hits

livingdoll

Våre forfedre ville snudd seg i graven

 • DATO: 11.01.2018 | KLOKKEN: 21:12 |
 • KATEGORI: Tanker & meninger |
 • KOMMENTARER: 2
 • ________________________________________________________________

  Jeg vet ikke hvordan jeg skal starte dette innlegget. Jeg vet ikke engang om jeg burde skrive det. Noen kommer til å mistolke, og legge meg for hat. Slik det har blitt i samfunnet vårt, kommer garantert noen til å føle seg krenket, også. Krenket to tusen og atten - det har blitt en hashtag. Det står i fare for å bli navnet på vår tidsepoke. Det vi kommer til å bli det vi blir husket for. Fremtidens generasjoner kommer til å lese om folket i det tjueførste århundre, og de kommer til å lese hvor lettprovoserte og sytete vi var. Slik vi leser om vikingene som plyndret og voldtok (fun fact: de gjorde ikke det. Voldtok, altså. Vikingmenn hadde en voldsomt stor respekt for kvinner), kommer de til å lese om det tjueførste århundrets kvinner og menn, som skapte stor ståhei over enhver bitteliten bagatell de kunne oppdrive. 

  Våre forfedre ville snudd seg i graven, hadde de visst hvordan vi holder på. Feminstene som kjempet for stemmerett og skolegang for jenter, ville skammet seg over dagens feminster, som krangler om fargen på tannkremen i butikken og krever å få poste bilder av brystvortene sine på instagram. Fortidens vitenskapsmenn ville følt seg latterliggjort, hadde de visst at vi i det tjueførste århundre fremdeles krangler om hvorvidt jorden er flat eller rund. Våre tippoldeforeldres foreldregenerasjon ville avskrevet oss fra familien tvert, hadde de visst at vi i dag gir åtteåringen penger for å rydde sitt eget soverom og at seksåringen er for opptatt med å spille bubble witch saga på ipaden, til å være ute og klatre i trær sammen med venner. 

  Jeg er glad jeg aldri skal stå ansikt til ansikt med mine forfedre. Jeg ville ikke klart å stå rak i ryggen, gi dem et fast håndtrykk og fortalt at jeg er fra en generasjon hvor det er mer dramatisk for en standard sekstenåring å rote bort mobilen, enn det er å drikke seg full, røyke weed, ligge med to forskjellige menn på samme kveld, og sitte der to uker senere med en positiv graviditetstest uten anelse om hvem faren kan være.

 • DATO: 11.01.2018,KLOKKEN: 21:12
 • KATEGORI: Tanker & meninger
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Kristine Larsen

  11.01.2018 kl.21:30

  enig i mye her ja!!!

  Caroline Emilie Hernes

  11.01.2018 kl.22:17

  Du vet de der GIF-ene av folk som spiser popkorn? Skulle gjerne sendt en sånn nå! :-) Jeg leste opprinnelig bloggen din for noen år siden, men hadde sannelig glemt å følge deg nå som jeg har ny blogg. Glad jeg fant bloggen din igjen, for du har mange gode poenger og er sannelig ikke redd for å uttrykke deg. Det er så utrolig kult! Hadde forøvrig ikke klart å stå ansikt til ansikt med forfedrene mine jeg heller. Hashtag krenka 2017/2018 er så flaut, gudameg.

  Skriv en ny kommentar