? How can you improve yourself? Things like that. Get to know yourself a little. Know what you want, so you won't get confused later.


Spend a day educating yourself on global warming, veganism, animal testing, child labour, poverty, religion, abortion, racism, different diagnoses ++. Even if you don't care about any of it, it's nice to know what the actual facts are. When it comes to veganism; watch cowspiracy on netflix. It'll tell you everything you need to know.Spend all of your days enjoying the summer!

 


0 commentsHow I'm becoming immortal


Category: thoughts // 27.07.2017 at.16:02 o' clock // 14 comments


You never really know a person until you're at their funeral. At least that's my experience. While funerals are always sad and heartbreaking, I really like - and it's a weird form of 'liking' because I'm bawling my eyes out in grief - those moments when the speaker (usually a priest) tell us about the deceased. When they give us a short summary of that persons entire life. Where they were born, where they grew up, their first marriage, their first child, things like that. And the additional, personal info, like how they would donate money to different charities, or how they used to text their significant other short poems when they were apart. Things like that, that is usually not talked about. Things you'll never know about a person, until you're at their funeral.

That's the moment when you feel like, for the very first time, you know them on a deeper level. For the first time, you know who they were behind closed doors. Who they were when no one saw them. As you sit there, you come to the realization that every person has their own story. That there are so much, so many thoughts, so many memories, hidden behind their smile. As you sit there, you begin to see them in a whole new light. Because there's so much you never knew. You realize that it wasn't just a person who died, it's a whole story. A story that will never be told again. So many thoughts, so many experiences, so much wisdom, lost forever, hidden inside someone who is now gone.That's what inspired me to write a book. Not in the hopes of earning any money, but in the hopes that when my time comes, my story won't die with me. It'll be right here, available to anyone who wants to know the real me. Because we all have a story to tell, an experience to share, and wisdom to teach. We all have something that shaped us into the person we are today.

One day I'll get married, and have kids. Grandkids, even. And when my time comes, I want those I leave behind to know that even though my body is six feet under, my eyes can no longer see and my mouth is silenced forever, my story - everything that is me - will be immortalized through words on paper, so I'm never truly gone.  


14 commentsI see humans but (still) no humanity


Category: thoughts // 21.07.2017 at.17:28 o' clock // One comment


I remember reading an article a few years ago. It was about a troubled man from Drammen (Norway). As he was sitting there with one foot out the window, ready to jump to his death, people gathered in the streets. They were talking. Shouting.

But they weren't trying to help him. They weren't begging him to hold on. No. "Jump!", they shouted, with their phones pointing towards him. They were filming. They were laughing and cracking jokes. They hadn't come because they were worried about him. They weren't there to save him. No. They came in hopes of getting something on tape that would get them a few extra views on social media. They cared more about getting something shocking on tape than a mans life.
At that point my heart broke. Not for me this time, but for humanity as a whole. At that point I realized that humanity is lost. Empathy is slowly fading.

That was 3 years ago.

Today I sit here with the exact same feeling. My heart has once again been broken by the people of the world. As I heard the news about Linkin Park singer Chester Bennington commiting suicide, and saw how people were cracking jokes about it on social media, I realized that sadly, nothing has changed. People are still assholes. Empathy continues to fade, as ego grows bigger. I read status updates saying it's good that he's gone so he can't make any more music. A friend of mine wrote that. Maybe he meant it as a joke, maybe he didn't. It doesn't really matter. What matters is that a person killed himself, and people joke about it like his life, his pain, meant nothing.

It's bad enough that we live in a world so cruel that people kill themselves to escape reality, but now we're heading in a direction where we find that amusing. Actually, we're not 'heading in a direction', we're already there. This is our reality now. People are in so much pain they think dying is the better option, and instead of being affected by that fact - instead of trying to change the world - we simply laugh at those who couldn't take it?


1 commentThe one I'll never get over


Category: thoughts // 14.07.2017 at.14:11 o' clock // 2 comments


I thought of you yesterday.
I thought of you the day before that, too.

I think of you whenever I hear a new song.

"A would've loved this".

I think of you when I see old classmates all grown up with a carreer and children.
"What would A's life looked like, if she were still around? What kind of job would she have? Would she have a boyfriend and kids? What would they be like? What would she be like?"

I think of you when I listen to spotify or watch netflix.
Things you'll never know, because they didn't exist back then.

I think of you whenever I read celebrity gossip.
Back in your days, no one had heard of Justin Bieber, Nicki Minaj, The Kardashians or Kylie Jenner. Miley Cyrus was still Hannah Montana. Paris Hilton was still playing a dumb blonde in "The simple life". We listened to Cascada and Snoop Dogg, from mp3 files we had to transfer from our computer to our phones.

I think of you whenever I'm eating chocolate cake.
Thinking back to that day when we were put in groups of two. You and me, baking a cake. The day we become friends.

I think of you whenever I hear someone mention Spain.
Wondering what our lives would've looked like, had we actually moved there, like we had planned.

I think of you whenever I see a picture of a heart with an arrow in it.

Your tattoo, on your left hip. A heart with an arrow, and the words "Te amo siempre". I remember when it was new, how proud you were to show me.

I think of you when I'm frustrated.

How you would always let out a "gaaahhhh", widen your eyes and wave your hands.

I think of you when I see girls with long, thick, black hair.
Yours were like that.

I think of you when it's raining.
How you would always sigh and get frustrated because your hair would curl.

I think of you when I see someone with brown eyes.
Yours were like that.

I think of you when I hear a baby's laughter.
How you loved kids.

I think of you whenever someone mentions the zoo.
How we would sit in the timber slide (tømmerrenna) in Kristiansand Zoo, take selfies and laugh. I remember you filming it.

I think of you whenever I visit Arendal in the summer.
Remember how we used to walk around for hours, looking at stuff, planning a future in Spain.

I think of you whenever I hear the song DJ IRONIK - stay with me.

Your favorite song. How you would write down the lyrics on your desk, on your essays, on your books, and how you would randomly text them to me.

I think of you whenever I read a poem.
How you used to text me short poems to brighten my day. How on your last day on this earth, you texted your mother and me the exact same poem.

I think of you whenever I see a hearse.
Remember how I broke down and cried when your coffin was placed in one.

I think of you whenever I hear church bells.

Remember the pain and sadness from your funeral.

It's been ten years. When you ended your life that night, you didn't erase the pain.
You gave it to someone else 💔.

 


2 commentsLet's take a walk inside my head


Category: thoughts // 28.06.2017 at.10:41 o' clock // No comments


Good morning peeps! I'm sitting here drinking my breakfast - I always start my mornings drinking energy drinks - and thinking about life. Having those "what if?"-moments. For some reason I thought it would be a fun idea to share them on my blog.


MONSTER ENERGY ULTRA RED is one of my favorites. Thumbs up for good taste and zero calories!
 

WHAT IF... The show 'supernatural' is actually a tv-show created to warn people about the supernatural beings that are out there without causing panic? Being hooked on the show since season one I can't help but notice how they seem to hint in that direction. Like how in season 2, episode 18, the brothers visit a haunted movie set only to discover that the ghosts are summoned by the kids in the movie, because the script uses real summoning spells. Being into anything out of the ordinairy, I've been reading up on old spells and summoning rituals myself, and one of the things I noticed right away with the show is that they don't use so called 'real' spells or summoning rituals in the show. They never have. The how to make a deal with devil - ritual is all wrong, and the words they use in their exorcism rituals are lacking more than just a few words, and is also performed incorrectly. In the show we (the boys) later become aware of the fact that there exist books about them (season 4, episode 18) and that there are actors named Jared Padalecki and Jensen Ackles playing the roles of Sam and Dean Winchester on tv (season 6, episode 15). This could be a way for the producers / screenwriters to drop hints of there being some truth to the story. I'm not saying that the plot of the show is based on real events or that there is a God and angels watching over us (another fun fact: Gabriel, Metatron, Raphael, Uriel, Lucifer and basically every angel appearing on the show are based on biblical creatures, with the names to match. But Castiel? There's no mention of an angel named Castiel anywhere), but that the show, when it first was created, could have been made to inform people of the beings that are out there.  If you dig a little deeper you will come to realize that every being the boys have fought during the first 3-4 seasons are based on old myths. Wendigo's, vampires, ghosts, shapeshifters... 

WHAT IF... There are multiple souls in your body but you are the most powerful one so you have control over the body, and the voices of right and wrong, of regret and fear, are the weaker souls talking to you? Maybe people with schizophrenia don't have an assertive soul, so all the souls are fighting to take over...


WHAT IF... Life as we know it is a game and when you die, you move on to the next level (life)? Now, with that in mind, what if when people slip into a coma and start speaking a different language (it's actually a pretty common thing, called 'bilingual aphasia), it's because they almost died, causing the brain to prepare for the next level (next life), while the body remained in this level?
 


0 commentsLet's talk about science and love


Category: thoughts // 22.06.2017 at.23:48 o' clock // 2 comments


I consider myself to be a very monogamous person. When I'm in a relationship there's only him. I don't see other guys the same as I would when I were single. When I'm single I often find myself drawn to good looking, or really funny, guys. When I'm in a relationship, however, I don't find myself drawn to other people at all. No matter how funny or good looking they are, there's just no sexual interest - no desire - there. Never have I felt the need to sleep with another man while in a relationship. Never have I longed for another man's touch or had innapropriate thoughts about some stranger passing me on the street. I don't think it's possible for me to be sexually attracted to two or more people at once. I'm definitely a one man kind of woman. Which, of course, is a very good thing. Yet some people would disagree.


My fiancè and I, just living the monogamous lifestyle :)


Polygamy - the act of being in a relationship involving more than one partner - is on the rise, and as a result of that, people on social media often try to convince me that it's unnatural for human beings to have monogamous relationships. They base this on the fact that our primal instincts are telling us to repoduce as much as possible, with multiple partners, to spread our genes. From a scientific point of view, all mammals - including humans - live to reproduce and secure the survival of their species, and while the males are looking to spread their genes to as many female partners as possible, the famales are looking for 1) the male with the best genes and 2) the best baby daddy. These are, more often than not, not the same guy. Basically we want to have the badboy's children, but we want a nice guy to raise them.

From a scientific point of view I have no problem understanding why polyamorous people live the way they do and why they see monogamy as an unnatural thing. Yet at the same time, I think it's important to remember that we are talking about living creatures here, not clothes. When it comes to living creatures there's no "one size solution fits all". While we, from a scientific point of view, are created to reproduce and secure the survival of the species, it's important to note that not all people want, or are able, to have children of their own. 

One thing that science do not take into consideration are human emotions. Some people don't want children in their lives. Some people don't feel attraction towards other people while in a relationship. Some people are too jealous to let their partner 'spread their genes' to other people.

Emotions are natural. The ability to think, understand, feel and make choices. Because of our emotions we are not bound to be slaves to our own primal instincts. Both monogamy and polygamy are choices we make to secure our own happiness. 

Don't tell me that having one partner at a time isn't natural, based on that your priorities are different than mine. We aren't clones, we are different individuals sharing some similar visual traits. That's all. 


2 commentsA world without people


Category: thoughts // 22.06.2017 at.03:47 o' clock // 2 comments


It was almost 4 AM when our dog, Ronja, needed to pee and begged me to take her for a walk. As I was already up working on my new header (do you like it?) I put some shoes on, grabbed my phone and camera and into the night we went.I've always loved taking long, quiet walks in the night. I love how peaceful everything seems. I love how the streetlights look like small, man made suns in the darkness, and how they shine on the ground, giving it an almost magical kind of look. I love staring at the moon and the stars and just get lost in the thought of an infinite universe for a moment. How it makes me feel so small.Normal people have no idea how beautiful the night is. How peaceful it is walking around in a world without people. Without voices and faces. To be able to walk around wihout a bra, in your sweatpants and no makeup, and not being judged because there's no one there to give your nasty looks. On our short trip around the neighborhood we ran into Sophie, one of my cats. She walked with us until we got home.


2 commentsSometimes I wonder...


Category: thoughts // 21.06.2017 at.18:42 o' clock // 2 comments
Sometimes I wonder how much I exist in other peoples lives. Does anyone think of me when a certain song comes on, or they pass through a certain town?

I wonder how many stories I've been a part of that I may have forgotten. I wonder if, just like I sometimes find myself thinking of people I don't speak to anymore, they also randomly find themselves thinking of me.

I wonder how many pictures I've been a part of. How many photoalbums I'm in, owned by people I will never get to know. Just a stranger in the background when you took that selfie, or a photo of your kid on his first holiday. 

I wonder how many times I have passed someone on the street and ended up being on their mind for the rest of the day. I wonder how many people have wanted to talk to me, but didn't.

I wonder how many people have my pictures saved on their phone or computer, and for what purpose.

I wonder how many dreams or nightmares I've been a part of.

And I wonder what I would be remembered for, should I die tomorrow..


2 comments


WHY ENGLISH?


Through social media I've come to know a lot of people from all over the world. Most of them don't speak Norwegian. Some of them read my blog regardless. So I wanted to make a blog in a language they could actually understand.

Translate

ADS


DESIGN BY

hits