hits

livingdoll

Jeg tester: vegansk, melkefri sjokolade

 • DATO: 06.12.2017 | KLOKKEN: 14:37 |
 • KATEGORI: Jul |
 • KOMMENTARER: 25
 • ________________________________________________________________

  Tenk at i dag er det sjette desember allerede! Nå er det bare å henge i med julegaver og kakebaking, si! I den anledning vil jeg gjerne komme med et lite tips til de av dere som skal benytte dere av sjokolade i bakingen: dropp vanlig kokesjokolade, og klin til med denne veganske utgaven isteden!

  Ikke bare er den - ekstremt! - god, men det skal virkelig SÅ lite til for at også veganere kan kose seg med sjokoladefigurer og tilsvarende til jul. Vær et medmenneske i julen, og velg vegansk sjokolade når du lager julegodis. Bra for dyrene, bra for miljøet - og bra for samholdet, så ingen føler seg ekskludert.

 • DATO: 06.12.2017,KLOKKEN: 14:37
 • KATEGORI: Jul
 • 25 kommentarer
 • 25 kommentarer

  06.12.2017 kl.21:38

  Bra for dyrene... Hva slags svada er det... ingen melkedyr som tar skade av at bonden tar ut melk fra juret. Det er den første uka som er viktig for en kalv å få i seg råmelka, etter det går noen bønder over på kalvegodt eller så fortsette de å gi kalven melk fra bøtte en stund til.

  livingdoll

  06.12.2017 kl.21:56

  Anonym: På http://www.dyrsrettigheter.no/landbruk/%E2%80%9Cdyrene-har-det-godt-i-norge%E2%80%9D/ kan vi lese følgende:

  "75 % av norske melkekuer holdes på bås. Der står de bundet til båskanten uten å kunne snu seg i minst 8 måneder i strekk. De har en strøm-bøyle over ryggen som tvinger dem til å gjøre fra seg på «riktig» sted. De resterende kuene går i «løsdrift» ? inne i en låvebygning uten å være bundet fast. Det er ikke påkrevet å slippe disse ut om sommeren.

  De fleste kalvene tas fra moren med en gang, dette er både fysisk og mentalt skadelig for dem. De holdes alene i kalvebokser de første dagene, og deretter flere i binger hvor de har ca. 1-2 m2 hver. Kalver får som hovedregel ikke gå på beite. For kuene er produksjonsskdommer en fare på grunn av den unormalt store melkemengden de produserer ? 7000 liter i året".

  På https://www.dyrevern.no/landbruk/storfe/fakta_om_ku_kalv_og_okse står følgende tilleggsopplysninger:

  "De fleste storfe er innendørs 8-9 måneder i året eller hele året. Fôret er ofte så kraftig at det gir svært løs avføring, noe som er med på gjøre fjøset skittent og fuktig. Sviskader på lår og buk forårsaket av avføring er den vanligste kvalitetsfeilen på norske storfeskinn.

  Norske kyr er avlet for å produsere i overkant av 7.400 liter årlig, med et gjennomsnitt på 26 liter per dag. Kua melkes i ti måneder, for deretter å få to måneders pause før hun må føde en ny kalv. Den høye produksjonen gir sykdommer som jurbetennelse, ketose og melkefeber.

  Kua blir gjort drektig en gang i året for å holde produksjonen oppe. Kalven blir vanligvis fjernet fra moren så snart den har fått i seg litt råmelk, og settes adskilt i en boks. Dette er en stor belastning på både ku og kalv, og kan gi kalven adferdsforstyrrelser som å suge på innredningen, sin egen kropp eller andre kalver."

  Jeg foreslår rett og slett at neste gang du har lyst til å være nedlatende i kommentarfeltet mitt, tar du deg tid til å lese deg opp på saken først.

  06.12.2017 kl.22:20

  Hvorfor skal jeg ta meg tid til det??! Dette synet ditt på norsk landbruk pluss mange andre er så jævla svada! Er så mange av dere som buser ut med at dyr ikke har det godt, de slaktes mot deres vilje, dere bønder er onde! De som er onde, er dere som kommer opp med at fjør er ett fengsel for dyr... Hadde et fjøs blitt sett på som ett sted der dyr misstrives, så hadde det ikke vært lov til å drive fjøs! De bøndene som går inn for å være dust mot dyr, blir tatt og får sin straff! Ikke dra hele det norske landbruk Under den samme kammen! Skjønner faan ikke hvorfor det skal være en hel masse feil tolkning av åssen bønder driver sine årsverk!

  livingdoll

  06.12.2017 kl.22:32

  Anonym: Det dukker nå opp både filmopptak og bilder både av fjøs og pelsfarmer rett som det er, likevel sitter dere der og prøver iherdig å rettferdiggjøre det dere driver med. Du sier at hadde dyrene mistrivdes så hadde det ikke vært lov.. Vel, jeg vet ikke HVA som får deg til å tro at dyr elsker å bli slaktes, holdes i bur eller få pels / hud revet av, men jeg kan nesten garantere deg at de ikke synes det er så festlig som du skal ha det til. Greit nok at du ikke bryr deg om dyr, men å angripe oss andre - i dette tilfellet meg, fordi jeg blogget om en vegansk sjokolade - blir for teit. La oss andre ha empati, selv om du tydeligvis mangler det.

  06.12.2017 kl.22:59

  Og nå sitter du der å beskylder meg for at jeg ikke bryr meg om dyr! Hvem faan trur du ar du er egentlig.... Du beskylder da for faan ikke andre at de er dyre hatere! Er du helt tett i huet!

  Disse filmopptakene du refererer til er fra gårdsbruk som ikke skulle hatt dyr! Og igjen så må JEG skrive det at, DET ER IKKE SÅNN PÅ ALLE GÅRDSBRUK! Du får ta deg ett dypdykk i hvorfor dyr slaktes i dag også får du lese om hvor mange år vi mennesker har spist kjøtt!

  Står det noen steder i min settning at jeg syns pelsfarmer er OK, nei det gjør ikke det! Men hva du tolker ut i fra det jeg skriver, får være opp til deg! MEN jeg støtter ikke pelsfarmer! Jeg står ikke på sidelinja å heier de frem, jeg vil ha det vekk! Men det er faktisk forskjell på pelsfarm og et fjøs! Kuer som står i bås har det bedre enn hva du trur og det er ikke så mange igjen av fjøs som har båser. Det er mere løsdrift i dag!

  livingdoll

  07.12.2017 kl.00:07

  Anonym: Det er jo relativt åpenbart at du ikke bryr deg om dyr når du klikker i femten vinkler kun fordi jeg viser bilde av en vegansk sjokolade på min egen blogg. En ting er å ikke være veganer selv, en annen ting er å bli fly forbannet og direkte rasende over at noen poster et bilde av et ikke-animalsk alternativ..

  Nei, jeg er ikke tett i hodet. Tror du beviser i alle dine kommentarer din manglende evne til å legge sammen 2 og 2.

  Jeg trenger ikke ta meg et dypdykk i hvorfor dyr slaktes. Jeg vet godt hvorfor dyr slaktes. Det er fordi mennesker vil ete kjøttet deres. Hvor mange år mennesker har spist kjøtt er fullstendig irrelevant. Verden kan ikke gå fremover om vi hele tiden tviholder på fortiden. Jada, våre forfedre spiste kjøtt. Våre forfedre var også de menneskene som gikk på freakshows for å stirre på mennesker med misdannelser. Våre forfedre var de menneskene som solgte eller eide mørkhudede mennesker som slaver. Våre forfedre var de som deltok i gassing av jødene på Hitlers tid. Bare fordi våre forfedre gjorde noe, betyr det ikke at det er det rette valget. Folk var ikke så opplyst før i tiden. I dag vet - i alle fall noen av oss - bedre.

  Jeg har aldri sagt du synes pelsfarmer er ok. Jeg trekker frem pelsfarmer som et eksempel fordi du sier at hvis fjøs hadde vært mishandel av dyr ville det ikke vært lov. Pelsfarmer er mishandel av dyr, og vet du hva? Det får faktisk en støtte på femti millioner kroner av det norske folks skattepenger hvert eneste år, det. Ja, i tillegg til de to millionene vår kjære regjering nylig fant ut at de trengte i tillegg, da.

  Kuer som står i bås har det bedre enn jeg tror? Tja, hvis det er slik en finfin tilværelse, foreslår jeg at du stikker og lever som en ku i 8-9 måneder. Høres det plutselig ikke ut som en drømmetilværelse likevel? Nei, regnet nesten med det.

  07.12.2017 kl.09:32

  Jeg ble forbanna når du kan kalle meg, som du IKKE kjenner en dyrehater! Du har ingen rett til å kalle noen andre det! Og jeg ble ikke irritert over om sjokolade tema... det var det du skreiv på slutten som gjorde at jeg la igjen en liten kommentar!

  Hva våre forfedre har gjort kan ikke jeg bry meg noe om, vi lever i nå tid... Jo verden går fremover om en «tviholder» på fortiden, med nytenkning. Jeg har selv spist og spiser en del veganske produkter, forde magen min ikke tåler div ting. Men jeg er for at vi bønder sender dyr på slakt, jeg er for at det skal serveres kjøtt på bordet og jeg er for norske tradisjoner!

  Du skriver jo det at jeg, IKKE BRYR MEG OM DYR, hvorfor skriver du nå at du dro det frem som ett eksempel, når du faktisk slenger det rett i trynet på meg?!? Jeg vet de får støtte for å plage disse dyra, jeg vet de fikk ekstra støtte for det. Men istede for å irritere seg for det, gjør som en kompis gjeng av meg gjorde. Gå til en pelsfarm, legg frem ditt hat om det og de vil enten legge ned eller drite i hva du sier. Den farmen vi var på, eksisterer IKKE lengere! Synd jeg ikke finner igjen artikkelen!

  Jeg veit at kuene på gården der jeg jobber har det helt strålende, selv om dem står fast i en bås! Jeg vet kuene hos fatter som er i ett løsdrifts fjøs har det helt strålende om noen av de få, må i bås! De har ikke gitt noe tegn på stress eller at de lider av at de står i bås!

  livingdoll

  07.12.2017 kl.11:32

  Anonym: Hvis du faktisk leser kommentarene mine så ser du at jeg ALDRI har kalt deg verken dyrehater eller noe som helst annet, så det du faktisk blir provosert av, er at du forventer å bli kalt dyrehater. Du sier selv "Jeg vet de får støtte for å plage disse dyra, jeg vet de fikk ekstra støtte for det", og da erkjenner du jo også at joda, dyremishandling er lov i Norge.

  Du skriver "Jeg veit at kuene på gården der jeg jobber har det helt strålende, selv om dem står fast i en bås!". Ser du virkelig ikke hvor tullete den kommentaren har? INGEN som må stå i samme posisjon over lengre tid uten mulighet for å snu seg, legge seg ned etc, har det godt. Du kan jo teste selv. Gå ut i stuen, still deg foran en stol, og bli stående der. Det tar ikke mange minuttene / timene før du kjenner at du vil røre på deg / sette deg ned. Forestill deg da at du hadde blitt tvunget til å bli stående sånn konstant i omtrentlig ni måneder i strekk. Det er ikke godt, skal jeg si deg - og strålende er det i alle fall ikke.

  Dyr har en høyere toleranse for å vise tegn på smerte enn det vi mennesker har. Ofte kan dyr ha det vondt kjempelenge før de begynner å 'klage' over det. De lider ofte 'i det skjulte' helt til de rett og slett får så vondt at de ikke klarer det mer.

  Guro

  07.12.2017 kl.11:16

  Hei! Hvor kjøpte du den?

  livingdoll

  07.12.2017 kl.11:22

  Guro: Hei! Kjøpte den på Spar, men vet at de har pleid å ha den på meny og coop også :)

  07.12.2017 kl.13:22

  Du skriver jo selv at jeg ikke bryr meg om dyr! Er du virkelig så blind at du selv ikke ser hva du skriver? Det blir det samme som å kalle noen dyrehater! Har du en tvang om å vri om alt det andre skriver til deg! Jeg skriver at, jeg vet at de får støtte til å plage disse dyra på pelsfarmer og at jeg har venner som fikk stoppet en, hvor i den settningen der erkjenner jeg at det er lov med dyremishandling??? Jeg er i mot det!!!

  Kuene får beveget på seg, kuene får lagt seg ned i disse båsene, kune kan tilogmed legge seg ned på siden i disse båsen! Igjen beviser du at du har ikke peiling på hva du skriver om, når det kommer til landbruk! Ta og google litt så finner du ut at en ku KAN BEVEGE PÅ SE I EN BÅS!

  Er derfor bonden som alle andre folk, ser på korpsspråket til sine dyr! De som er oppegående i huet ser det ganske fort om ett dyr lider eller ikke!

  livingdoll

  07.12.2017 kl.13:41

  Anonym: For å sitere deg: " Jeg skriver at, jeg vet at de får støtte til å plage disse dyra på pelsfarmer og at jeg har venner som fikk stoppet en, hvor i den settningen der erkjenner jeg at det er lov med dyremishandling???"

  Tygg litt på den setningen der. Ta så lang tid du trenger. Kom tilbake når lyset eventuelt går opp for deg..

  Realist!

  07.12.2017 kl.14:20

  Jeg er enig med Anonym! Skaff deg mere lærdom før du kommer med en hel masse andre påstander.

  H*n erkjenner at dyremishandling ikke er greit!

  livingdoll

  07.12.2017 kl.14:43

  Realist!: Haha, enda en anonym som er enig med den andre anonym, som helt åpenbart er samme person. Herlig. xD

  Jeg har ikke 'kommet med' noen som helst påstander. Jeg har skrevet i innlegget mitt at vegansk sjokolade er bedre for dyrene, noe alle med et tresifret tall i iq vet. De påstandene i kommentarfeltet er direkte kopiert fra nettsider som har undersøkt hvordan norske matdyr lever. Så jeg vet ikke, jeg. Jeg har åpenbart gjort en innsats for å lære mer om ting jeg uttaler meg om, men har DU - her du sitter ''anonym" bak en skjerm og kjefter?

  Dyremishandling er ikke greit nei, men likevel sitter du her med nebb og klør og forsvarer det.

  J

  08.12.2017 kl.01:36

  Ja, så lenge kua ikke sier noe så har den det godt. Og skulle den mot formodning ikke ha det godt, ringer den bare politiet så blir den sluppet ut. Kua gikk frivillig inn i det fjøset, har ikke sagt noe siden, og det er henne en glede å bli kunstig penetrert for bondens lommebok; så lenge hun får legge seg ned i båsen, og kanskje tilogmed strekke foten ut over til den andre båsen. Hun føder barn fordi hun har valgt det selv, og kan leve godt med valget sitt, dette er noe hun har fått gå i samtaler om for å sørge for at alt står bra til mentalt sett. Hun kunne jo faktisk bare revet halsringen av stanga hun er festet til og løpt ut døren, om hun hadde det så ille. Og hvem tåler vel ikke å høre sitt nyfødte barn gråte etter seg, inne ifra en bittelite boks? Nei, så kom ikke her å si at fjøs er fengselsdrift. Ei heller mental tortur. Dette er frivillig, og et GODT alternativ for dyr som ønsker å gi tilbake til mennesker som behandler de like godt som sine egne venner. Mennesker som skaper industri og penger av andre levende vesen er godhjertet, og ikke i det minste empatiløs. Spesielt bønder er gode eksempler på dette; de behandler dyrene sine godt, tilbringer veldig mye tid med de, overser ikke deres behov til fordel for sine egne, gir de mat når det passer seg, skraper bæsj så syren ikke etser opp betonggulvet til kua, og gir de like god omsorg som alle andre normale mennesker gjør med sine venner.

  Er du ikke enig, anonym? Eller er vi bare ignorante idioter?

  livingdoll

  08.12.2017 kl.03:56

  hahaha dritbra kommentar xD

  08.12.2017 kl.05:07

  Hvor i den settningen der erkjenner jeg at dyremishandling er lov... Jeg veit a faan jeg hvor du erkjenner dyremishandling i den teksten der! Jeg erkjenner IKKE dyremishandling!

  Og denne Realist som «støtter» meg aner ikke jeg hvem er! Så hvordan du kan påstå at den personen er meg, er bare dustete!

  livingdoll

  08.12.2017 kl.10:01

  enten kan du ikke norsk, eller så har du en voldsomt nedsatt funksjonsevne. hvilken av dem er det?

  08.12.2017 kl.05:30

  J... Er så bra at du og Jessica vet så mye bedre enn alle andre innen dette yrke, landbruk! Ja bonden tjener penger på dyra. Akkurat på samme måte som kles industrien tjener penger for at barn skal sitte å slite seg ut, for at vi skal ha klær! Men det er vell kanskje greit det, bare fordi det er mennesker...

  Nei bonden overser faktisk ikke dyras behov, de passer på til en hver tid at de har det veldig bra! Gir de mat når det passer seg... Du har peiling ser jeg... ELLER BARE NEI! Dyra hos en oppegående bonde, har mat hele dagen og ofte har de mat igjennom natta også! Sånn at syra ikke skal ødlegge gulvet, faktisk... syre i møkk... ja... du hadde peiling... møkka blir fjernet til fordel for at kua ikke skal ligge i det, noe som ofte skjer. Men sånn er det ute på beite også, kua legger seg der vil og da får vi den jobben med å børste det vekk fra kua, når den kommer inn og skal melkes!

  Og dette med kunstig inseminering ble en lov da det ble mye innavel i gamle dager! Lover får en ikke gjort noe med og dyra på en går har det veldig bra, så lenge bonden er oppegående i huet!

  livingdoll

  08.12.2017 kl.10:08

  "dyra på en gård har det veldig bra", "De får mat når det passer seg".. Du er ikke tilfeldigvis FRP'er også? ;)

  08.12.2017 kl.14:03

  Angripe deg peip du om i starten av kommentarfeltet... se selv hva du skriver! Nedsatt funksjonsevne... nei faktisk ikke, men om du i din lille verden mener at alt det du skriver, burde folk skjønne seg på, burde du seriøst omstille tankemønstre ditt!

  Ja de får fôr når det passer seg! En hiver ikke på med fôr når de ikke spiser opp alt... Ser vi at det begynner å bli tomt, så får de selvfølgelig mer!Dyra på en gård har det veldig bra!

  AP!

  livingdoll

  08.12.2017 kl.14:07

  Jeg forventer at folk er oppegående nok til å forstå når de snakker imot seg selv. enkelt og greit.

  J

  08.12.2017 kl.16:55

  Slapp av, anonym. :) Vi tar poenget. Du hopper i angrep av den enkle grunn at du FØLER du må forsvare ditt yrke som bonde, sannsynligvis fordi du kjenner på at det ligger mye sannhet i det som her blir skrevet. :) Du overbeviser ingen. Prøv å skriv på et tidspunkt hvor du ikke koker, da kan det du skriver i det minste virke reflektert. Og ja, jeg har mye peiling. Har jobbet i forskjellige fjøs, bor på landet, og vil si jeg har greit innsyn i hvordan ting fungerer. Om dere så masserer dyrene med aromaoljer og synger de i søvn på kvelden, så er det for deres egen selvfølelse. For når alt kommer til alt, driver dere oppfostring av forsvarsløse dyr, for så å ta livet av de etter å ha utnyttet de på det groveste.

  Og barnearbeid er vel et eget, helt annet kapittel. Men forsåvidt en grei sammenligning som ikke akkurat havner i din favør. :)

  09.12.2017 kl.10:18

  J... Ja du får leve i denne verden der det betyr at, lever en på landet, da kan en alt innen gårdsbruk! Igjen beviser det at du ikke har peiling, dessverre! Jeg har bodd på gård fra mitt fødselsår til jeg flytta til Horten i 2002! Og jobber enda innen landbruk. Så nei jeg har ikke peiling, er nok du og frøken livingdoll som har peiling på alt innen landbruk og hvor slemme vi bøndene er... uff, at jeg tok så feil av mitt eget yrke!

  Men det jeg undrer meg litt på nå... Du skriver at du har jobbet i forskjellige fjøs, da er jo du ond også da, for en jobber ikke med noen som en ikke liker! For det blir så teit at du sitter å ytrer deg, men så kommer det opp at du har jobbet i fjøs, opptil flere også! Da vil det også si at du selv ikke har noe i mot slakt... For jobber en på ett gårdsbruk, så er også det å sende dyr på slakt en realitet!

  Men dere har jo så god peiling, så hva vet vell jeg...

  livingdoll

  09.12.2017 kl.12:41

  nå er det vel ikke jeg som har jobbet i fjøs, men den andre personen som skriver. og joda, det er mange som jobber med ting de ikke liker.

  Skriv en ny kommentar