hits

livingdoll

Det er ikke bare gravide som har strekkmerker!

 • DATO: 03.12.2017 | KLOKKEN: 15:03 |
 • KATEGORI: Tanker & meninger |
 • KOMMENTARER: 4
 • ________________________________________________________________  Jeg fikk strekkmerker da jeg var omtrentlig åtte år gammel. Åtte?, tenker du kanskje. Ja, åtte. De strakk seg fra hoftene og bakover, oppover mot ryggen. Det plaget meg ikke. Tvert imot. Faktisk syntes jeg det var ganske kult. Jeg mener - jeg hadde jo tigerstriper!

  Vi snakket aldri noe særlig om strekkmerker på skolen, annet enn at vi fikk vite at de kom av at huden strakk seg for fort. 

  Vi snakker ikke noe særlig om strekkmerker i dagens samfunn heller, men når vi først gjør det, er det gjerne i form av utsagn som: "strekkmerker er barnets første tegninger på mammas kropp" og "strekkmerker er beviset på at du har skapt et nytt liv". Kort og greit: strekkmerker viser at du har født et barn.

  Aldri har jeg hørt så mye som et pip om at strekkmerker også kan komme av andre årsaker. Derfor begynte jeg som 18-19åring å føle meg ukomfortabel med strekkmerkene mine. Jeg kunne ikke la være å lure på om jeg var unormal, fordi jeg hadde strekkmerker på kroppen, men ingen barn.

  Til dags dato lurer jeg fremdeles litt på akkurat det. Når folk ser at jeg har strekkmerker på kroppen, tenker de da at jeg har barn? Og hvorfor er det ingen som snakker om at strekkmerker også kan oppstå før puberteten, fordi kroppen utvikler seg i et raskt tempo? Er virkelig dèt så unormalt?


  NÅR FIKK DERE STREKKMERKER?

 • DATO: 03.12.2017,KLOKKEN: 15:03
 • KATEGORI: Tanker & meninger
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  Caroline cecilia

  03.12.2017 kl.15:29

  Jeg fikk strekkmerker når jeg var 20. Plutselig la jeg på meg overalt i løpet av et år. Har mye strekkmerker på magen, på undersiden av armene og jeg har ennå ikke fått unger :) kjenner meg så igjen i det du skriver, jeg føler folk tenker at jeg må ha 2?3 unger siden jeg har såpass med strekkmerker

  Tonje

  03.12.2017 kl.21:04

  Fikk det på innsiden av lårene da jeg var 13. Fikk ikke lov til å spise to porsjoner, og pappa tok fra meg bernaisen hver gang vi hadde. De trodde at jeg fikk strekkmerker siden jeg begynte å bli feit, men jeg fikk siden huden min er tynn og jeg enda vokste :/

  livingdoll

  03.12.2017 kl.22:54

  Tonje: du fikk ikke lov å spise to porsjoner, og faren din tok ifra deg bernaisen fordi han trodde du begynte å bli feit? Unnskyld meg, men OM du så hadde begynt å legge på deg, så hadde ikke det vært noen grunn til å nekte deg å spise deg mett! :O utrolig stygt gjort, synes jeg :(

  girl

  04.12.2017 kl.13:29

  Har aldri hørt de utsagn om at man kun har strekkmerker hvis man har født barn. Er helt normalt å få strekkmerker nå kroppen vokser. Uansett kropp, så har noen får mye strekkmerker uten å legge på seg noe. Mens andre kan gå gravide uten å få strekkmerker.

  Skriv en ny kommentar