hitsKONTAKT

bilde

Jessica Baliciel. Alien chick. 27 år. Mother of cats (4 stk). Forlovet med Espen siden 01/01/17.

Vennligst benytt DENNE adressen for kontakt vedr samarbeid.Andre spørsmål eller tilbakemeldinger kan sendes HIT.

SØK

HVEM LESER?

SYMBOLER

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Når man tjener 500.000 kr i måneden


Kategori: Tanker & meninger // 10.02.2018 Tid.20:32 // 7 kommentarer
Jeg har alltid vært veldig flink med penger. Som tenåringsjente så jeg aldri på prislappen før jeg kjøpte noe, men var til gjengjeld flink til å spørre meg selv om jeg faktisk trengte, og kom til å bruke, det jeg kjøpte. Jeg var ikke ei sånn jente som måtte ha ti maskaraer og tjue lipglosser "bare fordi". Jeg fant èn jeg likte av hvert, og kjøpte heller nye når disse var gått tomme. Den looken jeg kjørte på fest, var også hverdagslooken min, og den kjolen jeg kjøpte for å bruke til syttende mai, kunne jeg fint bruke på hjemmefest tre uker senere, også. Eller en helt vanlig skoledag, for den sakens skyld.

Når det kom til penger, følte jeg aldri at jeg manglet noe. Det lå som regel tre tusenlapper ekstra i min lommebok enn det gjorde i mine venninners / bekjentes, noe som fikk meg til å føle meg rik, selv om jeg på ingen måte egentlig var det. Årsaken til at jeg 'aldri' gikk tom, var rett og slett at jeg aldri brukte særlig mye. Klærne mine kjøpte jeg på cubus, bikbok, Donna Bianca, LMC og andre billigsteder - og en sjelden gang på guidance, som var litt dyrere, og litt kulere.

Pengeprat har aldri interessert meg, og mye av grunnen til det tror jeg faktisk er fordi jeg aldri fikk kjenne på følelsen av å mangle penger i oppveksten. Jeg har, riktig nok, fått kjenne godt på denne følelsen i voksen alder, uten at det har endret mitt syn på saken i det hele tatt. Gutter som prater mye om hvor rike de er, har ikke den samme effekten på meg som på mange andre jenter; jeg lar meg ikke imponere, og blir rett og slett litt 'turned off' av alt snakket. Jeg vil ikke høre om alt du kan kjøpe, alt familien din eier, og hvor luksus mitt liv kan bli dersom jeg blir kjæresten din - jeg vil høre hvordan du er som person. Jeg vil vite hvilken musikk du hører på, og hva du mener om abort. Hvilke filmer du liker, og om du tror på utenomjordisk liv. Jeg vil vite hvilket politisk parti du stemmer på ved valg, og om du sover med sokkene på. Hvor mye bilen din kostet og hvilke "kjendiser" du kjenner, gir jeg en god, lang, faen i.

Jeg liker ikke å være den som peker stygge fingre mot andre mennesker, men mange av våre største bloggere føler jeg fronter et veldig ufornuftig pengebruk. Vi leser om jenter som legger femti tusen kroner på en medium sized veske, og om nyforlovede som stolt forteller at ringen har kostet intet mindre enn hundre tusen kroner. Jeg kan si såpass at hadde Espen kommet til meg med en ring til denne prisen, ville jeg forlangt at han byttet den i en billigere versjon, og at vi heller brukte det resterende beløpet på noe mer fornuftig.

Har man såpass mye penger at man har råd til drøssevis av vesker til femti tusen pr stk, ringer til over hundre tusen, utallige utenlandsreiser med opphold på de dyreste og mest ekslusive hotellene - ja, da finnes det fremdeles mer fornuftige ting å bruke disse pengene på. Hvorfor ikke gi litt pengestøtte til Dyrebeskyttelsen, for eksempel? Eller dra ned til fattige land og betale for at en familie kan få lov å gå på skole? Betale for den nødvendige medisinen som redder en liten, afrikansk baby fra Malaria-døden? Hvorfor ikke gi noe tilbake til leserne sine? Si til den fattige jenta som har lyst til å gå på Tone Lise Akademiet og få en utdannelse innenfor noe hun virkelig brenner for, at: "søk, du, så skal jeg betale skoleplassen for deg"? Sende en e-post til gutten på 20 som ikke har råd til å ta førerkort og si at: "det betaler jeg"? Si til den fortvilte, gravide jenta på atten år som ikke har noen jobb, at: "ikke bekymre deg, du. Jeg skal dekke det babyen din trenger av materielle ting, så kan du heller fokusere på å være en best mulig mamma".

Jeg vet ikke. Jeg føler bare at mange bloggere snakker stort om å "be the change" i verden, men i bunn og grunn ikke gjør annet enn å bruke de enorme pengesummene sine på visvas og skryte av det på bloggen. Hvilke signaler sender det til jenter på 11-12 år når du jevnlig skryter av hvor mange tusen du har sløst bort på drikking, designervesker og annet piss hver måned?

//illustrasjonsfoto: static3.businessinsider.com.


7 kommentar


CamyReed

10.02.2018 kl.21:53

Utrolig bra inlegg. Det blir helt feil at noen sitter å rett og slett skryter over hvor mye penger de brenner vekk.Tenk så mye godt det kunne gitt til noen som virkelig trenger det<3

livingdoll

11.02.2018 kl.10:47

CamyReed: Ikke sant? Kjenner jeg blir så oppgitt over mennesker innimellom. Hyggelig at du likte innlegget :)

Linda

11.02.2018 kl.14:33

Er så enig!! Ser enkelte toppbloggere kjøper vesker og andre ting som er så dyre at det er en skam!

Heller bedre gi til folk som ikke har så mye, og iallefall vist du har så mye penger mellom hendene!

livingdoll

11.02.2018 kl.17:29

Jeg vet! Hvertfall når man slår stort opp om at man må "være den endringen man ønsker å se", at man bryr seg om miljø, dyr og fattigdom.. og så gidder man ikke hjelpe de fattige fordi man heller vil bruke pengene sine på vesker i ku/ slange /diverse skinn og reise jorden rundt i miljøskadelig fly.

kathrine

11.02.2018 kl.14:57

så hvis du hadde hatt mye penger hadde du spandert førerkort på folk? :-)

livingdoll

11.02.2018 kl.17:24

hvis jeg hadde tjent såpass i måneden som flere av de mest leste bloggene gjør, så Ja, absolutt. :)

Ida

12.02.2018 kl.01:41

Jeg har aldri hatt veldig mye penger, men nok til å klare meg til neste lønning. Jeg jobber som autorisert dyrepleier (altså sykepleier i det veterinære) på en dyreklinikk, og selv med 3 års spesialutdanning + 1 års etterutdanning i anestesi og smertelindring vil jeg likevel aldri tjene like mye som venninnen min, som droppet ut etter førsteåret på videregående og jobber bak kassen i en matbutikk. Selv om jeg vil tørre å påstå at min jobb er viktigere, som går ut på å ta vare på og hjelpe syke og skadede dyr. Ikke minst det å holde de i livet, monitorere og hjelpe til under operasjon, og ta vare på de post-operativt.

En fotballstjerne tjener mye mer enn verdens beste hjertekirurg. Jeg kommer aldri til å bli rik, og jeg visste godt hvilket lavlønnet yrke jeg gikk til. Til gjengjeld får jeg ofte se dyr som var døden nær bli friske og lykkelige - p.ga veterinæren og meg. Og en sånn følelse er noe ingen toppblogger, fotballstjerne eller rikmannsgutt kommer til å få kjenne på uansett hvor mye penger de har. Ville ikke byttet ut den følelsen eller yrket mitt mot alle pengene i verden, så for min del må de bare flashe med penger og dyre ting så mye de orker. For penger er virkelig ikke alt :)

KOMMER


Kommer

Translate

AFFILIATE


DESIGN: