hits

livingdoll

Du har døde andunger i sminken din!!

 • DATO: 24.02.2018 | KLOKKEN: 15:38 |
 • KATEGORI: Dyrevern |
 • KOMMENTARER: 4
 • ________________________________________________________________    NORSK.   Nå går det mot påske - en høytid ofte forbundet med egg, harer og kyllinger. Da passer det seg kanskje også å lære dere litt om livets harde realitet.

  Som mange av dere allerede vet, er jeg sterk motstander av bruk av dyr i kosmetikk. Derfor var jeg overlykkelig da det i 2013 ble forbudt å selge / markedsføre dyretestet kosmetikk I Norge og EU (les mer om dette her). Jeg tenkte at endelig kunne jeg kjøpe hva enn jeg ville, uten å bekymre meg for om dyr hadde lidd. Først i dag forsto jeg hvor naiv jeg har vært. Selv om dyretestede produkter er forbudt, inneholder nemlig mange produkter fremdeles spor av dyr. De søte andungene på bildet ovenfor? De kan faktisk ha blitt pint ihjel for at vi skal smøre deler av dem i ansiktet! Jeg oppfordrer derfor alle dyrevenner til å sjekke sminken sin og se om de finner disse ingrediensene:

  lanolin (dette er fett fra saueull), keratin (protein fra hår, horn, hover eller fjær), elastin (snegleslim), ambergris (oppkast fra hval. Finnes nå også syntetisk), taurin (oksesperm. Finnes også syntetisk), squalene (olje fra leveren til haier), ister (innvollsfett), placentaekstrakt (morkake), cetyl palmitate (voks fra spermhvalens hodeskalle), minkolje (er nøyaktig hva det høres ut som), glycerin (dyrefett. Kan også lages vegetabilsk).

  Så hva gjør vi nå? Jo, vi bruker opp det vi har.. Og så boikotter vi det. Og deler dette innlegget, slik at venner og familie også blir oppmerksomme på hva de bidrar til.

  ---

    ENGLISH.   Easter is getting closer - a holiday often associated with eggs, bunnies and chicken. To me, this would be a good opportunity to teach you a little about this cruel world we live in.

  As many of you already know, I strongly oppose animal cruelty. That's why, when in 2013, EU and Norway banned all products tested on animals, I felt so relieved. I felt as if I could finally buy whatever I wanted without having to check it up online. No more suffering animals, that's what I thought. It wasn't until today that I realized how naive I was. Even though none of the products sold in Norway and EU have been tested on animals, they still aren't cruelty free. Many of them still contain animal ingredients. The cute ducklings pictured above? Yeah, they were probably tortured to death so that we could put parts of them on our faces. That's why I'm begging every single one of you to check your products and see if they contain one or more of these things:

  lanolin (this is fat from sheep's wool), keratin (protein from hair, horn or feathers), elastin (snail), ambergris (whale vomit), taurine (bull sperm), squalene (oil from shark's liver), ister / suet (intestinal fat), placenta extract (you already know what this is), cetyl palmitate (wax from sperm whale's skulls), mink oil (exactly what it sounds like), glycerin / glycerol (animal fat).

  So what should we do about it? Use what you have left of wahatever products you have, then... boycott the shit out of it. And share this blog post so your friends and family knows what's up (or in their makeup).

 • DATO: 24.02.2018,KLOKKEN: 15:38
 • KATEGORI: Dyrevern
 • 4 kommentarer
 • Jakke av 100% menneskehud

 • DATO: 26.01.2018 | KLOKKEN: 14:59 |
 • KATEGORI: Dyrevern |
 • KOMMENTARER: 11
 • ________________________________________________________________

  Hva synes dere om den nye jakken min? Fin, ikke sant? Ekte lær, i hundre prosent menneskehud.

  Mange synes kanskje det er litt umoralsk å gå med døde menneskers hud på kroppen, men dere skal vite at denne huden kommer fra mennesker som har sittet mange år i fengsel på grunn av dødsstraff, og som har blitt avlivet veldig humant med enten et skudd mot hodet eller elektrosjokk. Når folk likevel må dø, er det jo fint at vi kan bruke huden deres til noe, istedenfor at den bare skal ligge under jorden og råtne. Det synes i alle fall jeg.

  Dere må gjerne være uenig, men stygge kommentarer på at jeg er syk i hodet som støtter dette, vil jeg ha meg frabedt. Alle kan ikke mene det samme om alt, og man må faktisk respektere at vi har forskjellige meninger.

  Nei, da. Jeg tuller så klart med dere. Jakken er i PU - altså falskt - skinn. Verken dyr eller mennesker har måttet dø for denne jakkens skyld. Man er jo ikke helt psykopat, heller.

  Så kan dere jo spørre dere, da; hvis dere reagerer så sterk på tanken på at mennesker som har forgrepet seg på småbarn, begått massedrap, eller andre ting man får dødsstraff for, skal ende opp som moteartikler - hvorfor er det da helt ok å lage moteartikler av små, forsvarsløse dyr som aldri har gjort noen noe vondt?

  Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; hadde pels - og skinnjakker vært laget av menneskehud istedenfor dyr, hadde de menneskene som forsvarer pelsindustrien og som rakker ned på veggiser, vært de første til å lage et helvetes spetakkel.

  # All lives matter

 • DATO: 26.01.2018,KLOKKEN: 14:59
 • KATEGORI: Dyrevern
 • 11 kommentarer
 • Det er det jævligste jeg har sett!

 • DATO: 09.01.2018 | KLOKKEN: 12:09 |
 • KATEGORI: Dyrevern |
 • KOMMENTARER: 0
 • ________________________________________________________________

  God morgen fra et iskaldt vinterland! Når jeg, som har gått i tynne gensere uten jakke helt frem til midten av desember, plutselig trenger TO jakker for å løpe ned og hente posten, DA vet man at det er kaldt. Gradestokken viser riktignok "bare" seksten minus, men jeg mistenker at den lyver. Jeg er brennsikker på at det er minst femti.

  Aller helst skulle jeg bare hoppet på første og beste fly til syden. Eller, i alle fall første og beste fly som ikke har noe med reiseselskapet Ving å gjøre. Jeg liker ikke Ving, skjønner dere.

  Det er rart, for jeg hadde absolutt ingenting imot dem da jeg sto opp i dag morges, men etter å ha lest Andrea's hjerteskjærende innlegg, har jeg endret mening, og oppfordrer til full boikott av faenskapen. Bildene i A's innlegg er virkelig noe av det jævligste jeg har sett, og jeg kan ikke tro at et norsk, 'ordentlig' reiseselskap er med på å støtte dette. Jeg blir rett og slett sint! 

  Samtidig er det selvfølgelig kjempebra at Andrea velger å dele dette! Tommel opp til Andrea. Ving får en helt annen finger, for å si det slik...

   

  //foto: pexels

 • DATO: 09.01.2018,KLOKKEN: 12:09
 • KATEGORI: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • Til deg, kjære ulvehater

 • DATO: 06.01.2018 | KLOKKEN: 17:19 |
 • KATEGORI: Dyrevern |
 • KOMMENTARER: 20
 • ________________________________________________________________

  Aldri betviler jeg menneskehetens allmenne intelligensnivå så sterkt som i diskusjoner som omhandler dyrs ve og vel. Slike diskusjoner fungerer nemlig ypperlig som idiotfeller. Jeg har sett det utallige ganger fra kjøttetere i veganerdiskusjoner, og jeg ser det nå også fra ulvehatere i ulvedabatten. I og med at Nettavisen tydeligvis ikke har planer om å la være å hause opp til ulvedebatt på daglig basis, er det heller ingen grunn til at jeg skal klappe igjen nebbet. Derfor, kjære ulvehatere, tar jeg for meg noen av deres mest brukte kommentarer og gir dere svar på tiltale.   "De har for mye ulv i Norge og da er det bra de skyter noen" 
  - Vinteren 2016-17 ble det registrert 54-56 ulver som kun holdt til innenfor Norges grenser. For at et dyr skal få betegnelsen "utrydningstruet" må det være under 2.000 individer. Den "norske" ulven, med sine totalt 101-105 individer medregnet ulvene i Sverige og oppover grensen mot Russland, er dermed kategorisert ikke bare som utrydningstruet, men også alvorlig utrydningstruet. Ergo er det ikke for mange ulver, men for få.

   "Ka i svarte ska vi med ulv? Gir oss ingen ting" 
  - Dette minner meg om noe jeg selv sa da jeg gikk på barneskolen: "hva skal vi med mygg og knott og insekter og sånt dritt?". Så ble jeg eldre, lærte om økosystemet, og lærte at mygg, knott, insekter og slike ting er mat for fugler, flaggermus, frosker, og så videre, som igjen er mat for større dyr. Ulven er også en del av økosystemet. Tilstedeværelsen av ulv fører til økte bestander av bever, elg, hjortedyr, piletrær, og en hel rekke andre dyr vi har nytte av. Ulven rydder i systemet, tar de eldste, svakeste og sykeste dyrene, og hindrer dermed spredning av sykdommer.

   "Den ulven vi har er svensk hybridulv og hører ikke til i Norge" 

  - Men vår egen genmanipulerte tamsau som aldri vil kunne klare seg på egenhånd, og som er skapt utelukkende med det formål å ales opp for å bli drept (riktignok av mennesker), hører selvsagt naturlig til her og er en viktig del av økosystemet? Nei? Nei.

  "Det hva på tide att folk får låv å utrydde faenskapen når den truer sauene til bønder" 
  - Å 'true' sauene klarer bonden fint selv, ved å hive dem ut i skogen uten tilsyn.

  "Nå skal sau, kyr, geiter mm ikke få lov å leve. Men ulven skal leve? Hva blir det neste, skal norges befolkning bli veggisa? Kommer aldrig til å skje. Vi er nødt til å få en balanse. Noen ulver må dessverre bort for at vi skal alle kunne leve bra".
  - Det er ingen som sier at sau, kyr, geiter mm ikke skal få lov å leve. Det enkelte av oss derimot sier, er at det ikke er forsvarlig å hive dem ut til rovdyrene uten tilsyn. Du snakker om balanse, men det blir ikke særlig mye balanse om vi totalutrydder et av de viktigste dyrene i økosystemet. Det er heller ikke slik at ulven MÅ bort for at sauen skal få leve. Nei, det hele står og faller på bonden. Hadde bonden benyttet seg av gjetere eller inngjerdinger til dyrene sine slik som før i tiden, ville vi ikke hatt dette problemet. Dessverre er mange bønder kun opptatt av pengene og vil bruke så lite penger på dyreholdet som mulig, slik at de sitter igjen med mer penger når de får solgt dyret til slakt. De vil altså ikke koste på seg en inngjerding eller betale noen for å holde dyrene under oppsyn, fordi dette gjør at de sitter igjen med mindre penger. Den store synderen i denne saken er bonden, ikke ulven.

   "Når ulven tråkker rundt på tunet og ungene ikke kan være ute og leke. Da er det vel greit og fortsette jakta eller?" 
  - Det eneste dokumenterte tilfellet hvor ulv har drept menneske i Norge skjedde på 1800-tallet, under den dansk-norske kongen Christian VII. I løpet av de siste femti årene er totalt 17 mennesker blitt drept av ulv i hele Europa, medregnet Russland. I åtte av disse tilfellene led drapsulven av rabies eller annen sykdom. Sjansen for at ungene dine blir drept av ulv er med andre ord veldig, veldig liten. Du skal selvsagt ikke ta sjansen, men å holde barna innendørs i den korte tiden du eventuelt ser dyret liste seg forbi, tror jeg neppe de har vondt av. Det er jo ikke slik at ulven sitter utenfor hos deg og logrer til du åpner opp døren, akkurat. Alternativt kan du sette opp et gjerde (type høyt, med netting). Dèt er forresten å anbefale uansett, slik at barna ikke stikker av når du slipper dem ut, i og med at du, etter eget spørsmål å dømme, ikke har tenkt å holde dem under oppsyn.

   

 • DATO: 06.01.2018,KLOKKEN: 17:19
 • KATEGORI: Dyrevern
 • 20 kommentarer
 • Jeg tvinges til å betale pelsfarmene

 • DATO: 30.12.2017 | KLOKKEN: 17:13 |
 • KATEGORI: Dyrevern |
 • KOMMENTARER: 6
 • ________________________________________________________________

  I begynnelsen av desember måned ble jeg trukket 50% i skatt. Ja, du leste faktisk riktig. Halvparten av inntekten min gikk rett i rumpa på staten. Dette er langt mer enn det en vanlig arbeider i en typisk ni til fire-jobb betaler. Selv de aller største og mest suksessfulle bloggerne på blogg.no's toppliste skatter kun 36-40%. At jeg da skulle bli trukket hele femti prosent syntes jeg, mildt sagt, var ugreit.

  Det handler ikke om at jeg er uvitende eller dum. Tro meg, jeg vet godt  hvordan det norske velferdssystemet fungerer. For at Norge skal fortsette å være et trygt og godt land med gratis skolegang, sykehusopphold, psykisk helsevern, uførestønader, mamma/pappapermisjon og tilsvarende, er det avgjørende at vi alle er med å dra det økonomiske lasset.

  I teorien skal våre skattepenger gagne oss på best mulig måte. I praksis, derimot, ser vi at pengene våre ofte blir brukt på tull. De eldre stues bort på gamlehjem hvor de nærmest sitter og råtner bort, uten å få den pleien eller omsorgen de trenger. Alvorlig syke mennesker blir etterlatt for å dø fordi medisinen som redder eller forlenger livene deres er 'for dyr'. Saker som omhandler overgrep, trusler eller dyremishandling blir lagt til side fordi politiet ikke har nok ressurser til å prioritere dem. 

  Samtidig går over femti millioner kroner av våre skattepenger til å bevare pelsdyrnæringen. To millioner av skattepengene våre ble brukt til å lage en gigantisk elg av stål i Østerdalen så bilister har noe fint å se på når de kjører forbi. Uante mengder av våre skattepenger går til å opprettholde hotellstandard i Norske fengsler, så de kriminelle kan bo på flislagte bad og trene på treningsrom med toppmoderne utstyr. Ti millioner går til kongehuset, hvor Mette-Marit flotter seg i svindyre kjoler og klokker som koster mer enn en splitter ny mercedes.

  Så nei, jeg betaler overhodet ikke skatten min med glede.

 • DATO: 30.12.2017,KLOKKEN: 17:13
 • KATEGORI: Dyrevern
 • 6 kommentarer
 • Den stygge sannheten om Uggs

 • DATO: 26.11.2017 | KLOKKEN: 18:06 |
 • KATEGORI: Dyrevern |
 • KOMMENTARER: 5
 • ________________________________________________________________

  ♪♫ Det snør, det snør ♪♫.. Og etter å ha fått joggeskoene fulle av snø for n'te gang, er det på tide å finne frem visakortet og kjøpe seg et par vintersko.

  Uggs av ull og saueskinn har i flere år vært den store folkefavoritten, men vi vet alle veldig godt at saueskinn ikke vokser på trær. Det er jo faktisk hud, som sitter på noens kropp. Før huden kan bli til et par sko må den rives av kroppen. Akkurat den faktaopplysningen burde i grunn være nok til at folk tar avstand, men dessverre finnes det dem som mener at dette er helt greit fordi "dyrene blir jo behandlet bra og lever gode liv frem til de avlives med et skudd i hodet", noe som faktisk er helt feil. Du trenger bare å trykke play på videoen nedenfor for å se sannheten med egne øyne: dyrene blir ikke behandlet bra, de lever ikke gode liv, og de blir ikke avlivet med skudd i hodet.

   


  //VIDEO: PETA.

  Så folkens: ikke kjøp Uggs!

   

  Kjøp isteden noen

  VEGANSKE LOOKALIKES

  Varme, gode, lette å stikke bena i - helt uten dyremishandling.

   


   - Klikk her for å kjøpe -

  DAWGS BOOTS er 100% veganske Ugg-lookalikes laget i mikrofiber og falskt skinn.


  - Klikk her for å kjøpe -

  RENEEZE har kastet seg på Ugg-trenden. Falskt skinn, falsk pels, og mange forskjellige fargevalg.  - Klikk her for å kjøpe -

  CAMMIE produserer disse ugg-lookalikene i falskt skinn og falsk pels.

   

  //affiliate

 • DATO: 26.11.2017,KLOKKEN: 18:06
 • KATEGORI: Dyrevern
 • 5 kommentarer
 • Dyretesting

 • DATO: 10.08.2017 | KLOKKEN: 13:42 |
 • KATEGORI: Dyrevern |
 • KOMMENTARER: 0
 • ________________________________________________________________

  Året er 2017 og folk er - heldigvis - mye mer bevisste på dette med dyretesting enn tidligere. Likevel er det mye feilinformasjon der ute, som jeg føler vi må rette opp i.

   

   1: Norsk lov forbyr dyretesting.
  11. mars 2013 ble det norske lovverket endret. Den nye loven sier at kosmetikk hvor enten ingredienser eller ferdig produkt har blitt testet på dyr, ikke lenger er lovlig å selge eller markedsføre (reklamere for) i Norge og EU. Dette gjelder uansett hvor i verden dyretestingen er blitt utført. Du kan derfor være trygg på at den kosmetikken du kjøper i Norge eller et EU-land ikke har vært testet på dyr.


   2: Hva kosmetikk faktisk er
  Mange tror at ordet 'kosmetikk' bare er et annet ord for sminke. Der tar de litt feil. Kosmetikk er en fellesbetegnelse på følgende produktgrupper:

  - sminke
  - parfyme
  - hudpleie
  - neglelakk
  - neglelakkfjerner
  - hårprodukter
  - hårfarge
  - deodorant
  - solkrem
  - hvitningsprodukter
  (tannbleking, hudbleking etc)
   

   3: Produkter som selges i Kina
  Veldig mange av de produktene vi har her i Norge selges også globalt, deriblant i Kina. Det kinesiske lovverket sier at all kosmetikk som er produsert UTENFOR KINA må testes på dyr før de kan selges og markedsføres på det kinesiske markedet. Om et merke, for eksempel Garnier, ønsker å selge sine produkter i Kina er det de kinesiske myndighetene som tar produktet og tester det på dyr - ikke firmaet selv. Om produktet derimot produseres på en fabrikk i Kina, trenger man ikke å teste det på dyr før det selges.

 • DATO: 10.08.2017,KLOKKEN: 13:42
 • KATEGORI: Dyrevern
 • 0 kommentarer