hits

livingdoll

Slik tjener du penger på bloggen

 • DATO: 20.11.2017 | KLOKKEN: 13:09 |
 • KATEGORI: How to (blogg) |
 • KOMMENTARER: 0
 • ________________________________________________________________

  Du har kanskje lagt merke til at det i noen av innleggene mine står //affiliate nederst. Kanskje har du også hørt at man skal være skeptisk til å kjøpe produkter som bloggere linker til eller anbefaler, fordi de har blitt betalt for snakke pent om produkter som selger dårlig. I dette innlegget tenkte jeg derfor avlive et par myter, og gjøre dere litt klokere på hvordan bloggere tjener penger. Hva affiliate betyr, hva som er forskjell på et sponset blogginnlegg vs et sponset produkt, og så videre.  AFFILIATE: Mange nettbutikker har såkalte affiliate-program som man kan melde seg på. Dette betyr kort sagt at du får tilgang til verktøy som gjør at du kan velge et hvilket som helst produkt fra nettbutikken deres, og lage en sporingslenke. En sporingslenke er din egen unike lenke, som gjør at når noen trykker på den, registrerer nettbutikken at vedkommende har funnet nettbutikken deres via din blogg. Noen affiliateprogram har såkalt pay-per-click, som betyr at bloggeren får betalt en liten sum hver gang noen klikker på lenken. Andre igjen, har pay-per-buy, som betyr at vedkommende faktisk må kjøpe produktet for at bloggeren skal få betalt.

  Affiliatelenker betaler sjelden særlig bra. Som oftest får du 3-10% av kjøpssummen, men er du heldig kan du finne affiliateprogram som betaler hele 50%. En generell regel at at jo høyere prosent, jo strengere krav stilles det. Affiliateprogram som utbetaler 3-10% stiller sjelden noen krav til at du må ha så-så mange lesere for å bli godtatt, men affiliateprogram som utbetaler 50% for hvert kjøp som blir gjort via din sporingslenke, krever ofte at du må ha minimum 500 daglige lesere. Og nei, produktet stiger ikke i pris om du kjøper via affiliatelenker. Du, som kunde, betaler akkurat det samme via en affiliatelenke som du ville gjort om du hadde skrevet inn nettadressen manuelt og bestilt. Forskjellen er bare at nettbutikken utbetaler en liten prosentandel til bloggeren.


  SPONSET BLOGGINNLEGG: Et sponset blogginnlegg er det samme som et reklameinnlegg. Her har altså bedriften kontaktet en blogger for å høre om de kan reklamere for sin bedrift / sitt produkt på hennes blogg mot betaling. Ofte vil bloggeren få bilder eller tekst tilsendt av bedriften, som de skal bruke i innlegget. Andre ganger kan de få instrukser om hva som skal stå i blogginnlegget, men få lov å formulere det selv. Et sponset blogginnlegg inneholder altså ikke alltid bloggerens ærlige mening.

  SPONSET PRODUKT:
  Et sponset produkt er noe så enkelt som at bloggeren har fått tilsendt et produkt kostnadsfritt i bytte mot en omtale av det på bloggen. Det kan være et klesplagg, en barberhøvel, en giveaway til konkurranse - kort sagt, det kan være hva som helst. Her bestemmer bloggeren selv hva hun ønsker å skrive. Mange sponsorer vil selvfølgelig forvente en positiv omtale, men det er ikke noe bloggeren faktisk er forpliktet til. Hun er forpliktet til å vise frem produktet, og fortelle hvor hun har fått det, og that's it. Mange uerfarne / småbloggere kontakter selv nettbutikker og er fornøyd om de får et produkt gratis, mens de mer erfarne bloggerne vet at man også bør be om betaling for omtalen de skriver på bloggen, i tilegg til gratis produkt.


  Som dere har lagt merke til, har jeg verken sponsede innlegg eller sponsede produkter på bloggen min, rett og slett fordi jeg ikke ønsker å føle meg forpliktet til å reklamere for noe jeg ikke egentlig liker. Jeg ønsker å styre bloggen min helt selv, og å kunne teste ut eventuelle produkter før jeg avgjør om de er verd å skrive om. Derfor er affiliate tingen for meg :)
   

 • DATO: 20.11.2017,KLOKKEN: 13:09
 • KATEGORI: How to (blogg)
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar