hits

livingdoll

Slik får du pastelfarget hår hjemme!

 • DATO: 18.12.2017 | KLOKKEN: 21:15 |
 • KATEGORI: Hår |
 • KOMMENTARER: 6
 • ________________________________________________________________  Dere har sett meg rocke rosa hår en god stund, og innimellom dukker det opp meldinger i innboksen fra lesere som gjerne vil eksperimentere litt med sitt eget hår, men ikke har råd til dyre frisørbesøk. Her kommer derfor en how to-guide. Advarsel: det vil ta tid. Har du en krem med tålmodighet stående, anbefales det at du smører deg med den ;)   

   Steg 1: Base
  Det første du må gjøre er å bleke håret. Vær obs på gultoner etter bleking, fordi de kommer til å påvirke det ferdige resultet. Har du gule toner i håret og velger en blå pastellfarge, kan du fort ende opp med grønnaktig hår isteden. Prøv derfor å få håret så hvitt og jevnt som mulig før du tilsetter pastellfarge i det. Du bør også ha i bakhodet at bleking er veldig skadelig for håret. Du skal, for eksempel, aldri bleke hår som nylig har blitt vasket. Da har håret blitt strippet for oljer, og tar ekstra skade av bleking. I verste fall kan det faktisk brekke rett av. For å gjøre minst mulig skade under bleking bør du starte med forberedelsene allerede en måneds tid i forveien. Ta tre uker hvor du ikke bruker rette/krølltang, hårføner eller hårspray i det hele tatt. Bruk mye balsam når du vasker håret, og kur det jevnlig. På den fjerde uken lar du være å vaske håret fullstendig. La det bli så fett som mulig, og tilsett gjerne litt kokosfett i håret, før du påfører blekingen.   Steg 2: Farge
  Nå er det på tide å finne ut hvilken farge du vil ha på håret, og hvor lenge du vil den skal sitte i. Ønsker du et resultat som vaskes gradvis ut, anbefaler jeg disse. Det er de jeg og mannen har brukt på bildet i begynnelsen av innlegget. Et billigere alternativ er disse, men de har jeg ikke testet selv og kan ikke si noe om. Om du derimot ønsker et varig resultat kan du prøve disse eller, om du er ute etter rosa hår, denne. Selv har jeg kun hatt farge som vaskes ut, og kan ikke si noe om hvordan de andre fungerer - dessverre. Du bør også være klar til å ta i fargen enten samme dag, eller dagen etter, at det er bleket. Er håret for 'friskt' vil det nemlig ikke ta til seg særlig mye farge.


   Steg 3: Få fargen til å vare
  Farget hår, selv om det er farget med permanent (varig) farge, har en tendens til å få en blass farge over tid. Heldigvis er det noen ting du kan gjøre for å få fargen til å vare lenger. Gjør det til en regel å kun vaske håret når det er skittent / fett, og kun i kaldt vann. I de fleste tilfeller holder det dessuten å vaske håret kun med balsam for å få bort fett og smuss. Kur håret jevnlig, og unngå varmeprodukter (hårføner, krøll / rettetang).


   Et vanlig spørsmål
  Mange har opplevd å bruke farge som lover å gå ut etter 2-5 vask, for så å oppleve at fargen blir sittende i håret helt til du fysisk må farge over / klippe den ut. Andre igjen har kanskje brukt en farge som lover å vare, for så å oppleve at den går ut etter et par turer i dusjen. Hvor lenge fargen blir værende i håret avhenger av hårkvaliteten din. Et hår som er skadet og tørt vil suge til seg farge og holde mye sterkere på den enn et hår som er sunt og friskt. Det er også verd å merke seg at blålige farger har en tendens til å klamre seg til håret i mye større grad enn det rosanyanser gjør.

 • DATO: 18.12.2017,KLOKKEN: 21:15
 • KATEGORI: Hår
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  19.12.2017 kl.16:22

  Har selv hatt alle regnbuens farger i håret, og for å slippe å bli blakk/få mest mulig ut av fargen lot jeg den sitte i minst en time, og gjerne flere. Farger som ikke finnes naturlig i hår er alltid semi-permanente DTVs de tar ikke like hardt på håret, og derfor er det ikke skadelig å ha de i lenge. Hadde flere punkervenner som sjelden hadde råd til hårfarge, og de sov med hårfargen i og badehette på hodet. Det sliter jo selvsagt litt på håret, men ikke mer enn det gjør å farge det i utgangspunktet!

  livingdoll

  19.12.2017 kl.17:57

  Takk for tipset:)

  Molly

  19.12.2017 kl.17:07

  Men Garnier tester på dyr :( er det noe vegansk bleiking til hår du vet om?

  livingdoll

  19.12.2017 kl.17:55

  ingen av produktene som selges i Norge og EI er testet på dyr. ble forbud mot det i 2013. :)

  livingdoll

  19.12.2017 kl.17:56

  * EU.

  Alexandra

  19.12.2017 kl.20:32

  Manic Panic er vegansk 🙂 knallbra farger !

  Skriv en ny kommentar