hitsKONTAKT:

bilde

Jessica Baliciel. Alien chick. 27 år. Mother of cats (4 stk). Forlovet med Espen siden 01/01/17.

Vennligst benytt DENNE adressen for kontakt vedr samarbeid.Andre spørsmål eller tilbakemeldinger kan sendes HIT.

SEARCH

WHO'S READING?

SYMBOLS

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


De ga meg ingenting, verken til jul eller bursdag


Category: Jul // 16.01.2018 at.20:27 o' clock // 8 comments


Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å blogge om dette, men nå har tankene kvernet i hodet såpass lenge at jeg føler jeg blir nødt til å høre noen synspunkter.

I forkant av bursdagen min i september tok storebror kontakt via facebook og lurte på hva jeg ønsket meg. "Penger", svarte jeg. Han spurte om jeg hadde vipps, noe jeg sa nei til, men la til at jeg har paypal. Han spurte om å få adressen, som jeg deretter sendte ham. Deretter hørte jeg ikke mer. Det kom heller aldri noen penger inn på konto. Jeg stusset litt, men tenkte at han og kona antagelig glemte det bort, eller fant ut at de ikke hadde mulighet til å prioritere bursdagsgave til meg likevel. Slikt skjer, og det har jeg forståelse for. Dermed lot jeg saken ligge.

Til jul tok han kontakt igjen, og spurte hva jeg ønsket meg. Jeg ga ham en liste. Da hans kone også tok kontakt for å høre, ga jeg henne den samme listen. Samtidig spurte jeg hva de ønsket seg, og hun ga meg en liste over hennes og hans ønsker, og hva de ønsket seg til sønnen på elleve måneder.

Til jul kjøpte jeg en av tingene de ønsket seg, og de fikk i tillegg et personlig navnesmykke hver. Hun et halssmykke med hennes, hans og sønnens navn på, han et armbånd med sitt navn på. Deres sønn fikk body med "my first christmas" på (han ble født januar i fjor og julen 2017 ble dermed hans første), og tilhørende bukser. Men, nok en gang, fikk jeg ingenting tilbake. Jeg tenker at man kan ikke glemme samme menneske to ganger på rad, spesielt ikke når man husker resten av familien, men har likevel valgt å 'rettferdiggjøre' situasjonen ovenfor meg selv med nettopp den unnskyldningen.

Tidligere denne måneden tok storebrors kone kontakt med meg og spurte om jeg fikk noe fint til jul. Jeg svarte at det fikk jeg. Jeg hadde håpet hun ville takke for gaven, eller spørre om jeg likte deres (slik at jeg kunne ta opp med henne på en ok måte at den hadde jeg ikke fått), men hun gjorde ingen av delene. Dermed ble det også veldig åpenbart at dette er gjort med overlegg. "Passet klærne til lillegutt?", spurte jeg. Hun svarte at hun visste ikke, for de hadde ikke prøvd dem på - han fikk nemlig så mange andre klær til jul.

Jeg er sikkert en veldig smålig person akkurat nå, men den samtalen provoserte meg litt. Jeg valgte å ikke skrive mer, men likevel har den ligget i bakhodet og ruget. Den, og det faktum at de begge husket å spørre meg hva jeg ønsket meg, men "glemte" å faktisk kjøpe noe, to ganger på rad.

Jeg er ikke en slik person som må ha gave fra alle og enhver. Om storebror og hans frue ikke ønsker å gi meg gave av en eller annen grunn, eller om de simpelthen ikke har råd, er det for meg helt ok - men da kan de også la være å spørre meg hva jeg ønsker meg, synes jeg. Om det er slik at de fant ut i siste liten at de ikke hadde råd, kunne de i det minste spandert på meg en liten tekstmelding hvor det sto "beklager, det blir ingen gave i år. Vi har ikke råd", eller noe tilsvarende. Men når de spør hva jeg ønsker meg, for så å ikke gi meg noe, ingen forklaring, og heller ikke takker for den gaven de selv har fått - da synes jeg det begynner å grense mot passelig bedriten oppførsel...

Er det jeg som er for storforlangende / urimelig, eller ville dere reagert tilsvarende likt?


8 commentsGave fra en bloggleser


Category: Jul // 14.01.2018 at.12:25 o' clock // 8 comments


Husker dere ønskelisten min til jul, hvor jeg blant annet skrev at jeg ønsket meg boken "En gatekatt ved navn Bob"? Verdens skjønneste bloggleser, Alexandra, fikk med seg dette og tilbød seg å sende meg ikke bare "En gatekatt ved navn Bob", men også oppfølgeren!

Forrige mandag lå de i postkassen! ♥


8 commentsMed gaffateip over puppene


Category: Jul // 01.01.2018 at.16:12 o' clock // One comment


I min familie feirer vi ikke nyttår. Det har vi aldri gjort. Det var aldri noen som handlet inn til, eller la planer for, nyttårskvelden i min familie da jeg vokste opp. Derfor har 31.Desember alltid bare vært en helt vanlig dag for meg. En helt vanlig dag, frem til klokken slo tolv, og vi gikk ut med stjerneskudd og så på rakettene. 

Dette med å planlegge nyttårsaften som en begivenget, samle familie, pynte seg og spise god mat sammen er derfor veldig nytt for meg. Selv om jeg ikke har noe forhold til noe av dette fra oppveksten av, deltar jeg gjerne. Det er så hyggelig å kunne være en del av noe nytt, og adoptere en (for meg) helt ny tradisjon.Slik så jeg ut på nyttårskvelden. Halv-pyntet. Pyntet topp, med joggebukse. Hadde det ikke vært for at alle klærne mine for lengst er nedpakket, ville jeg kanskje virkelig slått på stortromma - men det får bli neste år. Toppen min på bildet er forresten en slik halvgjennomsiktig en, som man ikke skal ha BH under. Da Espen kommenterte at han kunne se niplene mine, var det bare å finne frem gaffateipen, med andre ord. (Nei, jeg tuller ikke. Jeg hadde faktisk gaffateip over niplene).

Hos svigermor ventet dekket bord og god mat, før det etterpå ble en tur ut for å fyre opp rakettene Espen hadde kjøpt med fra jobben.
Beklager den dårlige bildekvaliteten, forresten. Vi hadde det litt travelt med å reise hjemmefra, og jeg glemte derfor kameraet. Godt nytt 2018!


1 commentJeg fikk èn million i julegave


Category: Jul // 28.12.2017 at.23:10 o' clock // 5 comments
En av de tingene jeg synes er veldig gøy i parforhold er at man kan matche hverandre. Dere vet, "his side" og "her side" sengetøy, king & queen-gensere, og så videre, og så videre.

Til jul i år fikk jeg Lady Million-parfyme og krem av mannen. Ikke bare lukter begge deler helt fantastisk, men dette er også kvinneversjonen av One Million-parfymen, som han selv bruker. Så nå kan vi matche hverandre i lukt, også. Kjempestas!

PS: skjønte dere tittelen? One million = en million? ;)
 

HVA FIKK DERE AV KJÆRESTEN TIL JUL?


5 commentsÅ spy bort 4kg på 2 dager


Category: Jul // 27.12.2017 at.12:59 o' clock // 4 comments


Omtrentlig en halvtimes tid etter forrige blogginnlegg ble skrevet, måtte jeg bare hive alt jeg hadde i hendene og løpe til badet. Der har jeg mer eller mindre blitt værende frem til i dag. Jeg er vanligvis ikke en slik person som kaster opp så lett, men her gikk både første og andre juledag forbi mens jeg satt med hodet i toalettskålen og kvittet meg med mat jeg ikke hadde spist. Føler jeg har spydd bort minst fire kilo på disse to dagene, selv om vekten viser at jeg veier nesten det samme som før.

I dag har formen vært fin. Null kvalme, null smerte, null oppkast. Jeg har fått i meg salat og litt vann. Det er bra. Livet smiler igjen. La oss krysse fingrene for at det blir værende slik.

Flere av dere etterlyser flere bilder av meg, og det er koselig. Likevel tror jeg de fleste forstår hvorfor det ikke frister å dra frem kameraet akkurat nå. Nå skal jeg kjempe mot telefonangsten og ta meg en viktig telefon, før det blir en time eller to på øyet, og en tur ned på apoteket.


4 commentsRuset på alt annet enn livet


Category: Jul // 25.12.2017 at.19:24 o' clock // 5 comments


Hei fra dopvraket. Eller, det er i alle fall slik jeg føler meg, her jeg sitter kraftig underernært på søvn og med 1 stk paracet, 2 stk ibux og 2 stk andre smertestillende greier innabords. Dèt er mye, for et menneske på min størrelse. Jeg rører ikke narkotika, det har jeg aldri gjort, men legemidler får jeg et veldig avslappet forhold til når smertene er store nok. I natt, for eksempel, var jeg oppe hvert tiende minutt på grunn av intens tannpine, og da det i dag bare fortsatte å verke - ja, da måtte noe gjøres. Så nå er jeg litt småsløv, men får til gjengjeld forhåpentligvis en smertefri natt med masse søvn.

Gårsdagen var forresten veldig fin. Vi startet dagen med et lite minikoldtbord for to, bestående av nystekte rundtstykker, masse godt pålegg, eplemost og appelsinjuice, før Tom Andre (Espens bror) og barna tok turen opp senere på kvelden for å feire sammen med oss. Det ble mye god mat, gaver og hygge.

Originalt hadde jeg tenkt å hive inn litt flere bilder i dette innlegget, men det orker jeg rett og slett ikke. Vil egentlig bare komme meg i seng fortest mulig. Får se om jeg ikke får gjort det i morgen isteden.HVORDAN VAR DERES JUL?
 


5 commentsJeg valgte å si ifra


Category: Jul // 24.12.2017 at.13:47 o' clock // 3 comments


Det var godt å se at flere av dere reagerte på innlegget mitt om at min familie kun har sendt gaver til meg i år, og fullstendig ignorert min forlovede. Reaksjonene i kommentarfeltet var den bekreftelsen jeg trengte på at dette er en situasjon flere ville reagert på, og at det ikke er jeg som er teit eller overdramatisk. Med dette i bakhodet valgte jeg også å konfrontere mamma. På en hyggelig måte, selvsagt.

Hvordan det gikk ser dere i SMS-utvekslingen nedenfor.


Det var altså som jeg trodde; de føler ikke de kjenner ham godt nok ennå. Da jeg svarte på mammas SMS igjen med at det kan bli vanskelig å komme nedover, både på grunn av avstanden - her snakker vi jo tross alt seks timer i bil hver vei -  og enkelte andre ting, fikk jeg imidlertid bare et enkelt "ok." tilbake. Dèt igjen får meg til å tenke at hun egentlig er likeglad, og at det er litt 'samma faen' om vi kommer eller ei.

Nå skal jeg i alle fall hive meg i dusjen, kanskje kladde på noe krigsmaling, og .. Feire jul i joggedress. Jepp. Juleantrekket mitt har ikke kommet i posten ennå, og alle de andre klærne mine ligger i søppelsekker for øyeblikket, så da står valget mellom joggedressen, undertøyet eller naken. The glamorous life of Jessie, vet dere ;) Høhø.

 

 

 Ønsker alle mine lesere en riktig
God Jul ♥


3 commentsDet fineste i hele verden


Category: Jul // 23.12.2017 at.16:00 o' clock // 5 comments
I går tok vi storhandelen inn til julaften, og dro i samme slengen innom svigermor for å levere de siste gavene til henne og Ronja. Ronja bor hos henne for tiden, rett og slett fordi det er mer praktisk sånn. Å sitte i en liten leilighet med 2 mennesker og 4 katter, og hvor det eneste utearealet å bevege seg på er asfalt med grus på, er vel neppe en hunds drømmeliv. Da er hun nok mer lykkelig i svigermors hus, hvor hun har massevis av plass, både ute og inne. Vi har ikke gitt henne fra oss, altså, men hun får være der så lenge hun vil.

Har dere forresten sett noe så nydelig før? Nå snakker jeg ikke om svigermors julepynt, selv om den også er fin, men om han som sitter der og smiler på det nederste bildet. Det fineste i hele verden, er et menneske, og han er kjæresten min. Hvor sykt er ikke det? Haha.

Nå blir det å legge siste finish på treet, så er vi klare til å feire jul!


5 commentsHan fikk ikke èn eneste gave! Ikke EN!


Category: Jul // 21.12.2017 at.21:20 o' clock // 13 comments


Det er tre (TRE!) dager igjen til jul, og som dere ser har vi endelig fått frem treet og begynt å pynte. Glitter, stjerne i toppen og betydelig flere kuler skal på før vi kan si oss ferdige, men vi har i alle fall startet.

I går var jeg på posten og hentet ut den store esken mamma har sendt oppover. Den med alle julegavene i. Mamma og pappa har alltid vært veldig rause med gaver, både til jul og bursdag, og i år var heller intet unntak.

"Til Jessica, fra mamma og pappa"
"Til Jessica, fra mamma og pappa"
"Til Jessica, fra mamma og pappa"
"Til Jessica, fra mamma og pappa"


kunne jeg lese på gave, etter gave, etter gave. Men enn så mange gaver jeg tok ut av esken fant jeg ingen merket "Til Espen", eller "til Jessica og Espen". Det plaget meg litt. Jeg har lyst til å spørre hvorfor, men frykten for å bli sett på som utakknemlig stopper meg. Jeg er ikke utakknemlig - så langt der i fra! Jeg vet godt hvor heldig jeg er, som har foreldre som gir, og gir og gir, år etter år etter år. Selv nå som jeg snart er tredve år gammel, får jeg lov å kjenne på følelsen av å være det lille barnet som får pakke, etter pakke, etter pakke.

Likevel kjenner jeg at jeg savner noe mer. Jeg savner følelsen av at Espen blir sett på som et medlem av familien. Jeg skulle så inderlig ønske de kunne ta ham litt for gitt - i den forstand at hans navn alltid kommer sammen med mitt. At de kan ta innover seg det faktum at dette mennesket skal jeg faktisk gifte meg med. Jeg mener, vi har tross alt vært forlovet i nesten et år allerede, og likevel.. Likevel har jeg denne følelsen av at familien min ser på ham som et midlertidig menneske i livet mitt. Den følelsen kjente jeg første gang da de ikke gratulerte oss med forlovelsen, når de ikke viste noe form for interesse i det hele tatt, og faktisk sluttet å svare meg når jeg tok opp temaet - og den kjenner jeg igjen nå, når jeg ser alle gavene med kun mitt navn på.

Skal jeg gjette, vil jeg tippe det har noe å gjøre med at de ikke kjenner ham noe særlig. Da jeg ble sammen med eksen min bodde jeg fremdeles på jenterommet hjemme, og de så ham hver eneste uke da han kjørte tur-retur hver fredag for å treffe meg (mine foreldre har alltid vært veldig strenge på dette med guttebesøk, så at han skulle sove i samme hus som meg, kom ikke på tale. Skulle han tilbringe helgen med meg fikk han enten kjøre fire timer hver vei, eller så fikk han sove i bilen. Jeg tuller ikke - SÅ strengt var det hjemme hos meg). Hadde han sovet i bilen, kom han dessuten inn både til frokost og middag. 

Med Espen har de ikke fått etablert et slikt forhold ennå, rett og slett fordi vi bor såpass langt unna og det er så mye styr å skulle reise nedover, og kanskje blir han derfor litt anonym for dem - bare et navn, liksom. Jeg vet ikke. Men ser jeg ikke "til Espen" på pakkene neste år, skal jeg ta en skikkelig alvorsprat med dem, for sånt går ikke an, synes jeg. Vi er et par, og jeg synes jeg har rett til å kreve at vi også blir sett på som nettopp dèt.


13 commentsJulegaver skal være en bonus, ikke et krav!


Category: Jul // 15.12.2017 at.13:20 o' clock // 2 comments


Nå går det mot jul, og i år som i fjor ser jeg de dukke opp i forskjellige grupper på facebook, de spørsmålene jeg virkelig ikke liker å lese. De spørsmålene som får meg til å ville slå neven i bordet, reise meg opp og si: "nå skal du høre littegranne på meg!". De spørsmålene som lyder omtrentlig slik:

"Noen som vet hva jeg kan kjøpe til tante / svigerinne / søster til jul? Hun er veldig kresen. Ikke flaxlodd eller billigting fra europris eller nille please for da kan jeg like gjerne drite i å kjøpe noe".

Et eller annet sted på veien har folk blitt så husvarme på konseptet med gaver at de har begynt å kreve. Det er fint å ha en ønskeliste, så misforstå meg for all del ikke, men det er forskjell på å si "dette ønsker jeg meg", og å fysisk sette krav om hva du godtar å få fra andre. Å si at enkelte ting ikke er bra nok for deg, fordi de koster 'for lite' eller er 'kjedelige' - det er ikke greit. Dine venner og din familie skal ikke gå rundt med klump i magen og grue seg til å kjøpe gave til deg, fordi du er så fryktelig vanskelig. De skal ikke være nødt til å tigge penger på facebook eller selge ting de har hjemme for å få råd til å kjøpe noe i en prisklasse du aksepterer.

Selve konseptet med gave er å gi noen noe for å vise at du setter pris på dem. Jeg føler dette konseptet blir veldig ødelagt når noen setter seg på sin høye trone og begynner å stille krav til hva denne gaven skal være. En gave er en bonus - noe folk gir deg fordi de har lyst. Den dagen gaven blir et krav, bør du virkelig gå i deg selv og spørre hva f*en du har gjort for å faktisk fortjene det du ber om. Antagelig har du ikke gjort så fryktelig mye, og bør jekke deg ned noen hakk. Vær glad du får noe - uansett hva det er.

Så til alle dere som har en tante, en svigerinne, eller kanskje en søster som er veldig kresen og ikke godtar å få flaxlodd eller billiggreier til jul; kjøp en jekk til dem. Gjerne med et kort som sier: "...Jekk deg ned noen hakk ;)". 

Har du en onkel, svigerbror eller bror av det kravstore slaget, kan du gi dem en pakke kondomer, og et kort som sier: "siden du oppfører deg som en pikk, tenkte jeg du kunne begynne å kle deg som en også".


2 commentsDette hører jeg på i julen


Category: Jul // 08.12.2017 at.11:32 o' clock // No comments
Julegavene er ferdig pakket inn, snøen har kommet for å bli, og julepynten har kommet frem fra esken innerst i mannens klesskap. I dag vil jeg dele spillelisten min med dere.

Sarah McLachlan - ANGEL
Maria Arredondo - LEDET AV EN STJERNE
Tone Damli - NÅR HIMMELEN DETTE NED
Maria Arredondo - SONJAS SANG TIL JULESTJERNEN

Kurt Nilsen - LET IT SNOW
The Darkness - CHRISTMAS TIME
Jessica Simpson - I SAW MOMMY KISSING SANTA CLAUS


Kelly Clarkson - UNDERNEATH THE TREE
Aly & Aj - DECK THE HALLS
The Cheetah Girls - A MARSHMALLOW WORLD
John Rutter - MARY'S LULLABY

Carola - JUL, JUL, STRÅLANDE JUL
Shakin' Stevens - MERRY CHRISTMAS EVERYONE
Venke Knutson & Kurt Nilsen - WHEN THE STARS GO BLUE


CeeLoo Green - WHAT CHRISTMAS MEANS TO ME
Mariah Carey - ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU
The Cheetah Girls - FIVE MORE DAYS 'TIL CHRISTMAS

Aly & Aj - JOY TO THE WORLD
Maria Arredondo - HIMMEL PÅ JORD
Kurt Nilsen - HIMMEL PÅ JORD

The Pogues & Kirsty MacColl - FAIRYTALE OF NEW YORK
Kaci Battaglia - I WILL LEARN TO LOVE AGAIN
Britney Spears - MY ONLY WISH THIS YEAR

Sissel - AMAZING GRACE
Wham! - LAST CHRISTMAS
Camille Saint-Saëns - GLORIA
Thomas Tallis - IF YE LOVE ME

 

KLIKK HER FOR Å HØRE LISTEN.


0 commentsKom og få kuk!


Category: Jul // 07.12.2017 at.14:18 o' clock // 4 comments

Haha, jeg ler meg ihjel! Hva synes dere om sjokoladekuken min? Ballene kunne nok vært gjort bedre, og det ble et par luftbobler her og der, men alt i alt må jeg si meg ganske så fornøyd med mesterverket mitt. Om noen lurer så gikk det med ca 3 kokesjokolader til å lage den.


4 commentsJeg tester: vegansk, melkefri sjokolade


Category: Jul // 06.12.2017 at.14:37 o' clock // 25 comments


Tenk at i dag er det sjette desember allerede! Nå er det bare å henge i med julegaver og kakebaking, si! I den anledning vil jeg gjerne komme med et lite tips til de av dere som skal benytte dere av sjokolade i bakingen: dropp vanlig kokesjokolade, og klin til med denne veganske utgaven isteden!

Ikke bare er den - ekstremt! - god, men det skal virkelig SÅ lite til for at også veganere kan kose seg med sjokoladefigurer og tilsvarende til jul. Vær et medmenneske i julen, og velg vegansk sjokolade når du lager julegodis. Bra for dyrene, bra for miljøet - og bra for samholdet, så ingen føler seg ekskludert.


25 commentsPå ønskelisten min i år


Category: Jul // 02.12.2017 at.13:40 o' clock // 3 comments


Etter at jeg oppdaget ebay / aliexpress har det blitt stadig vanskeligere å finne ting å sette på ønskelisten. Setter jeg først noe der, blir det gjerne til at jeg søker det opp senere samme dag og kjøper det selv. Ugh. Men nå har jeg satt ned foten, og årets ønskeliste ser slik ut:

Jeg elsker å lese, så at bøker kom på listen var vel kanskje ikke den største overraskelsen. Illuminatiboken har jeg allerede lest et lite utdrag av, og synes den virket veldig interessant. Man hører jo all verdens forskrudde historier på nett, så å få lese organisasjonens egen versjon av det de driver med, tror jeg blir veldig lærerikt og spennende. Gatekatten Bob har jeg egentlig kun hørt bittelitt om på radio en gang og er absolutt interessert i å få vite mer om. Dajana Tomanovic er som flere av dere vet en tryllekunstner med sminkekosten, så når hun gir ut bok, er det jo klart man må sikre seg et eksemplar! Hvem vet, kanskje jeg lærer meg et sminketriks eller to? Og så er det boken om Stian, da. En av veldig få norske kjendiser jeg faktisk digger.


AUSSIE! Jeg har allerede en god håndfull av disse herlighetene stående i hylla på badet, men her får jeg virkelig aldri nok. Disse produktene danker ut alle andre sjampoer og balsam'er, etter min mening. Tommel opp for at de kan kjøpes på den lokale matbutikken.


Vet dere hvem som alltid ser smashing ut på bilder? Bloggeren Stina! Så jeg rotet meg rundt i arkivet for å finne hemmeligheten hennes, og den fant jeg her. Noen dager senere kjøpte jeg kameraet 'hennes' (ja, den julegaven unner jeg meg selv), hvor det fulgte med litt utstyr, men diva ring light og softbokser er blant tingene jeg mangler. I tillegg til 1) fotogenitet, og 2) kunnskap om fotografi. Men disse to tingene kan vel læres.
 

Ellers? Penger! Og hotellsengetøy, men det får man kun tak i ved å knabbe fra hotellrom, eller opprette et firma og bestille via nett (jepp, man må faktisk eie et firma for å få tak i hotellsengetøy. Helt sykt - det er jo bare sengetøy, for faen!?).

 

HVA STÅR PÅ DERES ØNSKELISTE TIL JUL?


3 commentsDen fineste julekalenderen


Category: Jul // 30.11.2017 at.16:17 o' clock // 10 comments

Allerede i morgen er det første desember. Første luke i kalenderen skal åpnes, og for en kalender det er! Har dere sett noe så fint? Mannen vet virkelig hvordan man skjemmer bort ei frøken!

Innholdet vil selvfølgelig bli blogget. Dag for dag, helt frem til julaften! ;)


HVILKEN KALENDER HAR DERE I ÅR?


10 commentsStakkars barn som får se kropp!


Category: Jul // 21.11.2017 at.20:03 o' clock // No comments


JULAFTEN, 2016.

Jeg tar på meg skoene. De høyhælte med speileffekt, som jeg har pakket med meg for anledningen. Håret er krøllet, sminken lagt, kjolen tatt på og nå er det på tide å dra. Jeg sjekker en ekstra gang at jeg har både mobil og kamera i vesken. Så går jeg opp trappen.

Det er nitten trappetrinn fra første til andre etasje. Det vet jeg, fordi jeg en gang talte dem. På toppen møter jeg pappa. Han sier ingenting. Mamma kommer ut fra kjøkkenet. Jeg kan se det i blikket hennes umiddelbart: hun er ikke fornøyd. Hun ser strengt på meg. Rynker brynene. Så sier hun, i det tonefallet som bare en mamma har; "nei, vet du hva!".

Hun liker ikke antrekket mitt. Det antrekket som jeg og kjæresten min valgte ut sammen. Det er for mye bryst, for mye legger. Hun haler og drar i den himmelblå kjolen. Røsker med makt, åpenbart i håp om at jomfruelighetens gode fe eller noe slikt skal poppe opp fra ingensteds, svinge tryllestaven og gjøre kjolen større og mer tildekket. Det virker ikke, og jeg kan høre hun er irritert når hun mumler: "det er barn tilstede!", som om det skal forklare alt sammen. 

Jeg forstår hva hun mener - på en måte. Samtidig er jeg forvirret.

Fordi..


Daglig leser vi i media hvor viktig det er at barn får et naturlig forhold til kropp. Hvor viktig det er at de lærer at kropp er naturlig, og ikke noe man skal føle skam over. At det finnes store kropper og små kropper og mellomstore kropper og kjempestore kropper og at alt er like normalt, fint og flott. Vi leser hvor viktig det er at barna dusjer nakne sammen med mamma og pappa, og at kropp ikke blir fy-fy eller tabu.

Likevel er det altså slik at man, som barnets tante, ikke kan komme på besøk ikledd en kjole med kløft. Da er det plutselig uanstendig, og noe som burde vært dekket til, av hensyn til barnet. Kall meg gjerne litt rar, men jeg er brennsikker på at det ikke er ungen på tre år som sitter der og seksualiserer folk basert på klærne deres - det er jo faktisk deg, det voksne mennesket. Ungen gir vel beng i at tante har kløft. Ungen har tross alt sett mammas bryster flagre i fri vind siden den ble født. Fått dem stappet opp i ansiktet for å drikke av dem ved utallige anledninger.

Likevel er det altså slik det er i vårt samfunn. Vi prater om å lære barn at kropp er naturlig, men samtidig skal vi sitte der på våre egne høye hester og lage ramaskrik så fort vi ser antydning til kropp hos andre mennesker. Et lår - ånei! Litt kløft - ånei! Huff av meg, så kjempefælt og grusomt! 
# TraumatisertForLivet

Det er ikke hos meg problemet ligger. For jeg kan vel gladelig ta på meg burka om det er det om å gjøre. Det er ikke engang det faktum at jeg er barnets tante som er problemet. Det tør jeg å påstå, fordi jeg har vært på internett lenge nok til å se utallige mødre få kjeft for å være 'uanstendig kledd' i nærheten av egne barn. Altså - hva i all verden? Barn dusjer nakne sammen med sin egen mor, men at den samme moren følger barnet på skolen ikledd et lårkort skjørt eller en topp med utrigning, dèt er galt? Kan noen forklare meg logikken?


Uansett; i år feirer jeg jul hjemme hos meg selv. Antagelig fryktelig uanstendig kledd.


0 commentsJulegaver til din pelskledde venn


Category: Jul // 21.11.2017 at.13:26 o' clock // No comments


Nå nærmer det seg jul, og du har vel ikke glemt dine pelskledde venner? Her kommer åtte ting du kan kjøpe til hunden din, katten din, eller - om du er av den litt småsære typen - deg selv.


| Elektrisk barbermaskin for pels her Hårbørste for pels her |
 

♥ ELEKTRISK BARBERMASKIN FOR PELS
Det er bilde av en hund på maskinen, men beskrivelsen påstår den er til katt. Jeg har en sterk mistanke om at den kan brukes av både hunder og katter - ja, til og med av mennesker. Dette må nok være den eneste gangen jeg nesten skulle ønske jeg var mann, så jeg kunne kjøpe den til å stusse hodet. Haha. Den er jo så stilig! 

♥ HÅRBØRSTE FOR PELS
Denne minner litt om den klassiske 'furminator'-en som selges på dyrebutikken, men på denne kan du bytte selve .. Bladet, heter det det? Den metalldelen du bruker til å børste med, i alle fall. Den kan tas av og byttes ved behov.

| Rosa grooming maskin herStor fiskeleke her |

 

♥ ROSA GROOMING MASKIN
Er du en sånn fancypancy som tar med deg hunden eller katten til hunde / kattefrisøren for å få stelt pelsen? Ikke nå lenger. Kjøp din egen grooming maskin og spar voldsomme summer i det lange løp. I rosa, selvsagt.

♥ GIGANTISK FISK TIL PUS
Alle katter drømmer om å sette tenne i en stor, saftig fisk. Med dette artige leketøyet kan pus få halvparten av drømmen oppfylt: han får sette tennene i en stor fisk, men jeg tror neppe den er særlig saftig. Uansett er det et hysterisk morsomt leketøy.


| Elektrisk neglfil for hund / katt her  |  solbriller til pus her |

 

♥ ELEKTRISK NEGLFIL FOR HUND / KATT
Det eneste vi ikke liker med våre pelskledde venner er at neglene deres har en tendens til å vokse seg lange og fæle. Denne elektriske neglfilen tar seg av saken. Ingen flere turer til veterinæren og ut med 150kr per neglklipp med denne saken i hus, nei!

♥ SOLBRILLER TIL PUS (OG SMÅ HUNDER?)
Du vet verden er på en gigantisk snurr når det 1) finnes egne solbriller for katter, og 2) folk faktisk kjøper det. Men hey, hvorfor skal vi mennesker være de eneste som går med UV-beskyttelse på øynene, hæ?

 

 

| LEDhalsbånd til hund / katt herCatnip-pinner til pus her |
 

♥ LEDHALSBÅND FOR HUND / KATT
Det er ikke bare Rudolf som lyser denne julen, si! ;) Men et LEDhalsbånd er kjekt det, altså. Så blir ikke pus påkjørt når h*n krysser veien i vintermørket.

♥ CATNIP - PINNER
Du har alkohol. Du har weed. Du har litt av hvert å ruse deg på, skulle lysten være der. Men hva har pus? Pus har catnip. Nå også i pinneform, så det fungerer som den gode gamle dentastix'en til hund.

 

//affiliate


0 commentsHelt sinnsykt lave priser!


Category: Jul // 10.11.2017 at.22:24 o' clock // No comments


♪♫ All the single ladies, all the single ladies, all the single ladies ♪♫

Nei, da. Espen og jeg har ikke slått opp, men som dere kanskje vet feirer kineserne 'singles day' i morgen, lørdag 11.november. Singles day er dagen som slår både black friday og cybermonday ned i støvlene, med mengder av produkter til vanvittig reduserte priser.  Har du ikke begynt på julegavene ennå, er altså dette det perfekte tidspunktet å gå amok på. Nedenfor har jeg derfor samlet en god del produkter til kjempelave priser - både julegaver og ting som rett og slett kan være kjekt å ha. PERSONLIGE SMYKKER navnesmykke her | Din tekst /skrift som smykke her navnesmykke her |

 |
smykke med navn / dato her smykke med tekst & dyr her | smykke med bilde + tekst bak her |

Flere av smykkene er tilgjengelige både med norske og arabiske bokstaver.
Smykket med dyr har flere forskjellige dyr å velge mellom - både hunder, høner, hester, ender m.fl.

 

 PALJETTKJOLER |
alle kjolene ovenfor herfra | //ta to strl større enn normalt!| sort & gull her | blå her | havfrue her | //Ta to strl større enn normalt
 

 

 SKINNJAKKER 
* I falskt skinn, for dyremishandling er vi motstandere av! ;)


| alle ovenfor herfra | //Ta to størrelser større enn normalt!
 

 HELLO KITTY | mobildeksel 1 her | mobildeksel 2 her | kjole (for barn) her |

 

Jeg vet ikke med dere, men jeg skal i alle fall lufte visakortet i morgen. Det er plutselig så mye jeg trenger... :)

//affiliate


0 commentsMitt beste kjøp fra eBay


Category: Jul // 08.11.2017 at.12:36 o' clock // 4 comments


Beep beep. Det vibrerer i telefonen. "Sikkert bare reklame", tenker jeg der jeg tar den opp for å se hvilken butikk som skal overøse meg med medlemstilbud i dag. De alle fleste bruker jo facebook eller snapchat nå for tiden, så de gangene det tikker inn en tekstmelding er det som regel fra Nelly, BliVakker, Nille eller Kremmartunet det kommer fra. Denne gangen viser det seg å være fra storesøster.

"Hva slags gavebudsjett tenkte du til jul?", spør hun. Jeg hever et øyenbryn skeptisk. Gavebudsjett? Hva i alle..? Vi har da aldri hatt budsjett og slikt tull tidligere. Ikke har jeg planer om å ha det i år heller. "Har ikke tenkt noe", tekster jeg tilbake. Jeg gidder ikke forplikte meg til å bruke så-så mye eller så-så lite penger på noen. Ikke gidder jeg gi dem noen idè om hvor mye gaven deres kostet, heller. Spiller det noen rolle om gaven koster tretti, tre hundre eller tre tusen kroner? Er det prislappen som skal avgjøre hvorvidt man er takknemlig for en gave? Æsj, nei, sånt dritt blir man gal av å tenke på, så det gidder jeg ikke. 

"Blir det ikke jul i år?", tekster hun tilbake. Jeg svarer ikke. Legger bare fra meg telefonen og blir sittende og tenke. Budsjett, hva faen? Vurderer et kort øyeblikk å skrive "budsjett på tredve kroner", bare på pur faen. Jeg bryr meg ikke om jeg får noe til tretti eller tre tusen kroner, hvorfor skal da hun? Men, jeg lar være. Tekster ikke tilbake. Jo lengre tid som går, jo mer drittsekk føler jeg meg, men slik får det bli. Jeg gidder ikke forplikte meg til å bruke en viss sum på noen.

I dag kom forresten den nye iphoneladeren min i posten. Det er jo en kjent sak for alle som har iphone at laderne både er korte og knekker nærmest så fort man snur ryggen til dem, så etter å ha ødelagt lader nummer tre, fikk jeg rett og slett nok og bestilte meg en tre meter lang, rosa (ok, nettsiden sier purple, men den er rosa) lader fra eBay.

- IPHONE LADER HERFRA -

Vet dere hva den kostet meg? 17 kroner. Skulle jeg kjøpt den her i Norge ville den nok kostet over hundrelappen, men på eBay får man den altså til 17 kroner. Lang nok til at man kan lade telefonen fra sengen, og solid nok til at den ikke knekker før du kapper den i to med øks - akkurat slik det bør være!

//affiliate


4 commentsBlogginnlegget storesøster ikke får lese


Category: Jul // 23.10.2017 at.12:01 o' clock // No comments


Det er riktignok bare oktober, men jeg er neppe den eneste som har begynt å tenke på julegaver allerede. Av erfaring har jeg lært at det lønner seg å være tidlig ute med slikt, spesielt om man bestiller på nett. Derfor begynte jeg allerede forrige måned.
 

- PERSONLIG NAVNESMYKKE MED  3 NAVN HER  -
| MED 2 NAVN HER |  | MED 1 NAVN HER | |  MED 4 NAVN HER |

Julegaven til storesøster, et smykke i sølv med hennes, hennes samboer og deres datters navn på, kom med posten i dag. Hva synes dere? Selv er jeg veldig fornøyd med det, og det håper jeg hun også blir!

 

Hva gir dere søsteren deres i julegave i år?

//affiliate


0 comments


WHY ENGLISH?


Through social media I've come to know a lot of people from all over the world. Most of them don't speak Norwegian. Some of them read my blog regardless. So I wanted to make a blog in a language they could actually understand.

Translate

AFFILIATE


DESIGN BY