hitsKONTAKT

bilde

Jessica Baliciel. Alien chick. 27 år. Mother of cats (4 stk). Forlovet med Espen siden 01/01/17.

Vennligst benytt DENNE adressen for kontakt vedr samarbeid.Andre spørsmål eller tilbakemeldinger kan sendes HIT.

SØK

HVEM LESER?

SYMBOLER

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Politikk: dette skremmer meg


Kategori: Verden, fra mitt perspektiv // 13.09.2017 Tid.21:33 // 9 kommentarer


Tiende september, to tusen og tretten. Det føles som det var i går. Jeg kan fremdeles huske hvordan jeg, som egentlig aldri har fulgt særlig med i politikken, ble så rasende forbannet over valgresultatet at daværende samboer ikke en gang fikk lov å snakke til meg. Hvordan jeg gremmet meg på vegne av selvgode Siv Jensen der hun valset overstadig beruset opp på podiet og kauket "MORNA JENS!" midt i beste - eller skal jeg si verste? - sendetid.

Fire år senere sitter vi her igjen. Stortingsvalget 2017. Jeg er ikke en slik person som gjør meg opp noen mening om hvem jeg skal stemme på, men i år gjorde jeg faktisk det. I år ville min stemme gått til Miljøpartiet. Jeg syntes de hadde mye bra, enda jeg godt vet at de aller fleste vil være sterkt uenig. Slik er det nemlig; det som er best for helse og miljø, er også det som gjør folk hoppende, rasende forbannet. Alle vil ha en bedre verden, men de aller færreste er villig til å gjøre en egeninnsats, eller faktisk ofre noe som helst, for å få det til. Kall det gjerne egoisme - det gjør nemlig jeg.

Valget har kommet og gått, og resultatet er klart som blekk; det blir fire nye år med Høyre. Jeg, personlig, kan ikke engang høre ordet 'høyre' uten å tenke Anders Behring Breivik, eller ABB som vi ofte kaller ham. He who shall not be named. Prakteksempelet på høyreekstremisme.

[ HØYREKSTREMISME: ideologien om at visse menneskegrupper er mer verd enn andre enn andre basert på kultur, rase, eller religion. Noen høyreekstreme kan bruke vold eller terror for å oppnå sine mål. ]
- Wikipedia (forenklet forklaring).


I løpet av de fire årene som har gått fra valgkampen 2013 til valgkampen 2017 har mye skjedd. Fremmedfrykten har fått tid til å gro og slå ordentlige røtter i det norske folk. Hatet - eller skal jeg si frykten? - for muslimer og andre med annen hudfarge har økt betraktelig, og det er nå helt ok å si på sosiale medier at ABB var 'inne på noe'. Nazistene marsjerer åpenlyst i Kristiansands gater, midt på lyse dagen. Frisører i godt voksen alder ber strengt kvinner med hijab forlate salongen fordi de ikke vil, for å bruke frisør Merete Hodnes ord, "ta i sånne". Den aller største forskjellen ser jeg likevel hos folket; Da mørkhudede Jessica Kiil i 2011 ble slått ned på Karl Johan på grunn av hudfargen, reagerte folket med sinne rettet mot rasisten som hadde angrepet henne. I 2015, når hijabkledde Malika Bayan kommer inn på frisør Merete Hodnes salong for å få farget håret men blir vist på dør fordi Hodne ikke vil ta i muslimer, er det Malika selv de aller fleste retter sitt sinne mot, under påskudd om at aksjonen var planlagt fra Malikas side, i et forsøk på å snikislamere landet.

Det er tydelig at folk er mer redde nå enn de var tidligere. Mer skeptiske ovenfor mennesker med andre religioner og hudfarger enn det som er 'typisk norsk'. Mye av dette tror jeg skyldes Fremskrittspartiet, som i 2013 spilte direkte på fremmedfrykt for å sanke stemmer. Partiet lovet den gang å 'gjøre Norge trygt' ved å få full stopp på all innvandring, sende ut flere, og å gjøre det vanskeligere å få asyl.

Noe lignende brukte også Donald Trump som sitt valgløfte da han stilte som presidentkandidat i 2016; "Make America great again", ved å sende ut innvandrere, gjøre det tilnærmet umulig å få oppholdstillatelse (da spesielt om du er muslim) og å bygge en mur for å holde meksikanere ute.


Ved å appellere direkte til de aller mest skeptiske og redde av oss, og fyre opp under troen på at de virkelig har noe å frykte fra fremmede kulturer, klarte både Fremskrittspartiet og Donald Trump å komme seg til toppen med løfter om å fjerne det som var 'skummelt' og 'farlig'. I 2017 har FRP igjen spilt på fremmedfrykt for å komme seg opp og frem, blant annet ved å love at det blir forbud mot hijab i skolen.

ABB er tilhenger av FRP, og ønsker en høyrestyrt regjering. For andre år på rad oppfyller vi hans ønske. Og vet dere hva? Det skremmer meg.


9 kommentar


14.09.2017 kl.11:11

Har du vurdert å bli politiker? Det burde du absolutt! Du er så fantastisk flink til å skrive og selv om jeg aldri har hørt deg snakke så er jeg helt overbevist om at du er en like god retorikker.

Også setter jeg kjempe stor pris på at du tar deg tiden og bryet til å faktisk svare med innlegg til min forrige kommentar. Det er jo på grunn av sånne ting at jeg har fulgt deg fast i fem år nå!

Jeg husker enda den gangen i 2013 da jeg sendte deg melding på Facebook pga noe ubetydelig guttedrama som var det viktigste i livet mitt den gang. Det høres helt sikkert vanvittig teit ut, men at du faktisk stilte opp for meg den gangen ved å lese gjennom samtaler og gi en ærlig tilbakemelding var noe jeg satt virkelig høyt og som jeg ikke kommer til å glemme. Mest av alt sier det MYE om DEG, hvordan du bryr deg om andre mennesker og hvor langt du går for at andre skal føle seg bra. Du er sååå god, tvers gjennom! Igjen teit å si, men jeg føler meg faktisk heldig som fant deg den gangen og som fortsatt har mulighet til å lese bloggen din.

Nåååå skal jeg prøve å la vær å virke som tidenes mest crazy fan girl, haha! Men vi lesere må jo noen ganger gi positive tilbakemeldinger når du som blogger gir oss så mye ❤❤

livingdoll

14.09.2017 kl.20:13

Anonym: Hei! :) Takk for mange fine ord! Det setter jeg pris på å høre! <3

Som politiker er det veldig viktig at man blir lyttet til og tatt seriøst. Selv om jeg gjerne skulle blitt politiker, føler jeg at utseendet mitt kanskje kan skape problemer der. Selv i år 2017 er det dessverre fremdeles slik at mange mennesker, spesielt de 40+, ikke respekterer eller tar deg seriøst dersom du har et utseende som skiller seg ut fra det 'normale'. Det er synd, for det er mange flotte mennesker der ute, med mye fornuftig å si, som ser litt spesielle ut. Kanskje er det nettopp derfor jeg BURDE forsøke meg som politiker, for å vise at man kan være oppegående selv om man har rosa hår og sirkellinser, men dessverre tror jeg ikke det vil være noen suksess.

Amaria

14.09.2017 kl.14:41

Stemte du ? Jeg stemte også på MDG 🤗

livingdoll

14.09.2017 kl.20:00

Amaria: Så bra! :) Jeg fikk dessverre ikke gjort det i år :(

14.09.2017 kl.16:25

Begyner å dra inn ABB grunnet Frp og Høyre vinner valget... smart er du, men noen ganger så undrer jeg... Selv om han er høyreekstrem, så er ikke det dermed sagt at han vinner noe som helst. Det er jo velgerne som en burde være skremt over, men nå er stort sett velgerne hjernevasket, av visse grunner.

livingdoll

14.09.2017 kl.20:00

Anonym: Hei! Her tror jeg nok du kan ha misforstått innlegget litt. Det er ikke slik at jeg er redd ABB. Han får ikke gjort stort mye der han sitter. Det jeg derimot mener vi bør ha litt i bakhodet, er at mannen var en høyreekstrem FRP'er. Det er logisk å anta at han valgte dette partiet fordi deres menneskesyn stemmer overens med hans eget.

Når da velgerne velger å stemme frem nettopp dette partiet to år på rad, tyder mye på at det er mange mennesker i blant oss som deler ABB's menneskesyn. Det bør skremme oss litt. Især med tanke på at ABB - som forøvrig har endret sitt navn til Fjotolf Hansen - aldri har lagt skjul på at Adolf Hitler er hans store forbilde.

Man skulle tro at etter at ABB viste oss hvor ille det kan gå dersom man lar fremmedfrykten og hatet ta overhånd, ville folk gå stille i korridorene og ta avstand fra det hele. Slik har det ikke blitt. FRP har tvert imot benyttet anledningen til å spille enda tydeligere på fremmedfrykt enn noen gang tidligere. Nazistene marsjerer i Kristiansands gater, og over alt på internett ser vi mennesker nevne at ABB kan ha hatt et poeng. For i løpet av de siste fire årene har det faktisk blitt helt ok å åpenlyst vise hat og forrakt ovenfor våre nye landsmenn.

Fremmedfrykt er farlige saker, og FRP spiller bevisst på det.

Er ikke det skummelt? Når det er så ille allerede NÅ, kan vi jo bare lure på hvordan det er om fire nye år.

Helene

18.09.2017 kl.17:03

huff da, ja du er ikke annen enn et dukkefjes som mangler hjerne ang dette innlegget du skrev her.

Vet ikke hvor eller om jeg gidder å bruke tia på deg men du er så antihvit som det går ann.

Et rasistisk drap i 2011 aner du i det hele tatt å mange hvite som blir både rasedrept og voldtatt og det skjer omtrent hver dag. Ser du ikke i Europa alle terrorhandlingene fra muslimer?

Er ikke terror fra høyre ekstreme har ikke vært heller ikke vold og voldtekt de vil stoppe dette og få det tryggere for oss jenter i gata. Du må tenke på fremtiden og jeg er ikke rasist !

livingdoll

18.09.2017 kl.17:50

Helene: antihvit? Har du sett hudfargen min, eller? Om du er dukkefjes aner jeg ikke, men du skal vel kanskje ikke prate så høyt om at andre mangler hjerne når din egen åpenbart er ute av drift...

Mats

30.09.2017 kl.08:30

Det er et viktig tema du snakker om, jeg personlig tilhører høyre siden av politikken. Å jeg har lagt merke til lenge at innvandring er et hovedtema i politikk, og for å si det rett ut, så må jeg si meg delvis enig, men også uenig i ditt innlegg jeg nå leser! Grunnlaget for min uenighet er for 2 punkter som jeg nå skal notere ned!

1. Sikker på at høyre siden og fremmedfrykt har økt? Det er et tema som man kan se på flere sider!Da jeg har i mine egne øyne sett folk fra høyre siden at de misliker innvandringen i Norge for sine egne grunnlag! Men problemet med mange fra høyre siden er at mange har lenge vært redd for å si sin mening, redd for å bli kalt "Politisk Ukorrekt"! Ordet "Politisk Ukorrekt" er et ord i Norge som mange ser på som et tabu er jeg redd... Hvorfor folk har vært redde for dette er noe jeg selv ikke kan svare på dessverre! En av grunnene (dette er bare ren spekulasjon) er mest trolig grunnet at folk er redd for og bli hetset ned for sine politiske meninger, å det er dessverre et problem i Norge som ikke mange snakker om eller som blir nevnt! Å med det sagt, så er det ikke innvandrere som har skapt dette problemet, det er politikere fra venstre siden selv som har startet dette problemet! Å når politikere tørr og si ting ut åpenlyst som viser at de er politisk ukorrekte, så tørr folk å stå frem! Det er nok saken her!

2. Som sagt så har politikere startet dette problemet med Politisk Ukorrekthet, og grunnene til at vi har stemt Høyresiden, er som følger av at vi føler at vi må integreres i vårt eget land, vi føler at våre tradisjoner og verdier er i fare, og det er ikke uten grunnlag!

1) Jenter har fått beskjed om å unngå å gå rundt lettkledde (Kjoler, kjørt osv) grunnet at det kan fornærme innvandrere

2) Jenter får beskjed av skolen og slutte med bikini siden det kan fornærme innvandrere! Men heller begynne med badedrakt! (Skolen til min lillesøster var med på dette kravet til tross for at hun føler seg ukomfortabel i badedrak! Noe som er uaktuelt!)

3) Innvandrere ønsker at vi skal respektere deres tradisjoner til tross for at de kan gå imot våres! Mens vi føler at de ikke respekterer våres tradisjoner og verdier!

4) Vi føler at alt for mange innvandrere snylter av det Norke Arbeid og Velferdsetaten (NAV) med å nekte og jobbe å nekte å integreres, noe som er et økende problem!

5) Noen skoler har alt fjernet julefeiring å gitt forbud mot nisseluer siden det kan fornærme innvandrere, Å julefeiring til og med på skolen med å gå rundt juletreet, synge julesanger og gå i nisselue har vært en tradisjon i mange mange år, men nå vil noen skoler prøve å fjerne den til hensyn av innvandrere!

Å jeg vil også si at mye annet har skjedd fra venstre siden! Vi føler at Venstre siden av politikken faller etter disse kravene! Da vi også føler at venstre siden underprioriterer etnisk norske, vi føler også at venstre siden av politikken ikke tar hensyn til våre egne tradisjoner og verdier! Vi føler de tradisjonene og verdiene bare forsvinner! Så det største problemet som skiller folket er ikke demmes meninger! Men politiske handlinger! Så med alt dette sagt så må jeg faktisk stille deg noen spørsmål!

1. Fremmedfrykt, det er et ord som jeg vil definere på mange måter! så hvordan definerer du det? Som om at vi er redde innvandrere? eller redde for våre tradisjoner og verdier?

2. Er det virkelig innvandrere som er problemet? eller er det politikken?

3. Er det riktig at folk skal føle seg redde for å bli stemplet som politisk ukorrekt?

MVH. Mats som har stemt FrP.

KOMMER


Kommer

Translate

AFFILIATE


DESIGN: