hitsKONTAKT:

bilde

Jessica Baliciel. Alien chick. 27 år. Mother of cats (4 stk). Forlovet med Espen siden 01/01/17.

Vennligst benytt DENNE adressen for kontakt vedr samarbeid.Andre spørsmål eller tilbakemeldinger kan sendes HIT.

SEARCH

WHO'S READING?

SYMBOLS

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Shine bright like a diamond


Category: Story of my life // 30.10.2017 at.12:28 o' clock // One comment


BLÅ HER | RØD HER | LYS ROSA HER|

Du vet det blir en fin dag når solen skinner og det ligger pakke til deg i postkassen. Denne gangen var det tre lipglosser fra Lime Crime som ventet på meg. Lime Crime er kjent for å være både bra og vegansk, så what's not to love?

Dersom det er interesse for det, skriver jeg gjerne en produktanmeldelse. Hyl ut i kommentarfeltet!

Nå blir det i alle fall en dusj og litt frokost. Om noen lurer på tittelen på innlegget, så er det fordi Rihanna har ødelagt ordet 'diamond' for meg. Jeg kan seriøst ikke høre ordet, uten at den j*vla låten begynner å spille i bakhodet på meg. Rart egentlig, for jeg har aldri egentlig likt den, men jeg har liksom blitt så eksponert for den opp igjennom årene at den ikke er så ille lenger.


1 commentEr folk seriøst helt dumme?


Category: Tanker & meninger // 29.10.2017 at.11:43 o' clock // One comment
Dere vet helt sikkert at det er halloween på tirsdag. Da har dere kanskje også lagt merke til at hylekoret er i gang. Hva mener jeg med hylekoret? Jo, hylekoret er de snerpete, bitre menneskene som sier ting som "halloween hører ikke til i Norge!" og "butikkene prøver bare å tjene mest mulig penger!", før de så begynner å snakke om at de mye heller vil ha julebukk på døra enn småunger som tigger godteri.

Det er her jeg spør meg selv: er folk seriøst helt dumme?

Først og fremst; nei, halloween hører ikke til i Norge. I alle fall ikke hvis vi tenker at en skikk må ha sin opprinnelse her for å høre til. Problemet med å følge akkurat den tankegangen, er at vi blir nødt til å kvitte oss med en del andre skikker, også. Der i blant vår kjære jul. For julenissen er basert på biskopen Saint Nikolaus fra Tyrkia, og tradisjonen med å gå julebukk stjal vi fra det gamle Germania - det som i dag heter Ukraina. Halloween er med andre ord like (lite) norsk som å gå julebukk, og går i bunn og grunn også ut på akkurat det samme: stase seg opp litt, gå fra dør til dør og be om godteri. Forskjellen er bare at julebukkene gjør det mer diskrè. De synger, med åpenbare forventninger om å få betalt tilbake i form av spiselige ting, istedenfor å si det rett ut.

For det andre: jo, halloween er et konsept butikkene 'adopterte' fra Amerika for å tjene mest mulig penger. Akkurat slik som alle andre høytider og tradisjoner. Jeg rakk knapt fylle 27 år før juledekorasjonene inntok butikkhyllene. Jeg overdriver ikke: jeg fylte år tjuefjerde september, og allerede neste dag var det julebrus og pepperkaker i butikken. Om ikke dette er det mest åpenbare forsøket på å hause opp folket til å bruke mer penger på julen, så vet jammen ikke jeg!

Vi har adventsstaker og julekrans. Juletre og julekuler. Engler og nisser. Pepperkaker og julecd'er som går på repeat. Vi har julekalender og julestrømpe. Er det vi som har bestemt at slik skal julen feires, eller er det butikkene? Barna har ballonger til bursdagen sin, krone på hodet og pene klær. Er det vi som har bestemt at slik feirer man en bursdag, eller er det butikkene? Til påske pynter vi med blomster, påskekyllinger og påskeharer. Vi har påskefrokoster med egg og påskeegg fulle av godteri. Er det vi som har bestemt at slik skal det være, eller er det butikkene? På syttende mai er det på med bunad og bunadssko. Vi eter kransekake og softis, og barna får gassballonger. Er det vi som har skapt denne tradisjonen, eller er det butikkene? Tenk deg om.


1 commentDet er gøy å shoppe når det er så billig!


Category: Klær og tilbehør // 28.10.2017 at.14:28 o' clock // 2 comments


Det er kanskje rart, men jeg har fullstendig sluttet å handle på norske nettsider. For all del, er det virkelig krise og jeg trenger et plagg innen 3-5 dager, er Nelly den første nettsiden jeg besøker, men stort sett handler jeg klærne mine andre steder. Jeg har nemlig funnet ut at dersom man er villig til å vente 2-4 uker på et plagg, er det faktisk mulig å få plagg til under /rundt hundrelappen, ofte nesten helt identiske til de som går for 4-700 kroner på Nelly, H&M og Gina Tricot. Sjekk for eksempel ut disse godbitene:

 

 FUSKEPELS 


NR 1 (flere farger) HER
| NR 1 I LANG VERSJON HER | NR 2 HER | NR 3 HER |

 

 SPORTS LEGGINGS 

1 & 2 HER | 3 HER | ALLE HAR FORSKJELLIGE FARGER / MØNSTRE Å VELGE I!

 

 GENSERE 

1 HER | 2 HER | 3 HER | ALLE HAR FORSKJELLIGE FARGER Å VELGE I!

 

obs: noen av plaggene er nok litt små i størrelsen, så sjekk størrelsestabellen!

//affiliate


2 commentsPsst.. Vil du vite hvor mye bloggere tjener?


Category: Tanker & meninger // 27.10.2017 at.19:03 o' clock // No comments
Skattelistene for 2016 ble nylig offentliggjort, og har på kort tid blitt den nye snakkisen over hele landet. Idiotisk i mine øyne, men dessverre akk så forventet. År etter år gjentar det seg: skattelistene blir offentliggjort, og folk blir helt ville. Avisene klinker til med store oppslag som avslører hvilke av våre kjære, norske fjes som har tjent mest. Spesielt bloggere er det populært å sjekke opp i skattelistene. Har Sophie Elise tjent mer enn fotballfrue Caroline Berg Eriksen? Hvor mange millioner har Anna Rasmussen håvet inn? Hvem er stinn av gryn - og hvem er ikke? Jeg antar konseptet 'ungdom tjener penger på å poste bilder av seg selv på nett' fremdeles både overrasker, sjokkerer og provoserer den gjennomsnittlige nordmann, og det er for meg helt ok.

Det jeg derimot ikke synes er ok, er offentlige skattelister. I et samfunn hvor penger ofte er makt, og vi betegner en persons suksess etter hvor mye penger de tjener, kan det å offentliggjøre noens inntekt få store konsekvenser. For eksempel vet vi alle at barn ofte utsettes for sosial utestengelse og mobbing fordi foreldrene deres ikke har råd til å gi dem sesongens dille - være seg om det er en designerveske eller den nyeste iphonen. Tenk hvor pinlig det må være for disse barna når de 'rike barna' stiller seg opp på pulten i storefri med en utprintet utgave av skattelistene, for så å lese opp nøyaktig hvem i klassen som er aller, aller fattigst - og rikest?

Det er ofte en skam forbundet med det å ikke tjene nok, og dette bidrar offentlige skattelister med å opprettholde. Samtidig kan det også fort bli snudd den andre veien: gold diggere finner ut hvem de 'ved et uhell' skal bli gravide med etter et one night stand, og tyver finner ut hvilke hus som er verd bryet med å bryte seg inn.

Slik jeg ser det finnes det ingen positiv grunn til at menneskers inntekt skal ligge åpent og tilgjengelig for hvermansen. Er du uenig, vil jeg gjerne vite hvorfor. Er du derimot enig med meg i at offentlige skattelister er noe unødvendig tull og synes - akkurat som meg - at du som privatperson bør ha rett til å selv bestemme hvem som får vite hvor mye eller lite du tjener, setter jeg pris på om du klikker LIKE på dette innlegget.


0 commentsHer finner du gratis ting


Category: FunFacts // 26.10.2017 at.16:04 o' clock // No comments


♪♫ Jeg har no' som ikke du har♪♫.. Jeg har nemlig en satans vond rygg! Derfor er heller ikke humøret på topp og jeg burde absolutt ikke blogge, men jeg velger å gjøre det likevel fordi disse "fun fact"-innleggene om meg selv faktisk er favorittinnleggene mine.

Nåvel, før jeg begynner å ramse opp ukens desidert mest narsissistiske innlegg, må jeg si et par ord: jeg er utrolig skuffet over responsen - eller mangelen på sådan - på forrige blogginnlegg. Her prøver man å være hyggelig og gjøre noe fint for leserne sine, og så blir man totalt ignorert. Det er slike ting som gjør at jeg mister lysten til å være grei ved senere anledning. Men for all del: vil dere ikke ha noe gratis, skal ikke jeg prakke det på dere.  

Sånn. Da er vi klare for å snakke om.. Vel, akkurat det samme, egentlig: meg, meg, meg og mine følelser.

 

01 Jeg har hår på storetåa. Barberer det bort når jeg gidder, noe som slettes ikke er hver dag.

02 Neglene på tærne mine vokser utrolig sakte, typ 1 cm i halvåret. Neglene på fingrene mine, derimot, vokser mye kjappere. Jeg får lange negler i løpet av to uker, dersom jeg klarer la være å bite dem.

03 Når jeg er skikkelig nedbrutt googler jeg "how to kill yourself quickly" og leser meg opp på selvmordsmetoder. Ikke for å ta livet av meg selv, men for å minne meg selv på at det å leve er et valg man tar. Det hjelper å vite at man alltid har et valg. Litt slik som når tannlegen sier "klyp meg i armen så skal jeg stoppe". Det føles tryggere om man blir minnet på at man har kontroll og kan stoppe når det gjør for vondt.

04 Øynene mine blir smaragdgrønne når jeg gråter.

05 Jeg kjenner meg aldri igjen i slike "ti ting alle jenter gjør"-lister.

06
Jeg takler virkelig ikke å få kjeft av voksne mennesker. Har du kjeftet på meg èn gang, unngår jeg deg som pesten for resten av livet.

07 Jeg bryr meg mer om dyr enn folk. Nå snakker jeg selvfølgelig på generell basis. Jeg bryr meg mer om kjæresten, svigermor m.m. enn et hvilket som helst dyr, men for å si det slik: jeg synes det er jævligere med pelsfarmer enn underbetalte arbeidere i u-land. Det betyr IKKE at jeg ikke bryr meg om underbetalte arbeidere, det betyr bare at må jeg prioritere det ene over det andre, prioriterer jeg pelsdyrene.

08 Jeg er en helt annen person som singel enn jeg er når jeg er i forhold.

09 Jeg har vært inne på tanken om å fjerne ribbein for å få smalere midje.

10 Jeg har også vært inne på tanken om å forlenge bena. Å være lav er noe dritt, og lange ben er jo SÅ fint!

11 90% av gangene jeg slår av en spøk, forstår ikke folk at det er en spøk. Resultat: jeg blir oppgitt.

12 Da kirurgen min spurte meg hvilken størrelse jeg kunne tenke meg på brystene, sa jeg: "så store som mulig". Det ble en strl 75C. Senere har de vokst og må nå presses ned i en strl 75E. Det er en kamp å finne bh'er som passer, men jeg angrer ikke et sekund. Big titty life <3

13 Jeg kommer aldri helt over hvor rart ordet cocktail er. Cock.. Tail..o.O

14 Jeg liker ikke honning.

15 Jeg har aldri vært på spa

16 Jeg fikk min første massasje som 26åring.

17 Jeg takler ikke å spise avokado lenger, etter at jeg spiste 2 stk på èn dag og ble så kvalm at jeg trodde jeg skulle dø.

18 Jeg synes Sogn og Fjordane er den vakreste plassen i Norge, og kunne faktisk tenkt meg å flytte dit, bare for naturens del.

19 Jeg var livredd for julenissen da jeg var liten.

20 Jeg synes fremdeles at julenissen er en småcreepy type.

21
Jeg har på et tidspunkt vurdert å sette inn implantater i tennene for å få vampyrtenner. Rett og slett fordi jeg synes det er sexy.

22 Da jeg gikk på videregående hadde jeg ei venninne som jevnlig fucket opp vennskapet, blant annet ved å ligge med gutten jeg var interessert i mens jeg befant meg i samme rom, og så videre. Så kunne hun komme etterpå og forsøke å kjøpe meg tilbake med parfymeflasker og sminkeprodukter. Sannheten var selvsagt at jeg hadde planer om å tilgi henne uansett, men det fortalte jeg henne selvsagt ikke, og lot henne tro at jeg var ei slags cheap hoe som lot meg overtale av visakortet. Dette pågikk i evigheter, og hver gang hun dreit seg ut, ja, da fikk jeg velge meg noe nytt på hennes regning. Det skal imidlertid nevnes at det kom en dag der hun tråkket så alvorlig i salaten at jeg satte foten ned for alvor og ba henne pelle seg til helvete ut av livet mitt. Så sto hun der og lovet meg allverdens dyre produkter, uten at det hjalp en dritt.

23 Mens vi snakker om videregående: jo mer jeg tenker tilbake på hvordan enkelte ansatte ved den skolen behandlet meg, jo mer tenker jeg at de burde vært anmeldt. Vaktmesteren, for eksempel, kontaktet meg gjentatte ganger over MSN og sa ting som at "i morgen etter skolen" skulle det stå folk utenfor og vente på meg for å gi meg et blått øye, og så videre. Grunnen til at han var så voldsomt pissed på meg i utgangspunktet var at jeg ikke ville ligge med ham.

24 Jeg tror på aliens.

25 Jeg har bodd på en hybel hvor det var mye åndelig aktivitet.

26 Jeg har aldri vært 'obsessed' over en kjendis. Derimot HAR jeg vært den creepy jævelen som sto i vinduet og ventet på at drømmetypen skulle passere, så jeg kunne komme gående ut akkurat da og vi på en måte 'ble tvunget' til å ta følge til skolen.


0 commentsKonkurranse! Du bestemmer premien


Category: Story of my life // 25.10.2017 at.14:55 o' clock // 8 comments
- DEN FØRSTE SNØEN! -

I dag skulle jeg egentlig vært i møte, men det var bare å avlyse. Ryggen slo seg vrang i går kveld, så jeg er midlertidig invalid og kommer meg ingen steder. Dessuten har bankkortet vært borte i omtrentlig ei uke nå, så jeg har ingen penger. Er ikke livet bare herlig, dere?

Heldigvis trenger man ikke kort for å bedrive nettshopping, så i dag har jeg kjøpt enda et par julegaver. Det begynner å nærme seg ferdig nå, og det eneste navnet som står igjen på gavelisten er Pål - min søsters samboer. Som dere vet satser jeg stort på smykker i år, men det å kjøpe et personlig navnesmykke til noen med Å i navnet, byr altså på problemer. Og så vil det jo virke ganske rart om hele slekten får smykker, og han får noe helt annet. Litt sånn utfrysning, på en måte.

Dagens planer er virkelig ikke store. Ligge rett opp og ned i sengen og synes synd på meg selv, antagelig. Skrive et par blogginnlegg, se litt på netflix, og tenke en hel del. Blant annet tenker jeg på å kjøre en konkurranse her på bloggen igjen. spørsmålet er bare; hva vil dere egentlig vinne? Hiv inn et par forslag i kommentarfeltet, så ser vi hva vi får til!


8 comments5 grunner til at "ingen" leser bloggen din


Category: How to (blogg) // 23.10.2017 at.21:09 o' clock // No comments


Hvis du er en slik person som ikke bryr deg om lesertall men isteden blogger for å ha en online dagbok der du kan skrive av deg tanker og følelser eller dele morsomme hendelser, kaster du bort tiden med å lese dette innlegget. Om du derimot har et ønske om å bli sett og hørt, nå ut til mennesker og kanskje tjene noen kroner på bloggen din, kan det kanskje komme til nytte. Her er nemlig fem grunner til at du ikke får flere lesere.

01 DU SKRIVER FEIL
Å skrive feil er ikke det samme som å skrive dårlig. Faktisk kan du være en av de flinkeste elevene i klassen, stave alle ord rett, kunne dine punktum, utropstegn, komma og orddelinger, og likevel skrive fullstendig feil. Mange glemmer at de fleste blogglesere er 10-15 år gamle. Man bør derfor prøve å ha i bakhodet at man ikke skal bruke så mye "voksenspråk" (store og vanskelige ord), men et språk som er mer barnevennlig og lettere å forstå. Bytt ut ord som avansert og særskilt med ord som er lettere for barn å forstå - for eksempel vanskelig og spesielt.

02 DU SKRIVER FOR MYE
Du har helt sikkert lært på skolen at stilene skal være så lange som mulig - minst èn A4-side. I bloggverden er det litt motsatt. Ingen har lyst til å lese mer enn de må. Kom til poenget fortest mulig.

03 DU ER FOR FREMPÅ
Å dele innlegg til bloggen din på facebook er bare bra, men det er viktig å ikke overdrive. Ikke lag deg 5-10 falske facebookprofiler for å poste blogginnleggene dine i facebookgrupper der man blir utestengt for å dele blogginnlegg. Ikke legg igjen kommentarer hos andre bloggere der det tydelig kommer frem at du ikke har lest innlegget du kommenterer på, men bare er der for å reklamere for din egen blogg. Ikke dikt opp en lang historie om at du har blitt overfalt og banket opp tre skritt fra døren din når alle kan se at 'blåveisen' din er sort og lilla øyenskygge. Og så videre, og så videre. Kort og greit sagt: ikke fremstå desperat etter oppmerksomhet. Og behold for all del klærne på. Å stille opp naken med rumpa i været gir deg et par klikk der og da, men så har du ikke mer å by på, folk glemmer deg, og bildene blir lagret, videresendt, postet i forumer, og dukker til slutt opp hos noen du kjenner. Moren din, søsken, arbeidsgiver, kjæreste..

04 DU ER FOR NORMAL
De fleste bloggere som gjør suksess er enten over gjennomsnittet flotte å se på, eller spennende mennesker. Folk ser deg kanskje som deltager i Paradise Hotel, og får lyst til å vite mer om hvem du er privat. Vips, så er de blogglesere. Folk ser kanskje et par bilder av deg på facebook og tenker: "shit, hun var pen!", vips så er de blogglesere. Du har kanskje en stil som skiller seg ut, folk ser den, tenker "oi, den var kul!", og vips, så er de blogglesere. Du er kanskje tretten år gammel og gravid, og vips så vil folk vite mer om akkurat dèt. Men om du er en helt vanlig person med et helt vanlig utseende, som aldri gjør noe spesielt, er det ikke så mange som blir interessert i å vite mer. Du må faktisk skille deg litt ut fra normalen for å fenge folks interesse.

05 DU BLOGGER FOR SJELDEN
Denne greia med å kun blogge 1 gang i uka fungerer dessverre bare om du allerede er en veldig kjent og populær person. Skal du oppnå noe må du poste jevnlig. Aller helst hver dag.

 


0 commentsBlogginnlegget storesøster ikke får lese


Category: Jul // 23.10.2017 at.12:01 o' clock // No comments


Det er riktignok bare oktober, men jeg er neppe den eneste som har begynt å tenke på julegaver allerede. Av erfaring har jeg lært at det lønner seg å være tidlig ute med slikt, spesielt om man bestiller på nett. Derfor begynte jeg allerede forrige måned.
 

- PERSONLIG NAVNESMYKKE MED  3 NAVN HER  -
| MED 2 NAVN HER |  | MED 1 NAVN HER | |  MED 4 NAVN HER |

Julegaven til storesøster, et smykke i sølv med hennes, hennes samboer og deres datters navn på, kom med posten i dag. Hva synes dere? Selv er jeg veldig fornøyd med det, og det håper jeg hun også blir!

 

Hva gir dere søsteren deres i julegave i år?

//affiliate


0 commentsJeg møtte min frykt


Category: Story of my life // 22.10.2017 at.15:28 o' clock // No comments


Jeg elsker dyr. Det gjør jeg virkelig. Samtidig skal jeg gladelig innrømme at noen av dem vekker en fryktreaksjon i meg. Et av de dyrene jeg virkelig synes er skumle, er vevkjerringer. Tidligere i dag krabbet denne lille luringen over gulvet.

Forskjellen på meg og veldig mange andre mennesker er vel egentlig at selv om jeg synes noen dyr er skumle eller ekle, ønsker jeg dem ikke noe vondt. Mitt første innstinkt er ikke å ty til vold.

Så hva gjorde jeg da denne skumle saken krabbet over gulvet? Jo, jeg fanget ham trygt under et glass, satt meg ned ved siden av, og bare studerte ham litt. Han sto der i noen sekunder. Gikk frem og tilbake rundt alle sider av glasset, åpenbart i et forsøk på å finne veien ut, og så stilte han seg midt i, og tok det ene benet opp og la det på hodet. Veldig likt slik en person klør seg i hodet når h*n tenker. Slik ble han stående en liten stund, før han tok det ned, krabbet nærmere meg og beveget på munnen (de to greiene foran), som om han forsøkte å snakke. Fascinerende greier.

Jeg slapp ham selvsagt ut igjen, og selv om jeg kom frem til at han egentlig var litt skummel-søt, kommer jeg antagelig fremdeles til å rygge noen skritt bakover neste gang jeg ser en representant for arten krabbe over gulvet. De ER skumle, men ikke fullt så skumle når de er i glass.


0 commentsJessica svarer: utroskap


Category: Tanker & meninger // 22.10.2017 at.13:34 o' clock // 6 comments
Er du litt aktiv på sosiale medier, er sjansen stor for at du har fått med deg den o' store utroskapsdiskusjonen som foregår på blogg.no i disse dager. Jeg har selv opplevd utroskap i tidligere forhold, og har nok derfor en tendens til å fyre meg opp av dette temaet fortere enn folk flest. I dette innlegget tenker jeg ta for meg en del påstander jeg har hørt / lest om utroskap den siste tiden, og dele mine tanker rundt dem. Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet om du er enig eller uenig med meg, og eventuelt hvorfor. Liker du innlegget setter jeg pris på om du deler det videre ved å klikke på like-knappen nederst i innlegget.

 

 PÅSTAND NR 1: "At kjæresten din er utro (med meg) er ikke mitt ansvar" 
SVAR: Det er ikke utroskap å tenke på, eller ha lyst på, et annet menneske. Utroskap blir det først når man går bak partnerens rygg og innleder kontakt / flørter med en annenpart. Hvordan denne annenparten responderer utgjør hvorvidt utroskapen blir et faktisk utroskap, eller bare et forsøk på utroskap. For eksempel synes de aller fleste av oss det er helt ok at kjæresten (eller vi selv) ser på porno. Dette fordi vi vet at vedkommende aldri kommer til (å få sjansen til) å ligge med vedkommende. Om kjæresten imidlertid plutselig skulle begynne å få intime bilder av ei jente på jobben, eller bare ei random jente på facebook og gi utrykk for at han liker dette og ønsker mer, er det utroskap. Forskjellen ligger altså i at med porno er det en ensidet interesse, mens med flørting på jobben / intime bilder på snapchat / facebook etc, er det en gjensidig seksuell interesse fra begge parter. Noe privat og intimt, som de to deler sammen. Utroskap er å være intim med en annen enn kjæresten, og krever altså at man er 2 stk.

 

 PÅSTAND NR 2: "Det er ikke utroskap så lenge det ikke er sex" 
SVAR: Utroskap er å være intim med noen andre enn kjæresten. Å være intim er ikke alltid bare det å ligge sammen. En flørtende tekstmelding, et privat bilde, et kyss, en hånd på låret / rumpa, kallenavn eller til og med noe så enkelt som en morgenmelding som sier: "håper du har sovet godt, kjære. Savner og tenker på deg", kan være vel så intimt som en natt i en seng.


 PÅSTAND NR 3: "Det er ikke utroskap så lenge det ikke er følelser involvert" 
SVAR: Det spiller ingen rolle om du flørter med / legger an på et annet menneske kun med det formål å få dem til sengs fordi du vil ligge med noen andre enn kjæresten din. Du går fremdeles bak vedkommendes rygg med en annen person. Det å ha 'meningsløs sex' med en tilfeldig person du ikke bryr deg om, er ikke det samme som å si at sexen og kyssene ikke er intime handlinger.
 

 PÅSTAND NR 4: "I fylla kan man ikke styre seg.." 
SVAR: Ja, er det ikke rart hvordan noen husker både koden til bankkortet, hvor de bor hen og hvordan kuken brukes, men ikke at de har kjæreste? Fascinerende saker. Fra spøk til alvor: klarer du ikke styre deg i fylla, får du rett og slett holde deg edru så lenge forholdet varer. Det er DITT valg å dra på fylla, så hva enn som skjer i beruset tilstand, er et resultat av dine egne valg.


 PÅSTAND NR 5: "Når man ikke får det man vil ha fra dama må man finne det andre steder" 
SVAR: Når du ikke får det du vil ha fra dama di, så får du vær så god manne deg opp og ta en prat med henne om det. Kommer dere ikke til enighet, så får dere slå opp. Det at dama er kjip i senga / ikke har sexlyst / er dårlig til å gi blowjobs / du savner selve 'jakten' er ingen gyldig grunn til å ha deg med andre mennesker på si. Jeg kan forresten garantere at hun blir enda kjipere i senga / har enda mindre sexlyst når hun finner ut at du driver enmannskukutleiefirma bak ryggen på henne.

 

 PÅSTAND NR 6: "Nekter du kjæresten en vennskapelig flørt, knebler du forholdet" 
SVAR: Hva, nøyaktig, er en vennskapelig flørt? Vi mennesker flørter for å vekke et menneskes seksuelle interesse. Dette kan det være tre årsaker til: 1) vi vil ligge med vedkommende. 2) vi har behov for oppmerksomhet / bekreftelse, eller 3) vi vil gjøre vedkommende mer føyelig (manipulere vedkommende) for å få viljen vår. Uansett årsak; å forsøke å vekke dine venners seksuelle interesse for deg mens du er i forhold, er ikke ok. 

 


6 commentsDet er så bortkastet


Category: Tanker & meninger // 20.10.2017 at.21:45 o' clock // 6 comments


 

Det er sommer, og de løper til stranden. Sole seg, bade, flørte med guttene..
Men hun? Hun dikter opp en unnskyldning om at hun har mye å gjøre og ikke kan bli med.

Det er salg i undertøysavdelingen. Venninnene hennes velger seg ut sexy undertøy.
Men hun? Hun står rolig i bakgrunnen mens de betaler. Tomhendt, for hun skal ikke kjøpe noe.

Hun ser en nydelig genser i butikken. "Du mååå kjøpe den!", maser venninnene hennes.
Men hun? Hun lar være. Sier hun ikke har råd, og avslår når venninnene tilbyr seg å legge ut for den.

Når venninnene tar bilder i bikini, står hun fullt påkledd og ser i bakken.
Når venninnene drar på stranden, forblir hun hjemme.
Når det er salg på sexy undertøy, går hun rett forbi.
Hun sikler på fine klær, men kjøper dem ikke.

Fordi hun er tjukk.

Jenter med naturlig flate mager vil aldri forstå hvordan det er å være fanget i sin egen kropp. Å måtte dikte opp unnskyldninger for å ikke dra på stranden, fordi man får totalpanikk av tanken på å vise seg i bikini. Å ikke kjøpe sexy undertøy, fordi man tenker at valkene på magen ødelegger stemningen uansett. Å la være å kjøpe fine klær, fordi man vet at de ikke sitter likt på ens egen kropp, som de gjør på den slanke modellen i reklamen.

Jenter med naturlig flate mager vil aldri forstå hvor pinlig det kan være å spise foran andre. Frykten for at de skal tenke "gjør du aldri noe annet enn å stappe i deg?". Frykten for at de skal dømme basert på hvor sunn eller usunn maten din er. "Sorry tjukka, lettbrus og salatblader gjør deg ikke tynn over natta", eller "herregud ikke rart du er stor når du bare spiser drittmat".

Jenter med naturlig flate mager vil aldri forstå hvor pinlig det kan være å trene foran andre mennesker. Redselen for blikk som sier: "Hvem forsøker du å lure med treningsklærne dine? Alle ser at du er sofagris" og hånlige kommetarer som: "Tror du at du kan bli tynn av èn tur på treningssenteret?". At de skal ta opp mobilene sine, filme og hviske seg imellom: "Se som alt hopper og disser så fort hun beveger seg!".

Det er så bortkastet, er det ikke?
Det å la størrelsen på magen avgjøre hvordan man lever sitt eget liv?
Det er jo bare en kropp..
med litt ekstra beskyttelse på.


6 commentsJeg har noe å fortelle dere..


Category: FunFacts // 19.10.2017 at.13:43 o' clock // 8 comments


I dag blir jeg virkelig ikke våken, uansett hva jeg gjør. På nattbordet står en redbull, men selv ikke den kan dra hodet mitt ut av komatilstand i dag. Jeg får vel bare ta tiden til hjelp og se om jeg våkner ordentlig utover dagen. I mellomtiden skal jeg tyne de små grå og gi dere tjueseks nye faktaopplysninger om meg selv.

01 Jeg bruker samme skostørrelse som buksestørrelse, dvs strl 38.

02 Jeg vurderer å farge håret permanent rosa. Altså ikke slik farge som vaskes ut etter 10-20 vask som jeg tidligere har vært så glad i.

03 De første gangene jeg lekte med meg rosa og blått hår farget jeg hele håret med kritt fra ebay, bare for å se hvordan fargen ville passe til meg. Det er ikke å anbefale, for håret blir tørt som halm og brekker bare du ser skeptisk på det.

04 Jeg elsker falske negler, men måtte dessverre kutte dem ut da jeg begynte med linser. Vurderer å finne en teknikk på dette.

05 Jeg tok solarium for aller første gang i september, og fikk faktisk skille på ryggen. Jeg har imidlertid ikke noe ønske om å bli brun, så det er ikke noe jeg kommer til å fortsette med.


06 Jeg har en fæl tendens til å pirke på mine egne øyenbryn når jeg kjeder meg.

07 Jeg begynte å bite negler som fjortenåring, bare fordi jeg ville ha NOE til felles med moren min.

08 Jeg er voldsomt misunnelig på alle som kan synge.

09 Jeg glemmer aldri et menneske, og selv den dag i dag søker jeg opp mennesker på facebook som jeg hadde på MSN som 10-åring, bare for å se om de fremdeles er i live og har det bra. Jeg kontakter dem aldri, jeg bare kikker litt rundt.

10 Det å kommunisere verbalt føles rart og unaturlig for meg.

11 Jeg har en tendes til å zone ut og forsvinne i min egen verden når jeg sitter i bil.

12 Jeg elsker å skremme meg selv. For eksempel om jeg sitter på fly, kan jeg fort zone ut og dagdrømme meg inn i et skrekkscenario der flyet styrter, bare for å gjøre den kjedelige flyturen litt mer interessant. Bonuspoeng til meg selv dersom jeg klarer å overbevise meg selv om at det faktisk kommer til å skje på ordentlig. Blir så lettet og glad når flyet lander og jeg fremdeles er i live, vettu ;) 

13 Jeg har ikke et gram av OCD i kroppen. Jeg bryr meg ikke det spor om noe står / ligger 'feil vei'.

14 Jeg har null problem med å drikke varmt vann. Mange synes det er ekkelt.

15 Jeg blir midlertidig døv når jeg gjesper. Helt seriøst. Hadde ikke hørt en atombombe engang. 

16 Stoltheten min er sterkere enn frykten. Med andre ord: jeg kan være så redd at jeg nesten pisser i buksa, men jeg vil aldri vise det minste tegn på frykt foran en folkemengde. Tvert imot blir jeg da en slags fryktløs leder som skal oppsøke det farlige og vise at det ikke er noe å være redd for.

17 Da jeg var yngre kunne jeg gå rett ut i vannet, legge meg på rygg og bare flyte avgårde.

18 Jeg synes det er langt mer smertefullt enn digg å sole seg, noe som muligens er en årsak til at jeg ikke gjør det. Jeg blir ikke solbrent. Derimot kan det fort føles som at jeg brenner opp innvendig. Lite digg.

19 Jeg har ikke vært på kino siden jeg bodde i Lillestrøm (2012-ish). 

20 Jeg kan løpe i høye hæler.

21 Jeg klarer ikke gå i åpne sko. Flip flops er et sant helvete. Åpne sko med hæl? Hah, jeg brekker bena! Men ballerinasko går av en eller annen grunn greit.

22 Mens vi snakker om dette med å brekke bena: jeg har aldri brukket en eneste kroppsdel, enda så mye jeg har hoppet og sprettet rundt i oppveksten.

23 Hadde jeg hatt en god sum penger på konto skulle jeg kjøpt opp en gammel skole eller nedlagt hotell og gjort det om til midlertidige boliger til de hjemløse, så de hadde tak over hodet og senger å sove i mens de forsøkte å stable seg på bena. ANER DERE hvor mange hjemløse som fryser ihjel om vinteren i dette landet? Eller hvor mange ungjenter som blir værende i voldelige forhold fordi de ikke har noe sted å dra? Nei? Nei, vær glad for det.

24 Før gråt jeg aldri av tv. Nå kan jeg sitte og sippe som en unge til Vampire Diaries.

25 Jeg digger ordspill - eller 'puns', som det heter på engelsk.

26 Hver gang jeg logger inn på bloggen tenker jeg: "må få gjort no' med den headeren ass", men det er vanskelig å ta awesome bilder av seg selv når man er sin egen fotograf...


8 commentsFå faenskapen bort!


Category: Tanker & meninger // 18.10.2017 at.08:55 o' clock // 2 comments


Jeg vil starte dette innlegget med å si takk. Takk til deg som boikotter skinn og pels. Takk til deg som kutter ned på forbruket av kjøtt og meieriprodukter. Takk til alle som stiller opp som fosterhjem for kattunger forlatt i veikanten. Takk til alle veterinærer som gir gratis helsesjekk av skadde og syke dyr som ikke har eiere. Takk til NOAH for deres arbeid, takk til omplasseringsorganisasjoner, takk til alle som genuint bryr seg om dyr, som bidrar til å gjøre verden litt bedre for våre firbente venner. TAKK.

Der stopper dessverre den positive delen av dette blogginnlegget. For, som mange allerede vet, har regjeringen vår nok en gang vist hvor ondskapsfulle og hjerteløse de kan være.

Selv de største og mest kraftfulle ordene blir små og pinglete når jeg forsøker å beskrive hvilke følelser jeg sitter med etter nyheten om at den - unnskyld utrykket: satans fitte - regjeringen vår har valgt å kutte all støtte til frivillig dyrevern og heller gi to millioner kroner i støtte til pelsnæringen. Dette er dobbelt slag under beltestedet for oss dyrevenner: ikke bare belønner de pelsnæringens ufyselige arbeid, men de stikker også bevisst kjepper i hullene for alle som aktivt bidrar til å hjelpe dyr i nød, ved å fjerne pengene disse organisasjonene er så avhengige av.

Jeg blir så sint og provosert at jeg har lyst til å skrike: "kan en eller annen hobbydrapsmann (jeger) peke rifla si i retning av disse blodtørstige udyrene litt brennkvikt?", men jeg vet at det ikke vil føre noen vei. Her tillater jeg meg å legge på et 'dessverre', rett og slett fordi jeg oppriktig synes slike mennesker ikke burde ha den makten de i dag sitter på. Få faenskapen bort!

Så kjære regjering.
Dersom dere synes dette (avbildet ovenfor) ser ut som såpass trivelig, viktig og fantastisk arbeid at det er verd en støtte på to millioner kroner.. Om dere synes det ser naturlig ut for dyrene å ha det slik, og dere ikke kan se noe galt i denne behandlingen... Ja, da foreslår jeg at dere neste gang det er møte for å planlegge nye måter å kaste bort penger på, istedenfor å legge dere inn på hotell, heller tar dere en tur på pelsfarm og lever som en mink i en ukes tid. Selvsagt med den obligatoriske flåingen til slutt. Og skulle det mot formodning friste voldsomt lite å leve i bur, pisse og drite på samme plass som du spiser og drikker, og bli flådd ved slutten av oppholdet, kan dere trøste dere med at det tross alt er for en utrolig viktig sak: nemlig å ende opp som jakke på ei fjong frue.
# prioritering # fornuftigPengebruk

 

//bilder fra Dyrebeskyttelsen, NOAH & Dyrevernalliansen


2 commentsSlik får du nelly-klær til under halv pris


Category: Klær og tilbehør // 17.10.2017 at.21:21 o' clock // One comment


I forbindelse med gårsdagens halloweeninnlegg oppdaget jeg at nelly.com har en 80's queen-kampanje proppfull av varer inspirert av det glade 80-tall. Vi snakker metallic, velour, sort lakk og lær.. Kort sagt; vi snakker ting denne frøkna digger. Forutenom prisene, da. Jeg liker ikke betale mer enn jeg må, så da jeg så at et par fancy sølvsko kostet 995 kroner, tenkte jeg: "dette kan jeg finne billigere et annet sted!". Dèt gjorde jeg også, og som god blogger, er det vel bare å forvente at jeg deler det med dere? ;)

 

Lårhøye metallic boots

VENSTRE: kr 995 ,- herHØYRE: kr 419 ,- her |

 


CATSUIT I FLØYEL

VENSTRE: kr 499 ,-
herHØYRE: kr 99 ,- her |
LEGGINGS I IMITERT SKINN


VENSTRE: KR 399 ,- her
  |  HØYRE: kr 37 ,- her |
BLÅ FLØYELSKJOLE


VENSTRE: kr 399 ,- her
HØYRE kr 85 ,- her |

//affiliate


1 commentDagens halloween look


Category: Halloween // 16.10.2017 at.20:04 o' clock // 6 comments


Jeg lovet dere daglige halloween-innlegg. Typisk nok skjedde det noe som gjorde at jeg måtte holde meg borte fra bloggen i går og store deler av dagen i dag. Kort forklart dreier det seg om tannpine så intens at jeg ikke orket annet enn å ligge i sengen og glo i veggen. Da er det jammen gøy at tannlegen ikke var å få tak i, kan dere tro! Paracet på paracet, skylling med saltvann, varmt vann, kaldt vann, munnskyllevann - ingenting hjalp! Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg sikkert har pusset tennene femten ganger i dag. Men nå har det i alle fall gitt seg midlertidig, noe som betyr:

Her kommer dagens halloweeninnlegg! Håper dere liker det! Forrige innlegg finner dere her.

 

Dette trenger du for å få looken:

Hvite kontaktlinser (uten styrke) her | Flytende latex (brukes til å lage sår) her | Falskt blod herøyenskygger her | Falske vipper her |

 

Tips:

Start først og fremst med å gå en tur til optikeren. For å ikke skade øynene sine skal man alltid sjekke dem hos en optiker før man tar i bruk kontaktlinser. Dette er veldig viktig.

For denne looken er det best med en flytende eyeliner istedenfor en i blyantform. Denne er min favoritt! 

Har du vippeextensions kan du droppe de falske vippene.
 

 

//affiliate
 


6 commentsDagens halloween look


Category: Halloween // 14.10.2017 at.19:04 o' clock // No comments


Dagene blir kortere, og nettene lengre. De siste bladene har falt fra trærne, og farget bakken i rødt, gult, oransje og brunt. Det er frost på ruten når man står opp om morgenen, og det lukter friskt i luften. Kort forklart: det nærmer seg vinter. Julebrusen er allerede i butikken, og har vært det siden september. Men før vi fyller julestrømpen med godteri og børster støv av adventsstaken, skal vi feire noe helt annet...

For midt blant alle julenissene og marsipangrisene, står hodeskaller, gresskar og flaggermus i gummi. 31.Oktober braker allehelgensaften - eller halloween som det heter nå - løs. Mennesker i alle aldre kler seg opp for å gå fra dør til dør. "Knask eller knep", sier de, som en oversettelse av det engelske "trick or treat". 

Derfor tenkte jeg det kunne være stas å kjøre en 'dagens halloweenlook' fremover, for å gi folk litt inspirasjon i kostymeveien. Det skal imidlertid nevnes at ingen av disse bildene, verken dette eller de jeg poster de neste dagene, faktisk er av meg. De er kun bilder jeg har funnet på nett. Kilder vil bli oppgitt der det er mulig å finne.

 

Dette trenger du for å få looken:

Hvite kontaktlinser (uten styrke) her | lignende horn her | sølvspray (som du sprayer på hornene) herøyenskygger her | hvit lipgloss | sølvglitter her | gasbind / bandasjestoff her | blomst her |

 

Tips:

Start først og fremst med å gå en tur til optikeren. For å ikke skade øynene sine skal man alltid sjekke dem hos en optiker før man tar i bruk kontaktlinser. Dette er veldig viktig.

Flett håret ditt i to eller fire fletter og fest dem på toppen av hodet ditt med hårspenner.

Spray hornene (hele hatten) med sølvsprayen og la det tørke før du setter den på hodet. Det er godt mulig du må gjøre noen småjusteringer på den for å få den slik du vil ha den.

Når det gjelder øyenskyggen rundt (over og under) øynene: bruk en svamp / beauty blender med vann på og 'dabb' øyenskyggen rundt omkring, og blend heller overgangene ordentlig med en kost etterpå.

"Mal" blomsten med lim og påfør glitteret oppå, så sitter det. Gjør det samme på gasbindet de stedene der du vil ha glitter.

For glitter på huden: gjør det samme, men bytt ut limet med øyenvippelim (her) isteden.

 

//affiliate
 


0 commentsTing man snakker om i taxien


Category: Story of my life // 13.10.2017 at.13:32 o' clock // One comment


"Men.. Er du norsk?", spør han overrasket. Jeg blir litt satt ut selv, for å være ærlig. Det er ikke hver dag folk spør meg om jeg er norsk. Faktisk har det kun hendt èn gang før. "Hæ? Ja, jeg er norsk", svarer jeg. Høres ut som jeg er blitt tatt litt på senga.

"Å.. Ja, jeg synes bare du hadde et spesielt navn", sier han. Jeg vet ikke om det er ment som en kompliment, men velger å tolke det slik likevel. "Har du kanskje noe utenlandsk i familien, da?", spør han.

Jeg er egentlig ikke i pratehumør, men føler på en måte jeg må late som likevel. "Jeg ser her at du ringte etter taxi klokken ni femti, så da har du vel ventet en stund?", sier han. "Ja", svarer jeg. Klokken er nå 10:22, og grunnen til at det tok så lang tid var at den første taxien glemte meg bort. GLEMTE MEG BORT. Som de sier på internett: you had one job..

Men jeg lar det ikke plage meg. Jeg vil bare hjem. Få i meg noe frokost. Ta en varm dusj. Blogge..


1 commentNår sant skal sies...


Category: FunFacts // 12.10.2017 at.22:17 o' clock // 5 comments


Det er torsdag, og noen av dere har kanskje lagt merke til at torsdager er min faste 'bli bedre kjent med meg'-dag her på bloggen. Så her klinker jeg til med 26 nye faktaopplysninger om meg selv! Egentlig burde jeg vel omgjøre tallet til 27 nå, i og med at jeg tross alt har rukket å fylle 27 år siden forrige gang, men når sant skal sies føler jeg at tjueseks er akkurat passe mengde opplysninger. Kanskje til og med litt i overkant. Skal jeg fortsette å adde ett nytt tall for hver gang jeg fyller år, blir jo disse innleggene et rent mareritt å lese den dagen jeg bikker 80..

01 Jeg bruker ringstørrelse 56,5.

02 Jeg får helt fnatt når mennesker bruker ordet 'hvem' istedenfor 'hvilken'. NORSK, motherfucker, do you speak it?

03 Jeg klarer ikke legge neglelakk på meg selv. Derfor bruker jeg det ytterst sjeldent.

04 Jeg klarer heller ikke legge løsvipper på meg selv uten å se ut som jeg har lazy eye (sånn som Paris Hilton har), så derfor bruker jeg ikke dèt heller.

05 Jeg begynte å se dårlig allerede som syttenåring, men fordi jeg led av ekstrem perfeksjonisme og ikke klarte å akseptere noe form for ikke-perfektheter ved meg selv, gikk jeg ikke til optiker før jeg var 21.


06 Jeg har emaljeskader på fortennene fordi jeg bleket dem da jeg gikk i tredjeklasse. Har aldri bleket dem etter det.

07 Favorittgodiset mitt er iskrem og sjokolade.

08 Jeg er ikke kristen, men kan gjerne sitte og diskutere bibelske figurer med glødende interesse i evigheter.

09 Jeg kaller alle starbucks' drikker for caffelatte. Cappuccino, machiato.. Alt er caffelatte for meg. 

10 Hvert eneste år spår en eller annen nissetufs verdens undergang enten dagen før, eller på, selve bursdagen min. Hvert. Eneste. År.

11 Jeg har en tendens til å knipse med fingrene når jeg vil at noe skal skje. Vet ikke hvorfor.

12 Jeg har trukket totalt fire tenner. Dette var da visdomstennene..TRODDE JEG! Nei, da. Da jeg var hos tannlegen forrige måned viste det seg jammen at jeg har hull i den ene visdomstannen. Så da kan vi jammen lure på hva jeg trakk den gangen...

13 Jeg har vært klinisk død - i den forstand at pulsen forsvant og jeg måtte gjennopplives.

14 Jeg har lyst til å flytte til utlandet. Kanskje ikke sånn på sekundet her og nå, men en gang.

15 Jeg har over gjennomsnittet vanskelig med å stole på mennesker.

16 Jeg takler ikke feminister. Helt seriøst. Jeg takler dem rett og slett ikke.

17 Jeg har aldri sendt et naken / undertøysbilde i helfigur til noen før.

18 Jeg har en veldig makaber sans for humor.

19 Jeg kan plutselig begynne å le av ting som skjedde for leeeenge siden. 

20 Jeg har alltid vært veldig flink økonomisk sett - helt til jeg ble sammen med Espen. Aner ikke hva som plutselig skjedde med den økonomiske delen av hjerrnen min da.

21 I mitt forrige forhold, som varte i seks år, gikk jeg aldri på do mens han var hjemme. Jeg mener helt seriøst ALDRI. I seks år gikk jeg altså kun på do mens typen var på jobb.

22 Da jeg var 18 var jeg så livredd for tallet på vekten at jeg kunne stå og gråte i evigheter før jeg i det hele tatt gikk på vekten. Den dag i dag hopper jeg på vekten, ser tallet, og tenker...


23 Når jeg er på fylla, opplever jeg ofte at fremmede folk kommer bort og spør om bilde. Selvsagt stiller jeg opp! .. Og selvsagt blir jeg gående i ukesvis etterpå og være redd for å finne stygge bilder av meg selv på sosiale medier.

24 Mens vi snakker om fylla: sist gang jeg rørte alkohol var på nyttårsaften i fjor. Rart hvordan man faktisk IKKE savner fest og fyll i det hele tatt.

25 Jeg har en veldig oversensitiv nese. Det betyr at jeg ikke kan klemme hudormer på den, ta nesespray etc, fordi det fysisk svir som satan i flere timer etterpå.

26 Jeg har et saltforbruk som ville tatt livet av folk flest.


5 commentsBarbie? Jeg?


Category: Tanker & meninger // 12.10.2017 at.14:05 o' clock // 4 comments"
Altså hallo, se på henne da! En rosa jente med Barbie som en inspirasjon!". Jeg stopper opp. Kommentaren jeg har lagt merke til, kommer fra ei jente som heter Karoline, og den handler om meg. Jeg kjenner ikke Karoline. Hun kjenner ikke meg. Likevel mener hun det er greit å spy ut nedlatende kommentarer om utseendet mitt, og dikte opp ting om meg som det passer henne best. Karoline fortsetter sin kommentar med at sånne som meg liker jo selvfølgelig ikke sorte klær og hodeskaller.

"Du skulle bare visst", tenker jeg der jeg sitter, og himler litt med øynene. Jeg liker sorte klær. Jeg liker hodeskaller. Jeg liker vampyrer og demoner. Og jeg synes okkulte greier er voldsomt spennende. Det jeg derimot ikke liker, er fittetryner. Mennesker som skal toge frem med sine nedlatende holdninger, dømme mennesker etter et kjapt blikk på dem, og dikte opp ting som det passer dem selv. Slike mennesker er jordens avskum og burde egentlig havnet på søppeldyngen, med alt det andre søppelet vi har her på planeten.Tross alt har de jo sine likheter, disse fordomsfulle, nedlatende menneskene, og de brukte bleiene på søppeldynga: begge er fulle av dritt.Karoline er ikke den første personen på sosiale medier som spyr ut Barbie-kommentaren etter å ha sett et bilde av meg. Hun vil antagelig heller ikke bli den siste. Det er mange slike mennesker. Spesielt i kommentarfeltet hos Nettavisen eller VG. Sant og si oppfatter jeg slike mennesker som mindre intelligente, og forstår ikke helt hvilken form for logikk de forsøker å følge. I mitt hode gir det nemlig ingen mening at dersom ei jente har blek hud og rosa hår, er det et forsøk på å ligne ei solbrun blondine. Noen må gjerne fortelle meg sammenhengen der.


4 commentsEn livredder


Category: Klær og tilbehør // 11.10.2017 at.12:59 o' clock // No comments


♪♫ Når nettene blir lange, og kulda setter inn ♪♫...

Da priser jeg meg lykkelig over å ha fått varme klær av mamma til bursdagen min i september. Buksen ovenfor er så utrolig god å gå i at jeg mer eller mindre har flyttet inn i den. Jeg driter helt seriøst i at det er en pysjbukse - jeg henter posten i den. No shame!

Du finner den  her. Dette er vel den første lenken jeg legger ut på evigheter som faktisk ikke er en affiliatelenke. Jeg tjener med andre ord ikke ei krone på dette - jeg mener bare at alle burde skaffe seg denne buksen. Og sokkene også, men de aner jeg ikke hvor er fra.


0 commentsKan jeg ikke bare få leve?


Category: Personlig // 10.10.2017 at.21:17 o' clock // 6 comments


Jeg er stresset. Livet stresser meg. Min egen alder stresser meg. Dagene som kommer og går, timene, minuttene og sekundene stresser meg. Det er en stor ball av konstant uro i magen. I hodet, og i hjertet. "Må ikke stresse", sier folk. "Takk som sier ifra, da skal jeg jammen slutte med det!", har jeg lyst til å svare sarkastisk, for så enkelt er det faktisk ikke.

Jeg skulle selvsagt ønske at det var det. At jeg kunne knipse med fingrene og poff, så var stresset borte. At jeg kunne vifte med tryllestaven, og sim sala bim så forsvinner uroballen i magen. Men verden er sjelden så magisk og enkel som man ønsker at den skal være.

Jeg skriver ikke blogg med håp om å håve inn millioner eller bli A-listekjendis. Jeg trenger ikke spalteplass i avisen eller intervju hos Thomas og Harald. Trenger ikke invitasjoner til blog awards og fancy priser som kan pryde peishyllen hjemme (dere vet, den peishyllen jeg ikke har). Trenger ikke å bli godt likt, høyet opp i skyene og forgudet som et slags overmenneske bare fordi jeg kan trykke på et par taster på et tastatur og utløseren på kameraet.

Men jeg skulle gjerne hatt frihet. Jeg skulle gjerne kunnet pakke baggen og overraske kjæresten med tur til varmere strøk når den første snøen faller. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å si "nei, nå kjeder jeg meg" og spontant bare booke en tur til et litt mer spennende land. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å reise rundt i verden, og lære min egen planet å kjenne.

 Tanken på at å kanskje bli gammel uten å ha fått sett hva verden har å by på - dèt stresser meg. Veldig. 

Å leve er å utforske.

Kan jeg ikke bare få leve?


6 commentsKronisk latskap


Category: Story of my life // 09.10.2017 at.10:35 o' clock // 2 comments


- HVOR stilig er ikke denne vinflasken da, dere? -
(Kjøpte den til Espen da jeg var nedover)

 

Våkner opp sliten. Legger meg sliten. Sliten. Sliten, sliten, sliten. Fra dag til natt. Mye jeg vil gjøre, men ingenting jeg orker. Får ikke sove om natten. Det er for varmt, det er for klamt, det er dyr som vil inn, dyr som vil ut. Alltid er det noe. 

Min biologiske mor lider av ME - eller kronisk utmattelsessyndrom, som det også kalles. Føler meg kronisk utmattet selv, men får beskjed av øvre hold (psykiater, altså) at jeg ikke kvalifiserer til diagnosen.

Kanskje jeg bare er kronisk lat.


2 commentsSelvsagt måtte noe gå galt


Category: Story of my life // 07.10.2017 at.18:23 o' clock // 4 comments- SELFIES I MAMMAS BIL -


"Greit om jeg hører på litt musikk?", spør jeg mamma. Vi har kjørt i omtrentlig èn time, og jeg kjenner humøret begynner å dale etter å ha hørt nyhetene på radio for hundreogtiende gang. Det prates om mobbing. Det prates om død. Det prates om krig. Om alt som er vondt og vanskelig og fælt her i verden. Jeg bare orker det ikke. Ikke rart hele verden går på antidepressiva når de daglig setter seg ned med radio, tv og aviser for å få daglige oppdateringer på hvor bedriten verden er, tenker jeg for meg selv.

Jeg plugger inn øreproppene. Fortaper meg i musikkens verden. "We are the devil, devil, devil, we are the devil and life is hell", synger Drowning Pool. Kanskje ikke det mest positive jeg har hørt, men det hjelper på humøret likevel.

Vi har planlagt å treffe Espen i Drammen. Det er tid for å komme seg hjem. Jeg tar opp telefonen for å gi beskjed om at vi er på vei. Han svarer at han fremdeles er på jobben. "Da får vi tid til å finne oss et sted å spise", kommer det blidt fra mamma.

Jeg ser meg i speilet. Jeg gadd ikke påføre foundation i dag. Ikke øyenskygge heller. Men å skyggelegge nesen, ta på leppestift og eyeliner - dèt gadd jeg. Det er en ny ting jeg tester ut, dette med mindre sminke. Der jeg sitter og glaner på meg selv innser jeg at jeg ikke kler det. Uten hvit foundation ser jeg brun ut, og er det ett menneske som ikke kler å være brun, så er det meg. Dessuten ser nesen min voldsomt lang ut. Jeg klarer ikke å avgjøre om det er greit eller om det ser helt rart ut. Et sted midt imellom, tenker jeg; rart, men ikke direkte stygt. Jeg knipser en håndfull selfies. En av dem legger jeg ut på snapchat.

Først når vi har ankommet Drammen, finner vi ut at Espen har problemer med bilen. Selvsagt måtte noe gå galt. Det ender med at vi møter ham på YX i Vikersund isteden.

Jeg sitter og stirrer på det store, røde YX-skiltet mens jeg venter på ham. I min tid het det Hydro Texaco, som, i mine øyne, er et langt kulere navn på en bensinstasjon enn YX. YX - hva er dèt, liksom? Hann - og hunnkjønn? Samme med statoil, også, som plutselig heter Circle K. Sirkel-K. Folk som gir navn til disse greiene må jo være høye som hus...


4 commentsBryr du deg, eller bare later du som?


Category: Tanker & meninger // 05.10.2017 at.11:21 o' clock // 4 comments


Jeg har mange tanker og meninger. Noen av dem er veldig vanskelig å formulere på en måte som gjør at andre kan forstå hva jeg vil frem til. Et godt eksempel her, er dette med mennesker som forventer å få heltestatus så fort de gjør èn god gjerning, og at man skal glemme / overse alt det dårlige de gjør. Forstår dere hva jeg mener?

Si for eksempel at en person har bestemt seg for å kutte ut kjøtt. Kjempebra, ikke sant? Men om vedkommende likevel kjøper dyre vesker i ekte skinn er vi jo like langt igjen. Du minker kanskje etterspørselen etter kjøtt ved å ikke spise det, men samtidig bidrar du til å øke etterspørselen etter skinnprodukter. Hva er skinn? Jo, det er dyrehud. Dyret må likevel drepes for at du skal få skinnvesken din. Sånnsett kunne du like gjerne spist skrotten fremfor at den blir kastet i søpla.

Eller hva med mennesker som ikke vil kjøre bil fordi de ikke ønsker å belaste miljøet, men isteden reiser på opptil flere flyreiser per år? Da er vi like langt igjen. Èn flytur tur retur Oslo - London genererer like mye klimautslipp per passasjer som seks måneder med bilkjøring. Seks måneder, dere! Da er det faktisk bedre for miljøet om du bare setter deg i bilen.

Jeg blir så oppgitt - spesielt når det gjelder dette med dyr - fordi det er så fryktelig enkelt å la være. Jeg har aldri eid et produkt i ekte skinn i hele mitt liv. Alle mine skinnjakker, vesker og tights er imitert (altså falskt) skinn. Det finnes absolutt ingen god grunn til å bruke døde dyrs hud i 2017, når vi har så mange gode alternativer. Det samme gjelder for pels. At mennesker fremdeles eter kjøtt kan jeg på en måte forstå, rett og slett fordi vi blir fôret med det fra vi er små og gammel vane kan være vond å vende, men selv her finnes det ingen gode grunner til å fortsette. Vi har gode etterligninger både utseende, innholds - og smaksmessig.

Når det gjelder reise, finnes det mange steder man faktisk kan kjøre til. Det er, for eksempel, fullt mulig å kjøre fra Norge til Frankrike, Italia eller Spania. om miljøutslipp og forurensning er noe som virkelig opptar tankene dine i dagliglivet, sier det seg nesten selv at du kjører bilen fremfor å sette deg på flyet.

Ikke forvent å bli hyllet for at du er slik en fantastisk god dyrevenn som har kuttet ut kjøtt, hvis du fremdeles aktivt bidrar til - og forsøker å forsvare det faktum - at dyr blir drept så pelsen eller huden deres kan brukes på (ofte svært overprisede) moteartikler du kan flotte deg med. Ikke forvent å bli hyllet for å være så miljøbevisst, om du så gjerne foretar lange flyreiser flere ganger om året fordi du trenger litt farge på huden, et nytt land å besøke eller rett og slett bare noe nytt å fortelle om.

Det finnes mennesker som bryr seg, og så finnes det idiotene som bare vil ha stjerne i boka for 'god innsats'...


4 commentsStedet hvor alt startet


Category: Verden, fra mitt perspektiv // 04.10.2017 at.20:53 o' clock // 4 comments


Selv om jeg omtaler Arendal som hjembyen min, ble jeg ikke født der. De tre første årene av mitt liv tilbrakte jeg i nabobyen Grimstad, i en leilighet midt i sentrum, i grei gåavstand til byens lokale handlesenter Oddensenteret.I likhet med nabobyen, er også Grimstad en havneby, hvor båter og sjømat ofte står i fokus.På vei fra havnen og oppover mot gågaten finner vi to sykler i et glassmonter. En liten hyllest til tour de france-mesterne Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd, som begge kommer fra Grimstad by. I gågata finner vi spennende butikker og kunst på hvert eneste hjørne.Slik som denne artige trappen rett ved La Familia.Grimstad har også en butikk oppkalt etter den svenske bloggeren Kenza. Foran Kenza ligger butikken 'Mye Fint' som fører flere spennende merker, og dessuten har en rosa(!) vaskemaskin med kjøleskapsdør utstilt i vinduet.


4 commentsConfessions fra prøverommet på cubus


Category: Story of my life // 04.10.2017 at.11:51 o' clock // 2 comments
Jeg står i prøverommet på Cubus. Ikke fordi jeg faktisk skal prøve noe, men fordi jeg nettopp har vært inne og kjøpt meg en ny eyeliner og trenger et speil for å påføre den. Jeg stirrer på meg selv i speilet, der jeg står iført kjærestens lange, og litt for store, jakke, en caps med Monster Energy-logoen på, og et par holografiske leggings jeg har forsøkt å få noen fine bilder av tidligere, men rett og slett gitt opp. Når mønsteret og fargene i stoffet endrer seg etter hvordan lyset skinner på det, er det ikke så lett.

Jeg burde kanskje valgt et bedre antrekk; gjort en liten innsats for å gi bloggleserne mine et antrekk som faktisk er verd å fotografere. Men nok en gang vinner det komfortable over det moteriktige. Jeg er sånn; jeg foretrekker det komfortabelt. Gir som regel en stor F i alt som heter trender og moter med mindre det virkelig fenger meg. Bakfremcaps og store hettegensere kommer jeg antagelig til å gå i til den dagen jeg dør.

Jeg kjøper meg litt nytt undertøy og sier meg fornøyd. Takker hun i kassen som sier hun synes håret mitt er så fint. Nå skal jeg innom gullsmeden for å sjekke ringstørrelsen min.
 


2 commentsJeg blir aldri eldre enn 17 år


Category: Tanker & meninger // 04.10.2017 at.00:40 o' clock // No comments


Her om dagen leste jeg en interessant artikkel om traumer og emosjonell smerte. I følge artikkelen låser utviklingen vår seg på det stadiet hvor vi opplevde vårt verste traume. Kroppen fortsetter selvsagt å eldes, men det mentale sier rett og slett stopp. Si for eksempel at du opplevde noe skikkelig fælt som fjortenåring. Årene går, kroppen din blir eldre, men rent emosjonelt og forstandsmessig, er du fremdeles fjorten år gammel.

Jeg vet ikke hvor mye sannhet det ligger i artikkelen, men det er en veldig interessant tanke som jeg helt ærlig føler at forklarer veldig mye om hvorfor mange mennesker oppfører seg betydelig mer barnslig enn alderen skulle tilsi. Ta for eksempel alle de 40-60 gamle menneskene som går i verste syvendeklasseoppførsel i diverse kommentarfelt hos VG & Nettavisen.

Selv har jeg alltid vært veldig moden for alderen. Alltid følt meg malplassert blant jevnaldrende. Alltid ventet på at de skulle 'modne'. Som syttenåring opplevde jeg å miste en av mine aller beste venninner i selvmord, og verden falt på en måte sammen. Jeg tror aldri jeg har hatt så vanskelig for å se lyset i enden av tunnelen som jeg hadde da.

Etter fylte 20 var jeg imidlertid ikke den modne lenger. Mange av de jeg en gang ventet på at skulle 'bli voksne' ble nettopp dèt. Plutselig var jeg bare helt gjennomsnittlig. En stund senere nådde jeg punktet hvor jeg igjen følte meg malplassert. Denne gangen fordi livet hadde gått meg forbi og alle var blitt så voksne. Hus, bil, jobb, ektefelle og barn - og der satt jeg og følte at jeg så på dem gjennom en slags usynlig glassvegg.


♪♫ Du ser dem har hus,
du ser dem har bil,
du ser dem bare glir forbi.
Du kan se de har jobb
og at de aldri har fri,
du ser dem bare glir forbi
♪♫

- Jaa9 & OnklP: Glir forbi (åpnes i spotify)


0 commentsLa meg ta deg med til (hjem)byen min


Category: Verden, fra mitt perspektiv // 03.10.2017 at.17:51 o' clock // 10 comments


Vi har ikke særlig mange måker i Gol. Derfor synes jeg det var stas å se dem igjen i Arendal. Folk som gikk forbi må ha trodd jeg var klin sprø der jeg gikk rundt og tok bilder av måkene, men .. De er vakre. Majestetiske skapninger. Jeg tror måker er en slik ting man er nødt til å gå en lang periode uten for virkelig å kunne se hvor flotte de er når man kommer tilbake.Det er høst nå. Det betyr at det ikke lenger er proppfullt av folk ved havnen. Ingen som står i båtene sine og selger fersk sjømat. Ikke mer båtrace. Men det er fint. Jo færre folk, jo bedre bilder."Bli stående", sier jeg til mamma idet hun gjør tegn til å gå bort så jeg kan ta bilde. Jeg vil ha henne med på bildet. Det blir fint slik, med mamma som ser på klær, og med trefoldighetskirken i bakgrunnen. Selv om mamma har blitt mer open minded til sosiale medier etter at hun fikk seg facebook, tar jeg likevel ikke sjansen på å poste et gjenkjennelig bilde av henne her. Hun ville nok ikke like det - ergo får jeg sladde ansiktet.Jeg liker trefoldighetskirken, selv om jeg mener religion er en u-ting. Det store tårnet er på en måte Arendals perle. Byens signatur. Dèt, og havna. "Pollen", kaller vi den. Havna, altså.


10 commentsDassen over alle dasser


Category: Story of my life // 03.10.2017 at.00:43 o' clock // No comments


Jeg strekker meg etter mobilen. Klokken viser 04:57. Alarmen ringer fem. Det er ikke vits å legge seg igjen nå, så jeg blir liggende og bare vente på at den skal ringe. Så står jeg opp. Kler på meg, legger sminke - fatter ikke at jeg gidder, egentlig - og pakker den ned, før jeg går og vekker Espen. Klokken har blitt seks nå. "Klokken er seks", informerer jeg. Han får på seg klær og sko. "Tror jeg må ha en energidrikk før jeg drar på jobb", sier han. Vi skal uansett innom butikken og handle litt.

Ute blåser det kraftig. Regndråpene er som piskeslag; harde. Raske. Intense. Jeg forter meg ut i bilen med bagen min. Det er fremdeles mørkt ute. Vi kjører ned, handler, og blir sittende på parkeringsplassen og vente på bussen mens regnet lager små dammer som renner nedover frontruten og panseret. Jeg har ikke lyst til å gå ut, men når bussen kommer gjør jeg det likevel. Jeg er jo på en måte nødt. Han hjelper meg med bagen, gir meg et kyss, og så drar han. "En voksen til Oslo", sier jeg til bussjåføren. Han ser granskende på meg: "hvor gammel er du?". Jeg blir litt forfjamset. "Tjueni. Nei, uhm, tjueseks.. Syv!", sier jeg. Føler meg som en idiot. Det er for tidlig på morgenen til slike spørsmål.

Jeg finner meg en ledig plass. Det er meg, og et hav av voksne damer, som sitter på bussen denne morgenen. Jeg plugger headsetet i ørene.

I oslo er det fullt av mennesker, enda klokken bare er 9:30. Det overrasker meg. Skulle trodd de fleste ville være på jobb nå, men så husker jeg at det er høstferie. Fri fra skole... Og tydeligvis har hele Oslo's befolkning bestemt seg for å feriere på bussterminalen. Kjempegøy.

"Du?", spør noen plutselig, "er det du som er hun bloggeren?". Jeg ser på vedkommende. Ei jente med brunt hår. Rundt seksten-sytten vil jeg tippe, men hva vet vel jeg. "Nei", har jeg lyst til å si, for jeg vet at jeg ser ut som dassen over alle dasser akkurat nå, men isteden sier jeg: "øhm.. Jeg skriver blogg ja", usikker på nøyaktig hvilken blogger hun mener. "Kjente deg igjen på håret", sier hun og smiler, "ja, og så øynene da". Det er godt gjort, tenker jeg der jeg står, med tanke på at eyelineren har smittet av og farget hele det ene øyelokket mitt svart. Jeg ser ut som jeg har blåveis - og ikke av den typen man finner i folks hager.

Det tar ikke lang tid før bussen kommer. Jeg finner meg et sete helt fremme. Håper at været skal klarne lenger nedover, men det gjør det ikke. Når vi nærmer oss Arendal, er det oversvømmelse. Havet flyter inn i veibanen. "Svømmebasseng!", tenker femåringen i meg og er i fyr og flamme, enda jeg vet at dette er alvorlig, og slettes ikke no å smile av. Så jeg knipser et par kjappe bilder på telefonen for å vise Espen, og blir sittende og glo i stillhet frem til bussen er fremme.

 


0 comments


WHY ENGLISH?


Through social media I've come to know a lot of people from all over the world. Most of them don't speak Norwegian. Some of them read my blog regardless. So I wanted to make a blog in a language they could actually understand.

Translate

AFFILIATE


DESIGN BY