hits

livingdoll

Foundation for mørk hud

 • DATO: 04.01.2018 | KLOKKEN: 13:39 |
 • KATEGORI: Skjønnhet |
 • KOMMENTARER: 4
 • ________________________________________________________________

   I dag må vi snakke om sminke. Rettere sagt, vi må snakke om foundations. Mer presist; foundations tilpasset mørkere hudnyanser. For selv om det, for oss som er lyse i huden, kan virke som om det finnes foundations i alle tenkelige fargenyanser, er den triste sannheten at de aller fleste sminkemerker ikke har foundations mørkere enn den typiske 'warm sand'-fargen, altså middels solariumsbrun. Er du lyshudet kan du velge og vrake i hele fargespekteret fra ivory (helt hvit) og frem til warm sand (solariumsbrun), og velge om du vil ha kalde undertoner (rosa) eller varme undertoner (gul), men er du mørk i huden.. Ja, da må du altså i de fleste tilfeller ta til takke med solariumsbrun.

  Urettferdig? Absolutt. Derfor tok jeg på meg oppgaven med å finne foundations for mørk hud. For joda, det finnes faktisk en håndfull merker med foundations tilpasset mørk hud. De blir bare ikke markedsført eller synliggjort i butikk på samme måte som de lyse nyansene.

  FENTY BEAUTY
  Her er en ting mange kanskje ikke vet om sangstjernen Rihanna: hun er født på Barbados, og før hun bleket huden for å passe bedre inn i Hollywood, var hun en 'woman of color'. Jeg nevner selvsagt kun dette fordi det er hun som står bak sminkemerket Fenty, som fører foundations i langt flere mørke toner enn det andre merker gjør. Jeg har enda ikke sett disse i Norge, men de kan kjøpes fra england her.
  TECHNIC FOUNDATION STIX
  De fleste av disse er ganske lyse. #4 coffee er faktisk det nærmeste man kommer mørk hud, men den er i alle fall mørkere enn mye av det vi finner på display i sminkebutikken her hjemme. Kjøpe den her. Den finnes også i flytende versjon her, om du heller foretrekker det.  NYX
  NYX er et merke man faktisk finner i en helt vanlig sminkebutikk. Likevel har jeg aldri sett de mørkeste nyansene stå på display. Vel, du finner dem i alle fall her.

  Enn så mye jeg lette, klarte jeg faktisk ikke finne et eneste foundationmerke med mørkere nyanser enn de jeg har vist dere ovenfor. Det er synd, synes jeg. Jeg håper at noen en dag tar tak i dette problemet og tør å satse på foundations tilpasset de aller mørkeste, også.

   

   Kanskje liker du også:
  10 sminkekoster som er kulere (og billigere) enn Kylie's.

   

  //affiliate

 • DATO: 04.01.2018,KLOKKEN: 13:39
 • KATEGORI: Skjønnhet
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  05.01.2018 kl.10:53

  Både Loreal og Maybelline har foundations i mørke farger, hhv. True Match og Fit Me-seriene.

  livingdoll

  07.01.2018 kl.20:14

  Ja, jeg vet, men har de noen mørkere enn de jeg allerede har vist i innlegget?

  05.01.2018 kl.11:55

  Huda Beauty har også mange mørke foundationer..

  livingdoll

  07.01.2018 kl.20:13

  Awesome! :)

  Skriv en ny kommentar