KONTAKT

bilde

Jessica Baliciel. Alien chick. 27 år. Mother of cats (4 stk). Forlovet med Espen siden 01/01/17.

Vennligst benytt DENNE adressen for kontakt vedr samarbeid.Andre spørsmål eller tilbakemeldinger kan sendes HIT.

SØK

HVEM LESER?

SYMBOLER

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Hemmeligheten samfunnet ikke vil fortelle deg


Kategori: Tanker & meninger // 09.07.2017 Tid.02:23 // 8 kommentarer
Jeg vokste opp i en kult. Det samme gjorde du. Du bare forsto det ikke, fordi fra det øyeblikket du tok dine første skritt og sa dine første ord, har det blitt presset nedover halsen på deg - bokstavelig talt. Du forsto det ikke, fordi du ikke kjenner noen annen virkelighet. Du kjenner kun virkeligheten som eksisterer innenfor de rammene kulten har satt. I dine øyne er dette normalt. Du spiser det, du puster det, du lever det, og de aller, aller fleste setter heller aldri spørsmålstegn ved det. De aller, aller fleste vil forsvare det, og til og med forsøke å trykke ned mennesker som våger å gå imot det kulten har lært dem. De aller, aller fleste vil gjøre narr av dem, kalle dem stygge ting, le av dem, og kanskje til og med dikte opp ting som ikke stemmer og forsøke å overbevise andre om at det er fakta. Hvorfor? Fordi det er det du har blitt opplært til å gjøre.

"Hva er en kult - egentlig?", lurer du kanskje på, der du tenker tilbake på gamle filmer du har sett av små grupper med undertrykte mennesker som følger èn, ofte overdrevent religiøs, dominerende og emosjonelt ødeleggende leder. Dèt er en kult. Men en kult, per definisjon, er også en sosial gruppe definert ved sine religiøse, spirituelle eller filosofiske trosretninger, eller deres interesse i et spesifikt mål eller objekt.

Ikke alle kulter består av små grupper mennesker som lever i telt eller hytter. Ikke alle kulter har strenge regler. Ikke alle kulter krever at du gir opp noe av ditt eget for å få bli et fullverdig medlem. Noen kulter, slik som den du er oppdratt i, består av store grupper med mennesker boende i hus og leiligheter. Ikke alle kulter tvinger deg opp klokken halv syv om morgenen for å be til mannen i skyene eller behandle lederen sin som et overmenneske. Den kulten du er oppvokst i, for eksempel, luller deg inn i en illusjon av frihet. En illusjon om at du står fri til å ta egne valg. At du ikke har noen leder, og at du kan tro på hva enn du vil. Noen kulter, slik som den du er i, tvinger deg ikke til å ofre noe av ditt eget - nei, den tvinger deg til å ofre noe som tilhører en annen; deres frihet, og liv.

Når vi tenker tilbake på andre verdenskrig og de millioner av jøder som ble gasset ihjel, spør vi oss ofte: "Hvordan kunne det tyske folket la dette skje?". Vi lurer på: "Forsto de ikke at det var galt? Hvorfor forsøkte de ikke å stoppe det?". Svaret på disse spørsmålene er veldig enkelt, og kan oppsummeres i ett ord: hjernevasking. Barn på den tiden ble fortalt av sine foreldre og av samfunnet generelt at dette var det rette å gjøre. At jøder, og homofile, ikke var slik som deg og meg. De var ikke like intelligente som oss, og manglet evnen til å forstå ting på samme måte som du og jeg, derfor var det ok å behandle dem på en slik måte. Man ble, rett og slett, bedt om å se en annen vei, og lukke øyne for det som foregikk, fordi dette var nødvendig. Hele samfunnet ville kollapse om ikke jøder og homofile ble holdt i sjakk, og fikk vandre fritt i gatene, formere seg og ta seg til rette, som du og jeg.

Den dag i dag ser vi tilbake på vår egen historie med skam og anger. Den dag i dag forstår vi at det er galt å gasse jøder. Vi forstår at det er galt å holde mørkhudede som slaver, og å sperre mennesker med forskjellige utseendemessige avvik inne i bur og vise dem frem som sirkusattraksjoner. Vi forstår at homofili ikke er noen smittsom sykdom. Vi har kommet langt, og vi skammer oss over hva som trengtes for å få oss hit vi er i dag.

Likevel er det èn gruppe som gjenstår. Selv den dag i dag er vi offer for hjernevasking. Selv den dag i dag, når vi sender våre barn på skolen, blir de lært opp til at det er ok å mishandle en spesifikk gruppe med individer. De blir fortalt at disse individene ikke er som oss; de er ikke særlig intelligente, og de forstår ikke ting, slik som du og jeg. Akkurat som våre forfedre, blir vi lært opp til å se den andre veien og lukke øyne for realiteten. Lukke øynene for mishandel og drap på millioner av levende individer. Vi lærer at dersom vi slutter å mishandle og drepe disse, vil konsekvensene være katastrofale. At de eksisterer kun med det formål å underholde oss. De er mat, de er underholdningsobjekter, og de er moteartikler.

Du har nok forstått hvilken gruppe individer det er snakk om - nemlig dyrene. Hver eneste dag blir millioner av unge og friske dyr slaktet for å mette vår etterspørsel. Bønder voldtar sine egne kuer (kunstig befruktning) en gang årlig, så de kan produsere melk. Så fort kalven er født, blir den tatt ifra moren og enten oppforstret på morsmelkerstatning eller slaktet. Hvorfor? Fordi det er det som er nødvendig, slik at vi kan få melk i glasset. Ta opp en hvilken som helst skolebok om kosthold, og den vil fortelle deg at kumelk er veldig viktig for oss. At det er den som bygger et sterkt skjelett og sunne tenner.De aller fleste av oss aksepterer dette uten snev av skepsisk, fordi det er det vi blir lært opp til å gjøre: suge til oss informasjon, og aldri tenke på egenhånd. Men dersom du en dag satte seg ned og faktisk tenkte gjennom dette, ville du kanskje forstå at det er noe som ikke gir mening; en ku produserer melk slik at kalven kan vokse seg stor, sunn og sterk. Dette inkluderer rask vektøkning. Du, min kjære leser, er imidlertid ingen kalv. Dine barn er heller ikke kalver. Det er en veldig åpenbar størrelsesforskjell på en kalv og et menneskebarn. Den vekten som er normal og sunn for en kalv, er ikke den samme vekten som er sunn eller normal for et menneskebarn. Hvert eneste pattedyr produserer melk for sine avkom. Når du er liten, blir også du gitt brystmelk. Som seks-syv-åtteåring finnes det absolutt ingenting i kalvens brystmelk du har behov for. Rett og slett fordi... Du ikke er en kalv! 

Helt fra du var liten har du blitt fortalt at du trenger kumelk og kjøtt for å overleve. Men om dette stemmer, hvorfor finnes det da så mange vegeterianere / veganere? Og hvorfor finnes det laktoseintorante mennesker?

Interessant nok er vegeterianske / veganske kosthold en av de tingene historiebøkene unnlater å nevne. De vil fortelle deg nesten alt du trenger å vite om Leonardo DaVinci; når og hvor han ble født, hva hans foreldre het, eventuelle søsken, hans beste og verste øyeblikk.. Men de vil ikke fortelle deg at han ikke spiste kjøtt, eller at han var så glad i dyr at han pleide å kjøpe dem bare så han kunne slippe dem fri igjen og de ikke trengre å leve i bur. Bøkene vil fortelle deg mye om Albert Einstein også; ting han sa og gjorde, men en ting de ikke vil sitere ham på er utsagnet:  "Nothing will benefit human health and increase the chances of survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet". Ønsker du å vite mer om Mahatma Gandhi, vil historiebøkene hjelpe det også der. De vil fortelle deg at han var fra India, født under navnet Mohandas Karamchand. Du vil få høre om hans utdannelse, hans familie, hva han kjempet og sto for.. Men ikke at han var vegeterianer. 

Isteden vokser vi opp til å tro at bare raringer og dumme mennesker er vegeterianere / veganere. At dette er mennesker som har sett alt for mange Disneyfilmer, og at det er greit å gjøre narr av dem.

Vi blir lært opp til å bry oss om miljøet; alltid skru av lysene når vi går ut av et rom, og ikke bruke så lang tid i dusjen. Bruke bilen bare når det er nødvendig. Men de forteller oss ikke at sytti prosent av regnskogødeleggelsene skyldes biffproduksjon, eller at mengden vann som trengs for å produsere èn enkelt hamburger er tilsvarende det å la dusjen stå på uavbrutt i to fulle måneder.

Det vi er en del av, det vi lærer våre barn, det vi praktiserer - det har et navn. Det kalles speciesisme - på godt norsk; artsdiskriminering. Speciesisme er troen om at èn art er bedre og mer verdifull enn en annen og at den 'mest verdifulle' arten - i dette tilfellet; oss mennesker - har rett til å bruke den mindre verdifulle arten - i dette tilfellet; alle dyrearter utenom vår egen - slik de selv ønsker, være seg om det er slavearbeid, underholdsningsobjekter, mat, mote eller hva enn vi måtte ønske. Speciesisme er kategorisert som en religion som har sin opprinnelse i kristendommen, hvor de tror at Gud skapte mennesket i sitt bilde, og dyrene var hans mat og klær.


Så slik er det; du er religiøs, og du vokste opp blant 'en sosial gruppe som dyrker en religion' - per definisjon en kult. Du tror det du blir fortalt av skolebøker, lærere og foreldre uten å stille spørsmål, og om noe går imot den trosretningen, blir det umiddelbart holdt hemmelig fra offentligheten for at de ikke skal få idèer, stille spørsmål, eller på noen som helst måte begynne å tenke selv.

Forhåpentligvis kommer det en dag i fremtiden hvor vi ser tilbake på denne æraen i menneskehetens historie, og føler den samme graden av skam og kvalme vi i dag føler av å tenke på hvordan vi pleide å behandle mennesker som var annerledes enn majoriteten. Til syvende og sist er det dèt alt alltid har - og alltid vil - handle om: straffe andre fordi de er annerledes.


 


8 kommentar


12.07.2017 kl.15:18

Og igjen tar du opp dette med dyremishandling og bønder.... hvorfor gidde når du bare spriter opp den egentlig sannhet, til noe som ikke er sant. Du ser hva media skriver, om noen få gårder, også trur du at det er sånn på alle gårder!

livingdoll

12.07.2017 kl.15:26

Anonym: Jammen godt jeg har deg som forteller meg hvordan jeg tenker og hva jeg gjør. Jeg, dum som jeg er, trodde jo faktisk jeg hadde gjort research på dette temaet siden jeg var tretten år gammel, lest, besøkt gårder, og sett filmer. Nei, der tok jeg jammen feil gitt. Takk for at du oppklarte <3 Regner selvfølgelig da med at du har besøkt gårder, lest deg opp på tema, sett filmer og gjort research selv, og at du ikke bare sitter der og forsvarer det hele fordi du liker bacon og er livredd for at vi skal begynne å ta dyrs liv på alvor fordi du da må finne noe annet å ete..?

14.07.2017 kl.01:18

... jeg jobber på gård, fatter driver en gård og jeg har vokst opp på en gård i Våler i Østfold! og igjen så gnåler du om at du har undersøkt, sett, hørt, bla bla bla bla... og hvorfor driver du å gjentar deg så jævelig ofte? Har ikke du fått nok PR om dette dyregreiene dine og hva du mener om husdyrhold på gårdsbruk! Igjen så må jeg skrive det at, NEI det er ikke sånn alle gårdsbruk! Jeg har skrevet til deg før om dette, men nei du vet jo best! For så fort du får kritikk på dette, så flyr disse plugga dine ut av huet på deg, og du er sint som faan! Bare forde du trur at du veit så mye mere og hvordan bøndene er mot sine dyr! Og vet du hva, den dagen det blir forbudt å spise dyr, så lever ikke du eller jeg noe mere! For det kommer aldri til å skje, garantert! Og på et gårdsbruk i dag så er stort sett alle bønder veldig opptatt av at dyrene får alt det dem trenger! Og ja, jeg nyter den biffen, baconet, forde jeg er fostret opp på kjøtt, akkurat som mange andre er.

livingdoll

14.07.2017 kl.01:36

Anonym: Jeg har aldri vært sint når jeg har skrevet disse innleggene, eller svart i kommentarfeltet. Jeg er helt rolig og avslappet, så hvor du får det fra at "disse plugga flyr ut av huet på meg, og at jeg er sint som faan!" så fort jeg får kritikk, forstår jeg ikke. Forstår heller ikke hvilke plugger du sikter til, og innrømmer gjerne også at jeg er voldsomt nysgjerrig på hvordan det ser ut når de flyr ut av hodet på folk. Har aldri møtt et menneske med plugger i hodet, så kunne vært artig å sett. Ta et bilde av deg selv neste gang jeg sier deg imot, så jeg får se hvordan det ser ut, kanskje? :)

Du spør om jeg ikke har fått nok PR rundt dette. Nøyaktig hvilken PR er det da du sikter til?

Hvorfor jeg gjentar dette så ofte er fordi det er et tema som trenger å snakkes om. Hvorfor du kommer tilbake gang på gang, kjefter og smeller, kommer med beskyldninger hit og dit og opptrer som om jeg skulle ha myrdet hele slektstreet ditt i kaldt blod, er et enda bedre spørsmål. Eller rett og slett bare hvorfor du leser en blogg du helt tydelig ikke liker.

Jeg har heller aldri sagt det er slik på alle gårdsbruk. Jeg snakker på generell basis. Godt mulig det finnes 4-6 gårder hvor dyra har det toppers (til de blir drept mot sin egen vilje, for å få sine døde kropper skåret opp, stekt og spist, selvfølgelig), men det har jeg enda til gode å se.

For å bruke dine egne ord mot deg: bare fordi DU jobber på gård eller er oppvokst på en gård, kan du ikke tro at ALLE gårder er slik!

livingdoll

14.07.2017 kl.01:48

http://bloggfiler.no/livingdoll.blogg.no/images/ip_lookup-2046686-8-1499989568993.jpg

15.07.2017 kl.09:57

Du har ikke hvert sint... hahaha... da burde du lest noen av dine svar på din forrige blogg. Ååååå, prøvde du deg på litt humor i settningene dine. Ja selvfølgelig skal jeg ta et bilde av disse pluggene mine. Eller rettere sagt, et speil til deg sånn at du kan se deg selv, når du blir sint, grunnet kritikk.

Og der kom det spørsmålet jeg viste ville komme... i dine 4 siste blogger, så har det stått om dette med norske bønder og hvor fælt dyra har det i norske fjøs.

Jeg kommer ikke med beskyldninger, jeg kommer med fakta om hvordan bønder i dag driver sine bruk. Men du ser/leser bare en bitte liten brøkdel av hva som egentlig skjer på en gård, hvorfor bonden sender sine dyr på slakt og hva som er grunnen til avel på slaktedyr. Hadde ikke det finnes kvoter her i norge, er det ikke sikkert det hadde hvert like mye kjøtt i butikken. Holder ikke en bonde kvoten sin, kan han ende opp med at han mister sin rett til å drive avel på kjøtfe. Som igjen går utover årsverket på en gård. Mange trur bønder syter over at de har så lite med penger, finnes grunner til det. For når et årsverk går rett i vasken, så er det som å hive penger ut av vinduet. Ta f.eks ulven, som spiser opp suene til en bonde. Det er bonden sin inntekt som går rett i vasken som igjen går utover årsverket på gården. Hadde det ikke gått utover noe, så hadde en sauebonden gitt f... i om det gikk bort sau. Du hadde ikke syntes det hadde hvert noe kult, om jobben din hadde stoppet din lønn, du hadde nok reagert du også.

Ja jeg veit at det er få gårdsbruk der dyr aldrig skulle ha hvert, men der blir det også satt forbud om at de ikke får holde på med husdyrhold. Dessverre så blir noe sånt oppdaget altfor seint, men da er det godt at det blir slått hardt ned på disse "bøndene". Men de aller fleste bruk i dag, følger disse strenge kravene som følger med når det gjelder, hold av husdyr.

livingdoll

15.07.2017 kl.12:17

Anonym: Nei, jeg har aldri vært sint i kommentarfeltet. Bare fordi noen er uenig med deg betyr ikke det at de er sinte. Jeg vet helt ærlig ikke om det er en hersketeknikk du bedriver her, ved å prøve å fremstille meg som en sinnatagg så du kan spille et offer, eller om du oppriktig har et så feilaktig bilde av realiteten at du oppriktig tror at alle som kan argumentere for sine meninger automatisk er sinte mennesker.

Jeg kan love deg at hadde jeg vært sint, så ville du fort hatt meg på døra. :) Som vedlagte screenshot viser så får jeg opp både gateadresse, navn, telefonnummer, fylke, nettleverandør, eventuelle nettsider registrert i din ip-adresse m.m. ved å søke på ip-adressen din, så hadde jeg virkelig vært sint, ville du fort endt opp både med telefonsamtale og personlig oppmøte.

Heldigvis for deg - og meg - er jeg ikke lettsint, og det skal mer enn et par latterlige kommentarer på bloggen min til før jeg blir irritert.

Nå som vi har avklart dèt, kan vi bevege oss videre:

Du skriver "Jeg kommer ikke med beskyldninger, jeg kommer med fakta om hvordan bønder i dag driver sine bruk". Vel, du har faktisk BESKYLDT meg for å være sint, og å ha plugger som flyr. Hvordan dette er relatert til bondens jobb, er meg et stort og ubesvart spørsmål. Hva bønder og deres måte å drive gård på angår, så kan du ikke si du sitter på all informasjon om hvordan alle gårder operer kun fordi du selv er oppvokst på en gård og nå også eier en selv. Det er stor forskjell på familiegårder som eksisterer kun for å gi mat til familie og venner, kontra "inntektsgårder", dvs gårder som aler opp dyrene utelukkende for at de skal sendes til slakteri / ende opp i butikk og hvor målet er å tjene penger.

På familiegårder kan man gjerne ta ting i sitt tempo. Hønene får gå ute, kyra får oppfostre kalver, og alt ligner veldig på de bildene vi blir vist frem som barn, av lykkelige dyr på store gårder med rød låve og det hele. Lykkelige lam som hopper og springer i gresset, og så videre, og så videre.

På gårder hvor målet er å få produktene sine i butikk, er det derimot annerledes. Der er man under et tidspress, og kvantitet er viktigere enn kvalitet. Her har man gjerne mange høner, og fokuset ligger ikke på at de skal kose seg, men at de skal produsere så mange og så raske egg som mulig. Mens hønene på familiegårdene gjerne får naturlig fôr, blir hønene på gårder hvor målet er å tjene godt med penger gjerne foret med fôr spesiallaget for å få dem til å legge flere egg. Mens hønene på familiegården tripper rundt på tunet, sitter hønene på butikk-gårder i bur. Mens kyllingene på familiegårdene gjerne får trippe rundt sammen med moren sin, går butikk-kyllingene kun på inneareal, og det er fryktelig, fryktelig mange av dem. Mens familiegårdens kyllinger eter naturlig fôr, blir butikk-kyllingen proppet med veksthormoner så den skal vokse seg større. Dette fører til smertefulle benbrudd i mange tilfeller, fordi de vokser i et såpass raskt tempo at vekten av dem blir for mye for bena. På familiegårdene får hannkyllingene vokse opp til å bli haner, som da gjerne selges til andre gårder. På butikk-gårdene blir hann-kyllingene kvernet levende. Det er mange forskjeller, og hva som foregår på butikk-gårdene er godt dokumentert.

At du som bonde vil slå neven i bordet og skrike "NEI, sånn er det IKKE!" for å forsvare ditt eget yrke og hindre mennesker i å tro på ting som får med til å ta avstand fra hele industrien, er selvsagt.

16.07.2017 kl.02:04

Med min ip-adresse så får ikke du gjort så mye, før du har hvert i kontakt med politiet. For du får ikke frem stort annet en hvem internett levrandør jeg bruker og ca hvem by jeg tilhører. Jeg har lest om mye om dette med sporing av ip og du som privat person, får ikke gjort stort, før du bringer saken videre til politiet.

Selvfølgelig forsvarer jeg mange bønder motdette som du kommer med. Alt fra at de bare blir avlet frem grunnet vi skal få mat på bordet. Nei det er ikke bare forde vi skal få mat på bordet, eller penger i lomma. Det er forde bøndene følger en kvote på hvor mange dyr som skal fostres opp og hvor mange som skal slaktes. Som jeg skreiv til deg i på fredag. Hadde det hvert opp til bonden, så hadde mange dyr kunnet leve livet, NESTEN, fult ut. Men siden det er mye etterspørsel etter kjøtt, så er det de som styrer dette landet som maser på bøndene. Der jeg jobber selger vi unna en del dyr til andre bønder, men ja vi sender til slakt også. Selvfølgelig er målet å tjene penger på dette, det er jo en krevende jobb og greit å få noe igjen for strevet. Men det er f... ikke mye å hoppe i taket for. Hadde du vist hvor mye bønder får per dyr som sendes til slakt, så hadde du kanskje lurt på hvorfor vi gidder å holde på.

Dette med høner og fôr er ikke mere spesielt en hva de får på noen andre bruk. Og hvordan jeg veit det. En kompis av meg jobber for en som driver å fôrer opp slakte kylling. Jeg har blitt fortalt at de normale fjørkre bøndene, bruker et fôr som er mest mulig naturlig og igjen gir bra kjøtt på hønene/ kyllinger. Høner klarer ikke å legge egg noe kjappere en det de gjør til vanlig, på dette spesialfôret ditt. Her i norge er det ikke lov med veksthormoner på fjørkre eller andre dyr!

Slår ofte i bordet jeg på andre blogger også. For det er ofte feil info om bøndre og hvordan dem driver på med dyra. Det er svært få av disse idiotene som gir f... i dyra sine, enda godt er det!

KOMMER


Kommer

Translate

AFFILIATE


DESIGN:

hits