hits

livingdoll

Til deg som skal flytte hjemmefra..

 • DATO: 02.01.2018 | KLOKKEN: 12:55 |
 • KATEGORI: Diverse |
 • KOMMENTARER: 7
 • ________________________________________________________________

  Året er 2018. Barn født i år 2000 fyller nå atten år, og er klare til å flytte hjemmefra. Da passer det seg kanskje med en liten 'survival guide'? Her er en del ting jeg har lært siden jeg flyttet ut fra jenterommet i 2009.


   Før du drar på visning
  Sørg for at husleien er noe du faktisk klarer å betale. Veldig mange tenker med øynene istedenfor hodet når de skal skaffe seg leilighet. De ser en kjempefin leilighet, og velger den, selv om leien er så høy at de må spise brødsmuler for å få råd til å leve i den. IKKE gjør det. Går du på NAV med en inntekt på 10.000 pr måned, ikke velg en leilighet som koster 7000 i måneden. Selv om leien inkluderer både strøm og internett, må du huske på at du også skal ha nok penger til reiseutgifter, dusjartikler, NRK-lisensen, klær, vaskepulver, mat, eventuelle medisiner, årsavgift dersom du har bil, eventuelle reperasjoner på nevnte bil.. Det hjelper ikke å fortelle seg selv at "årsagiften skal bare betales en gang i året", når faktum er at når den ene gangen i året faktisk kommer, har du ikke råd til å betale den. Det er heller ikke særlig lurt å tenke at du 'garantert kommer til å få jobb i løpet av en måned eller to' og at problemet da løser seg selv. Å få jobb kan fort vise seg å være veldig vanskelig, og du kan fort ende opp med å bli gående på NAV i flere år.

  Sjekk beliggenhet. Dersom du ikke har bil / førerkort er det lurt å finne noe som har, i alle fall en matbutikk med post i butikk, i gåavstand.

  Gå for en leilighet med internett og strøm inkludert i leien. Tro meg, det er gull verd.


   På visning

  Bruk øynene godt. Se om det fks er mugg eller fukt i vinduskarmen. Slike leiligheter bør du nemlig ligge unna.

  Spør om det er lagt opp internett, og hvordan internettforbindelsen er.

  Klargjør på forhånd hva som er lov og ikke lov. Har du, for eksempel, lov å benytte deg av hagen? Har du egen parkeringsplass? Er det lov med dyr? Er det noen som måker snø / klipper gress, eller forventes det at du gjør dette selv?   Dette trenger du i en ny leilighet

  HÅNDKLÆR I GOD KVALITET
  Håndklær er en typisk ting man gjerne har tatt for gitt hele livet, helt til man plutselig bor for seg selv. Her nytter det heller ikke å være gjerrig. Billige håndklær har det med å bli 'harde' etter et par vask, og det vil du unngå. Selv anbefaler jeg disse. Myke og stoooore!

  VASKEMASKIN
  Selv anbefaler jeg en kombinert vask/tørkmaskin. Disse kan være litt dyre, så her anbefaler jeg å sjekke finn.no og salgsgrupper på facebook før du drar til butikken og kjøper noe helt nytt. 

  SENG OG SOFA
  Sofa kan du finne på finn.no og diverse salgsgrupper. Seng, derimot, er det lurt å kjøpe ny fra butikk. Hør med foreldrene dine om du ikke kan få en i en tidlig bursdags / julegave, eller om du kan ta med deg den du har hjemme. Om ikke har både jysk og ikea mange fine i helt greie prisklasser.

  KJØKKENUTSTYR
  Klikk på et ord for å komme til produktet.
  Grønnsakskutter, holder til kjøkkenpapir, korker til åpnede flasker, slukfilter som fanger opp matrester i kummen, bestikkholder, salt - & pepperkvern, hylleskuffer til kjøleskapet for enklere organisering, visp, knivholder, kniver, bestikk (velg mellom vanlig sølv eller en fancy versjon), tallerkensett, stekepanner, boller.

  TV & OPPVASKMASKIN
  Begge deler kan du finne på finn og i salgsgrupper.

  STREAMINGTJENESTER
  Dropp tv-kanalene og sats på streamingtjenester isteden. Netflix har et bredt utvalg av filmer og serier, og koster bare 105kr i måneden. Skaffer du deg en chromecast kan du dessuten streame fra fks youtube til tv'en helt gratis.

   

  Del med en venn eller venninne som skal flytte hjemmefra for første gang!
  (Og skrik ut i kommentarfeltet om jeg har glemt noe)

   

  //foto: pexels
  //affiliatelenker

 • DATO: 02.01.2018,KLOKKEN: 12:55
 • KATEGORI: Diverse
 • 7 kommentarer
 • 7 kommentarer

  Vibeke Anny

  02.01.2018 kl.16:16

  Når det gjelder de som er i NAV og skal ha en leilighet til 7000kr pr. måned og tjener rundt 10.000kr i måneden, så kan de søke om bostøtte. Da får du nok til leie og andre utgifter som man må betale. Så det går faktisk an... Men ellers gode råd!

  livingdoll

  02.01.2018 kl.16:25

  Vibeke Anny: Har du for høy inntekt får du ikke bostøtte. Tror du må ha under 10.000 utbetalt, men heeelt sikker er jeg ikke. :)

  Tonje

  02.01.2018 kl.16:16

  Sengetøy!

  livingdoll

  02.01.2018 kl.16:23

  Tonje: Jøss, utrolig at jeg klarte å glemme DET! xD

  Vibeke Anny

  02.01.2018 kl.16:28

  Oi, ja, nå kom jeg på det. Jeg tenkte på noe annet som gjorde at man fikk mindre penger og da må man søke om bostøtte.. Hærregud, det visste jeg jo! Vi på jobben hadde jo samtale om det før jul xD

  livingdoll

  02.01.2018 kl.17:22

  Vibeke Anny: Fort gjort å glemme! :) Har ikke helt koll på det selv, så godt mulig jeg tar feil, altså.

  Vibeke Anny

  02.01.2018 kl.21:08

  Næi, du har rett. Det er noen som har prøvd å søke bostøtte selv om vedkommende tjener såpass bra, og har fått avslag på det.

  Skriv en ny kommentar