hits

livingdoll

Jeg tester: vegansk taco

 • DATO: 09.01.2018 | KLOKKEN: 22:02 |
 • KATEGORI: Veggismat |
 • KOMMENTARER: 6
 • ________________________________________________________________

  Vi mennesker er generelt veldig glad i kjøtt. Et kjøttstykke om dagen er mer regelen enn unntaket i en typisk norsk familie. Mengden kjøtt vi mennesker spiser er så stor at den ikke bare påvirker vår egen helse i form av forhøyet kolestrol, hjerte - og karsykdommer, tidlig aldring, hormonell ubalanse, m.m., men også miljøet. Vårt enorme kjøttforbruk er, for eksempel, den største årsaken til nedhugging av regnskogen og mangel på rent vann. Mengden vann som kreves for å produsere èn enkelt hamburger tilsvarer mengden vann du ville brukt om du lot dusjen stå og gå uavbrutt i to hele måneder. Regnskogen hugges ned for å gjøre plass til åkre, hvor det dyrkes fôr til matdyrene våre. Ei ku må nemlig ha mye mat for å vokse seg stor og god.

  Ikke minst går vårt kosthold utover dyrene, som i dag har status som "bruk og kast" i samfunnet. Grusomhetene i kjøtt og meieribransjen vil ingen ende ta. Derfor har jeg satt meg som mål å inkludere stadig mer veggismat her på bloggen. Jeg vil med det vise mine lesere hvor lett det er å switche til en mer dyre / miljø / helsevennlig livsstil - hvor lite det faktisk kreves av oss - og forhåpentligvis dermed inspirere noen til å kutte ut, eller i alle fall trappe ned på, kjøttforbruket.

  I helgen som var testet jeg og mannen vegansk taco. Slik gikk det:

   Dette ble brukt:

  Tacoskjell
  Coop vegetardag tacofyll
  Agurk
  Salsa / tacosaus
  Guacamole / avokado
  Salat
  Jalapeño
  Coop vegetardag revet ost


   

   Slik lager man den:

  Veggistaco lages akkurat som vanlig taco, så enklere blir det faktisk ikke. Coop vegetardag tacofyll stekes på samme måte som du ville stekt vanlig kjøttdeig.   Min mening:
  Dersom du er vant til kjøtt, kan Coop vegetardag tacofyll fort smake litt smaksløst, så her anbefales absolutt å piffe den opp med tacokrydder. Coop vegetardag revet ost ser ut som vanlig ost, men mangler selve ostesmaken, så er du ikke 100% veganer, vil jeg faktisk anbefale å switche den med den vegetariske gulosten fra Synnøve, som er skivet, og smaker akkurat som vanlig ost. Ulempen er selvfølgelig at den vegetariske gulosten inneholder melk. Plusset er at den ikke inneholder løpe (kumage) eller laktose, og derfor uansett er et bedre alternativ enn vanlig ost. Forslag til gode, veganske oster tas imot med åpne armer.
   

 • DATO: 09.01.2018,KLOKKEN: 22:02
 • KATEGORI: Veggismat
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Kristine Larsen

  09.01.2018 kl.22:44

  Liker veldig godt Hälsans Kök sin vegetarkjøttdeig (den er vegansk) til slik type taco, krydrer den selvfølgelig med tacokrydder! Bare et tips :*

  livingdoll

  10.01.2018 kl.03:33

  Ja, den er god!:D hadde glemt den bort, så takk for at du minnet meg på den <3

  Rebecca

  09.01.2018 kl.23:04

  Foretrekker go vegan fra Synnøve finden, wilmersburger sin revede pizzaost eller violife :)

  livingdoll

  10.01.2018 kl.03:32

  Takk for tipset!:D

  Helena Westergren

  10.01.2018 kl.00:03

  takk for oppskrift, det hørtes veldig godt ut

  livingdoll

  10.01.2018 kl.03:32

  Hyggelig å høre :)

  Skriv en ny kommentar